• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.7°C / 4.7°C
  0 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 0.9°C / 4.1°C
  1 BF
  51%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 0.5°C / 8.4°C
  1 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  2 BF
  51%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -1.1°C / -1.1°C
  3 BF
  69%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.0°C / 3.5°C
  2 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -3°C -3.6°C / -2.1°C
  2 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -2.1°C / 3.6°C
  1 BF
  53%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.5°C / 10.3°C
  6 BF
  93%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  3°C -4.1°C / 2.9°C
  3 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.5°C / 7.9°C
  0 BF
  52%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 1.8°C / 1.8°C
  6 BF
  46%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  6 BF
  56%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -1.5°C / -0.1°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  -1°C -2.2°C / -0.5°C
  1 BF
  67%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 7.8°C / 9.9°C
  3 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.0°C / 4.9°C
  3 BF
  49%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 2.1°C / 2.7°C
  2 BF
  47%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 0.2°C / 4.2°C
  1 BF
  61%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  -3°C -3.2°C / -3.2°C
  2 BF
  75%

Υπάρχει και το δημόσιο συμφέρον

 • A-
 • A+

Στις 29 Ιουλίου το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές των παλιών καναλαρχών «εθνικής εμβέλειας» κατά της διαδικασίας αδειοδότησης που έχει θεσπιστεί από την κυβέρνηση.

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε και τις έξι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί από ιδιωτικά κανάλια, έως τώρα εθνικής εμβέλειας, κρίνοντας ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός.

Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων είχαν γίνει από τις Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε., Νέα Τηλεόραση Α.Ε.-Star, Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.-Epsilon, Antenna TV A.E., Ειδήσεις Ντοτ Κομ-ΣΚΑΪ Α.Ε. και Τηλέτυπος Α.Ε.-Μega. 

Ειδικά για την προσφυγή της Τηλέτυπος Α.Ε. -του MEGA, δηλαδή-, η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήδη από τις 15 Ιουλίου, σημειώνει με σαφήνεια ότι επειδή δεν προέκυψε βλάβη της αιτούσης (Τηλέτυπος Α.Ε.) δικαιολογούσα την αποδοχή της κρινομένης αιτήσεως, συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και ότι, προεχόντως για τον λόγο αυτό, πρέπει να απορριφθεί η κρινόμενη αίτηση (του MEGA). 

Βέβαια ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA, Μανώλης Καψής, όπως και άλλοι πολιτικοί ή δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να αναφέρονται ανόητα, πλην όμως με προφανείς προπαγανδιστικούς στόχους, σε «σκευωρίες», «φιμώματα», «πραξικοπήματα» και «πολιτικές διώξεις» της αντικειμενικής ενημέρωσης του καναλιού.

Ακόμα και όταν έχει γίνει παντού γνωστό -όπως ομολογήθηκε από τον βασικό μέτοχό του Φώτη Μπόμπολα- ότι το κανάλι κλείνει με αποκλειστική ευθύνη των άλλων μετόχων του, δηλαδή των κ. Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη, και όχι της κυβέρνησης ή των «τρομοκρατημένων τραπεζών». 

Δεν μένει λοιπόν παρά να μιλήσουν η Νέα Δημοκρατία και οι προσκείμενοι σε αυτή δημοσιογράφοι ακόμα και για... «παραδικαστικό κύκλωμα» του ΣΥΡΙΖΑ που βοηθάει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να ρίξει μαύρο στα «φιλελεύθερα», φιλικά της κανάλια - επειδή εφαρμόζει ύστερα από 28 χρόνια τη συνταγματική νομιμότητα.

Αν η δεξιά αντιπολίτευση και οι πρόθυμοι της διαπλοκής δεν έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και διαθέτουν ίχνη ενστίκτου πολιτικής αυτοσυντήρησης -εκεί στις διακοπές τους για το καλοκαίρι- ας μην το τολμήσουν.

Διότι ο εξευτελισμός τους θα γίνει τέλειος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Η «επιχειρηματική» τάξη του δωρεάν
Μια νέα πρόκληση προς την κοινωνία και την πολιτεία εκδηλώθηκε από τους καναλάρχες. Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιχειρούν να προσβάλουν την απόφαση του ΕΣΡ αναφορικά με τον επικείμενο...
Η «επιχειρηματική» τάξη του δωρεάν
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Πέντε-έξι νταβατζήδες...
Η κινητικότητα που εμφάνισαν χθες οι καναλάρχες με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο ΕΣΡ και τη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων τους αν μη τι άλλο προϊδεάζει για τις προθέσεις τους και για όσα άλλα θα...
Πέντε-έξι νταβατζήδες...
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Η απόφαση και η νομιμότητα
Η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες έχει μια βασική αντίφαση: θεωρεί ότι η κυβέρνηση κακώς αποφάσισε να διενεργήσει τον διαγωνισμό χωρίς το ΕΣΡ αλλά επαναβεβαιώνει ότι το...
Η απόφαση και η νομιμότητα
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Θα κατεβάσει τη Δευτέρα η Digea τους διακόπτες του Mega;
Νομίζουμε πως είναι η τελευταία ημερομηνία αυτή και, εκτός απροόπτου, δεν θα υπάρχει άλλη, επιπλέον, καινούργια. Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου συνεδριάζει το ΕΣΡ και αποφασίζει τελειωτικά για το μέλλον του καναλιού.
Θα κατεβάσει τη Δευτέρα η Digea τους διακόπτες του Mega;
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Στα αζήτητα το σκεπτικό του ΣτΕ
Ακόμα κι αν εξαιρέσει κανείς το εξαιρετικά τεκμηριωμένο σκεπτικό της μειοψηφίας του ΣτΕ, που έκρινε μη παραδεκτό το έννομο συμφέρον του καναλιού, το οποίο δυστυχώς λόγω χρόνου και χώρου δεν καταγράψαμε, η...
Στα αζήτητα το σκεπτικό του ΣτΕ
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Καναλάρχες και «πόθεν έσχες»
Οι καναλάρχες δεν επιθυμούν να υποβάλλουν δηλώσεις «πόθεν έσχες». Προφανώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες που απέκτησαν, γιατί μάλλον σε αυτή την υπόθεση υπάρχει αρκετό αδήλωτο χρήμα. Ταυτόχρονα,...
Καναλάρχες και «πόθεν έσχες»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας