Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δεκτή η παραίτηση Ζουράρι από το Μαξίμου

Δεκτή η παραίτηση Ζουράρι από το Μαξίμου

  • A-
  • A+

Η παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας έγινε δεκτή από τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Κ. Ζουράρι χθες στη Βουλή σε καλό και φιλικό κλίμα.

Τις αρμοδιότητες του υφυπουργού αναλαμβάνει ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου, το χαρτοφυλάκιο που κατείχε ο κ. Ζουράρις καταργείται και ο ίδιος παραμένει βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζουράρις προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων με τις υβριστικές δηλώσεις του σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης που αφορούσαν τον Ολυμπιακό και τον Άρη.

Διευκρινίσεις Ζουράρι στην «Εφ.Συν.»

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις του σήμερα στην «Εφ.Συν.» ο κ. Ζουράρις σημειώνει:

«Οπως έχω ξαναπεί, δεν είναι η πρώτη φορά που μίλησα για παραίτηση, απλά αυτή τη φορά το έκανα κιόλας. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε έρθει σε συμφωνία με την Αλβανία ν’ αλλάξει τα σχολικά της βιβλία, ώστε να μην υπάρχουν πια σε αυτά χάρτες που δείχνουν τους Τσάμηδες να έχουν φτάσει έως τη Θήβα. Αυτό, αν και έπρεπε να έχει γίνει ήδη, δεν έχει γίνει. Με κάλεσαν, λοιπόν, προ ημερών να υπογράψω ώστε να προχωρήσει η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και δεν δέχθηκα, καθώς δεν είναι δυνατόν η χώρα μας, για μία ακόμα φορά, να αναλάβει τον ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου”.»

Τονίζει, επίσης, πως «δεν μου ζήτησε κανένας να παραιτηθώ. Στην επικοινωνία που είχα με τον Πάνο Καμμένο, με το που μου είπε να δω τι θα γίνει σχετικά με τις αντιδράσεις για τα όσα δήλωσα σε αθλητικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, αμέσως του είπα πως παραιτούμαι. Ισως και να τον ανακούφισε αυτή μου η απόφαση - εγώ σίγουρα νιώθω ανακούφιση.

»Πάντως, στη Βουλή είχα μια πραγματικά ωραία υποδοχή από την πλειονότητα των βουλευτών, και της Ν.Δ. και όσων από τους ΑΝ.ΕΛΛ. ήταν εκεί και από του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν σχεδόν σαν ρωμαϊκός θρίαμβος, όλοι μού έδιναν συγχαρητήρια κυρίως για την επιστολή παραίτησης. Ο κ. Τασούλας μάλιστα ήθελε να μάθει και πού ακριβώς ο Αισχύλος έχει χρησιμοποιήσει τη λέξη “ερίδμητος”, που είναι στον “Αγαμέμνονα” από την “Ορέστεια”.

»Σίγουρα το κλίμα υποδοχής μου στη Βουλή ήταν πολύ θετικό και δεν υπάρχει δυσαρέσκεια ούτε μέσα στην Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. απ’ όσο γνωρίζω».

[ad-slot]

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ξεκάθαρο μήνυμα προς Ν.Δ. και Καμμένο
Ο σοφός λαός συνηθίζει να λέει ότι η στάμνα πηγαίνει πολλές φορές στη βρύση για νερό, αλλά μόνο μία φορά θα σπάσει. Αυτό έγινε χθες και έτσι μπορεί...
Ξεκάθαρο μήνυμα προς Ν.Δ. και Καμμένο
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Υποχρέωση όλων η απομόνωση ακραίων ομάδων στο συλλαλητήριο»
Σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ο πρωθυπουργός επιμένει ότι είναι «πατριωτικό καθήκον» η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατηγορεί...
«Υποχρέωση όλων η απομόνωση ακραίων ομάδων στο συλλαλητήριο»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αναζητώντας τον αριθμό έξι
Με τον πιο βελούδινο τρόπο λύθηκε μία προβληματική, από αρκετές απόψεις, κυβερνητική συνεργασία τεσσάρων ετών, καθώς Αλέξης Τσίπρας και Πάνος...
Αναζητώντας τον αριθμό έξι
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Όχι θέμα εμπιστοσύνης, εκτός αν συνδεθεί με Πρέσπες λέει ο Καμμένος
Στάση αναμονής μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή θα κρατήσουν οι ΑΝ.ΕΛΛ.. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π. Καμμένος φέρεται να...
Όχι θέμα εμπιστοσύνης, εκτός αν συνδεθεί με Πρέσπες λέει ο Καμμένος