«Ορισμένα πράγματα ξεπερνάνε κάθε όριο και είναι προσβολή απέναντι σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση να την ταυτίζετε με τον Κόλλια. Είναι ύβρις απέναντι στους αγωνιστές της Αριστεράς που γι’ αυτούς ο Κόλλιας και ο βασιλιάς άνοιξαν τα κολαστήρια για να τους βασανίζουν. Ποια είναι τα γεγονότα που ακούσαμε από τον κ. Σαμαρά; Μόνο φαντασιοπληξίες και εικασίες.
Γεγονότα ακούσαμε; Το ύφος και το περιεχόμενο των ομιλιών καταδεικνύει έναν πανικό μπροστά σε μία δικαστική έρευνα και απείλησε ο κ. Σαμαράς τον πρωθυπουργό μέχρι και με ειδικό δικαστήριο για το Μακεδονικό, τη στιγμή που η κυβέρνηση ακολουθεί την εθνική γραμμή. Εχουμε σκάνδαλο ή σκευωρία; Ενα διεθνές σκάνδαλο. Θέλουν κάποιοι να μας πουν ότι στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα και ό,τι διερευνά η δικαιοσύνη είναι κατασκεύασμα της κυβέρνησης. Ολοι λέτε ότι είναι σκάνδαλο και το έλεγαν και βουλευτές της Ν.Δ. Στον κ. Λοβέρδο τα έλεγαν για τις προμήθειες και τους ανεκτέλεστους διαγωνισμούς για πέντε και επτά χρόνια. Εύχομαι να αποδειχτεί η αθωότητα των περισσότερων».
Στη συνέχεια, ο Στ. Κοντονής, απαντώντας στα περί καθυστερήσεων στη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, έφερε το παράδειγμα δικογραφίας που στις 13/12/2013 διαβιβάστηκε στη Βουλή και αφορούσε μέλος της κυβέρνησης. Στις 9/1/ 2014 επιστράφηκε η δικογραφία για συμπλήρωση και στις 24/1/2014 διαβιβάστηκε ξανά από τον εισαγγελέα στον υπουργό.
Δύο μήνες μετά, ο υπ. Χ. Αθανασίου όχι μόνο δεν διαβιβάζει στη Βουλή, αλλά τη στέλνει πίσω στον εισαγγελέα ο οποίος την ξαναστέλνει και πάλι στη Βουλή. «Ενεργούσατε ως να είσαστε εσείς εισαγγελέας και μας κατηγορείτε εμάς για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης;», διερωτήθηκε ο υπουργός και συνέχισε με το παράδειγμα της δικογραφίας για τα υποβρύχια που έφτασαν μήνες μετά στη Βουλή, την ημέρα που έκλεινε (!), με αποτέλεσμα να υπάρξει παραγραφή.
Ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, υπενθύμισε στην τοποθέτησή του την παραίτηση της Ελένης Ράικου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, με επιστολή-καταγγελία για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου και στοχοποίησής της από παράκεντρα διαφθοράς, με στόχο συγκάλυψη κρατικών λειτουργών, που επιζητούν ακύρωση έργου και παρεμπόδιση της έρευνας για τη Novartis.
Υπενθύμισε ότι ήδη από τη δική της έρευνα είχαν προκύψει 28 εκατ. ευρώ σε μίζες. Χαρακτήρισε την υπόθεση ως την κορωνίδα της διαφθοράς, υπενθυμίζοντας ότι οι έρευνες είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και ότι υπήρχε επικοινωνία με τις αμερικανικές Αρχές.
Δήλωσε ότι η προσπάθεια τρομοκρατίας δεν θα περάσει και σχολίασε τη μήνυση Σαμαρά: «Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε μέχρι και σύσταση συμμορίας, είναι προφανείς οι εμμονές του». Διέψευσε τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη περί τηλεφωνημάτων με την εισαγγελέα Διαφθοράς και ζήτησε να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες όλων.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας