• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.2°C / 33.0°C
  4 BF
  40%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.5°C / 34.3°C
  2 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.4°C / 34.3°C
  2 BF
  35%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  31%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 31.3°C
  4 BF
  42%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.9°C / 34.9°C
  2 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 28.7°C
  0 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.4°C / 32.4°C
  2 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 29.3°C
  5 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.3°C / 27.9°C
  4 BF
  47%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 28.4°C
  5 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.5°C / 28.7°C
  3 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  3 BF
  69%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.7°C / 31.9°C
  0 BF
  33%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.5°C / 31.6°C
  2 BF
  43%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.2°C / 28.8°C
  3 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.4°C / 32.0°C
  3 BF
  34%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.3°C / 30.5°C
  2 BF
  51%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.6°C / 31.1°C
  3 BF
  68%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.1°C / 29.1°C
  1 BF
  48%
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

«Καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για τους Τούρκους στρατιωτικούς»

 • A-
 • A+

Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη σχετικά με το θέμα της αίτησης ακύρωσης ασύλου για τον Τούρκο στρατιωτικό, σημείωσε (ΕΡΤ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημ. Τζανακόπουλος, και τόνισε ότι η αντιπολίτευση σ' αυτό το θέμα είτε δεν ξέρει τι της γίνεται είτε σκοπίμως επιμένει να λέει ανακρίβειες και να κατηγορεί την κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε, το ζήτημα της επιστροφής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία έχει κλείσει μετά τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε την έκδοσή τους έπειτα από σχετικό αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο λόγος που απαγορεύτηκε η έκδοσή τους είχε να κάνει, μεταξύ άλλων, με τις επιφυλάξεις που εξέφρασε το ανώτατο δικαστήριο σε σχέση με την τήρηση της αρχής της δίκαιης δίκης στη γειτονική χώρα.

Αυτό το ζήτημα έχει ολοκληρωθεί ως νομική διαδικασία, επομένως «δεν επίκειται ούτε επιτρέπεται η έκδοση των οκτώ, ανεξαρτήτως της έκβασης των αιτήσεων ασύλου τους».

«Το ζήτημα του ασύλου είναι μια διαφορετική υπόθεση. Έχουμε αυτή τη στιγμή τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου που αποφάσισε, αντίθετα με την Πρωτοβάθμια Επιτροπή, να χορηγήσει άσυλο σε έναν από αυτούς», είπε επίσης ο κ. Τζανακόπουλος και τόνισε:

«Αυτό που εκτίμησε η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι με δεδομένο πως δεν πρόκειται για μια απόφαση της διοικητικής αρχής (όπως είναι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου), θα πρέπει η συγκεκριμένη υπόθεση εξαιτίας των λεπτών νομικών ζητημάτων που αφορά, να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο βαθμό, δηλαδή να κριθεί από το διοικητικό Εφετείο που θα κρίνει επί της προσφυγής που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. Άρα εδώ δεν υπάρχει τίποτα που να είναι κρυφό και σκοτεινό».

Η δικαιοσύνη θα είναι ο τελικός κριτής σε όλες αυτές τις υποθέσεις, κατέληξε ο ίδιος.

Αντιπαράθεση Ν.Δ. - Μαξίμου

Ακολούθησε δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σημείωνε ότι «η κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος».

Σύμφωνα με τη Μαρία Σπυράκη, η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της καθώς «συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και μέλος της Ε.Ε.».

«Η κυρία Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κυρία Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κυρία Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

Δήλωση Δ. Παπαγγελόπουλου στην «Εφ.Συν.»

«Υπάρχει φοβερό έλλειμμα πληροφόρησης γύρω από το θέμα», δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης και προσθέτει:

« Εχει περάσει πάνω από 1,5 χρόνος από το πραξικόπημα στην Τουρκία και κανένας από τους συλληφθέντες δεν έχει απελαθεί στην Τουρκία. Εξάλλου υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου. Σε εκατοντάδες υποθέσεις το Δημόσιο ασκεί έφεση. Δεν πρόκειται για απόφαση της Δικαιοσύνης αλλά της αρμόδιας διοικητικής αρχής ως προς την επανεξέταση της αίτησης ασύλου. Η αντιπολίτευση οφείλει να διαβάζει καλύτερα αυτά που συμβαίνουν και να μην παραπληροφορεί ασκόπως».

Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Το πέρασαν στο ντούκου»

Η ζωή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών δεν διατρέχει κίνδυνο γιατί ο Άρειος Πάγος έχει ήδη κρίνει ότι δεν θα εκδοθούν, τόνισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και διευκρίνισε ότι η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου εμμέσως δέχεται την πολιτική τους ιδιότητα, πλέον πρέπει να διερευνηθεί η πληρότητα του φακέλου για την συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα, κάτι που είναι υποχρέωση της Τουρκίας.
 
Για τη στάση της αντιπολίτευσης σχολίασε ότι όταν υπήρξε η αρνητική κρίση από την πρωτοβάθμια επιτροπή ασύλου, κανείς δεν κινήθηκε και στην αντιπολίτευση «το πέρασαν στο ντούκου».
 
Δεν χρειάζεται να επειγόμεθα να υπάρξει απόφαση, ούτε να κινδυνολογούμε,πρόσθεσε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία για ποιο λόγο κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί
Διατηρείται η ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παίρνει τη σκυτάλη από το πρωθυπουργικό γραφείο τονίζοντας πως «έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια» το γεγονός ότι οι δύο...
Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία για ποιο λόγο κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δοκιμάζει τη συγκυβέρνηση η υπόθεση των δύο στρατιωτικών
Στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν στους χειρισμούς της υπόθεσης των δύο στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία, και να εξομαλύνουν...
Δοκιμάζει τη συγκυβέρνηση η υπόθεση των δύο στρατιωτικών
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Από θέση αρχών
Από την αρχή που προέκυψε το ζήτημα με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς δεν υπήρχε αμφιβολία. Το θέμα ήταν εξαιρετικά δύσκολο και απαιτούσε πολύ λεπτούς χειρισμούς. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική Δικαιοσύνη δεν...
Από θέση αρχών
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα μαζεύει ο Παναγιωτόπουλος μετά τα περί στρατιωτικής εμπλοκής με Τουρκία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αναφορά του από την Κοζάνη πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.
Τα μαζεύει ο Παναγιωτόπουλος μετά τα περί στρατιωτικής εμπλοκής με Τουρκία
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι Ε.Δ., βραχίονας διατήρησης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας
Σε λίγες ώρες αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να εκτιμά πως αυτή η συμφωνία θα...
Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι Ε.Δ., βραχίονας διατήρησης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κυβέρνηση: σκληραίνει τη στάση της στο προσφυγικό
Το Μαξίμου επιλέγει να σκληρύνει τη στάση της χώρας με τη συνδρομή και του στρατού, αφού σήμερα είναι αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα που η ίδια είχε «σηκώσει» όσο ήταν στην αντιπολίτευση.
Κυβέρνηση: σκληραίνει τη στάση της στο προσφυγικό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας