Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ο Κουρουμπλής

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ο Κουρουμπλής

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Για τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να αναπτυχθεί εκ νέου η ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα μας μίλησε την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-ξενάγησης από τη διοίκηση του ΟΛΠ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των δεξαμενών και εν όψει της άφιξης της νέας πλωτής δεξαμενής τον Νοέμβριο του 2017 στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Π. Κουρουμπλής ανέφερε ότι στην πρώτη συνάντηση που είχαν με την Cosco, είχαν ζητήσει να ξεκινήσουν οι επενδύσεις που αφορούν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, και «σήμερα είμαστε μάρτυρες της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης της προσπάθειας εκτεταμένων επισκευών στις τέσσερις δεξαμενές, που βάζουν τις βάσεις για τη νέα προσπάθεια στο χώρο αυτό.

»Η δέσμευση, ώστε το πολύ μέχρι τέλους του χρόνου, να έχουμε μια ακόμα έτοιμη δεξαμενή, την 80.000 τόνων, θα προσθέσει τη δυνατότητα νέων δραστηριοτήτων εργασιακών στο συγκεκριμένο χώρο. Η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί με την πολύ μεγάλη δεξαμενή των 350.000 τόνων» πρόσθεσε.

Έκανε γνωστό ότι προσπαθούν να αποδεσμεύσουν από διάφορες δουλείες τη μεγάλη μάνα των ναυπηγείων της Ελλάδας, που ήταν ο Σκαραμαγκάς, ενώ η ίδια προσπάθεια έχει εκδηλωθεί και σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου.

Παράλληλα επιχειρούν να ενεργοποιήσουν μικρά ναυπηγεία σε ολόκληρη τη χώρα για την κατασκευή παραδοσιακών σκαφών.

Ζήτησε να κρατηθούν οι εργασιακές σχέσεις σε επίπεδο αμοιβαίων σεβασμών των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των εργαζομένων, με στόχο την παραγωγική συνεργασία, ενώ όπως σημείωσε, η ναυπηγοεπισκευή είναι ένας τομέας που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη μέσα από την εργασιακή ειρήνη.

Διαβεβαίωσε ότι υπουργείο είναι ανοιχτό στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας συνεννόησης και συνεργασίας του Ελληνικού Δημοσίου με την Cosco και, όπως τόνισε, είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην απελευθέρωση προβλημάτων που προκύπτουν στην προσπάθεια ανάπτυξης των επενδύσεων της Cosco στο λιμάνι, αλλά και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

Από την πλευρά του ο Capt. Fu, διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, ανοίγοντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι από τη Ναυπηγοεπισκευή ξεκινούν οι επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης, κάνοντας γνωστό ότι η νέα δεξαμενή που θα έρθει μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημιουργήσει νέες δουλειές και θέσεις εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

O υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Σ. Πιτσιόρλας απευθυνόμενος στον Captain Fu τον ευχαρίστησε για τη συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος και για τη συνεργασία και δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι ο Πειραιάς ανοίγει το δρόμο της ανάπτυξης για την Ελλάδα. Σε όλη την ιστορία της χώρας μας, ο πλούτος ήρθε κατά κύριο λόγο από τη θάλασσα κι αυτό θέλουμε να γίνει και πάλι. Πιστεύουμε ότι με συνεργασία θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά μεγάλο.

»Ο Πειραιάς να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μεσόγειο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο κι εδώ να ξανανθίσει όχι μόνο η επισκευή, αλλά και η κατασκευή νέων μεγάλων σκαφών».

Ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η γρήγορη υλοποίηση των ήδη σχεδιασμένων επενδύσεων αποτελεί άμεση αναγκαιότητα, θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στην πόλη που τόσο έχει ανάγκη, και θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

[ad-slot]

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Αναλαμβάνω συνειδητά ένα υπουργείο που μετέχει ενεργά στο ΑΕΠ»
Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπ. Ναυτιλίας, με τον Φώτη Κουβέλη να εξηγεί την απόφασή του να αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο λέγοντας:...
«Αναλαμβάνω συνειδητά ένα υπουργείο που μετέχει ενεργά στο ΑΕΠ»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Η διαπραγμάτευση έφερε παράταση στον μειωμένο ΦΠΑ»
Απόδειξη του άνευ προηγουμένου αγώνα που δίνει η κυβέρνηση ώστε να πάψουν οι νησιώτες να αισθάνονται αποκομμένοι από την ηπειρωτική Ελλάδα, είναι η...
«Η διαπραγμάτευση έφερε παράταση στον μειωμένο ΦΠΑ»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κουρουμπλής: «Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν»
«Σεβόμαστε τις Συνθήκες της Λωζάννης, δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής από το...
Κουρουμπλής: «Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνάντηση Κουρουμπλή-Μπόργιανς για τη φορολογική δικαιοσύνη
Θέματα φορολογικής δικαιοσύνης εντός της Ε.Ε. και τρόπους αντιμετώπισης της φοροαποφυγής εκ μέρους των πολυεθνικών εταιρειών και των πλουσίων...
Συνάντηση Κουρουμπλή-Μπόργιανς για τη φορολογική δικαιοσύνη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κάλαντα στο υπουργείο Ναυτιλίας
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού άκουσαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Κάλαντα...
Κάλαντα στο υπουργείο Ναυτιλίας
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Να ενταθούν οι εργασίες για την απομάκρυνση της ρύπανσης»
Συνάντηση με τους πρεσβευτές Ισραήλ, Νορβηγίας και Βρετανίας προγραμματίζει ο Π. Κουρουμπλής, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή τους από πλευράς...
«Να ενταθούν οι εργασίες για την απομάκρυνση της ρύπανσης»