Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ως εδώ, κύριε Καμμένε

EUROKINISSI

Ως εδώ, κύριε Καμμένε

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιος υπουργός βγαίνει δημόσια εκτός επίσημης κυβερνητικής γραμμής. Ομως αυτό που διέπραξε χθες ο υπουργός Αμυνας, κατά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δεν έχει προηγούμενο.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε να προτείνει στο αμερικανικό Πεντάγωνο όχι μόνο σειρά βάσεων στην Ελλάδα, χωρίς να έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση, αλλά και ένα δικής του έμπνευσης «Σχέδιο B» για την τακτοποίηση των στρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Θα ήταν κάποιος αφελής αν πίστευε ότι όλες αυτές οι προτάσεις του Π. Καμμένου οφείλονται μόνο στην απελπισμένη προσπάθειά του να αποτρέψει την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι γνωστό ότι ο ίδιος υπήρξε υφυπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθεί για την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ. Πιθανότερο είναι να ψάχνει υποστηρικτές εκτός Ελλάδας, τώρα που το εγχώριο ακροατήριό του έχει συρρικνωθεί απελπιστικά.

Ο,τι κι αν έχει πάντως στο μυαλό του ο κ. Καμμένος, γεγονός είναι ότι με τη στάση του βλάπτει τη χώρα και εκθέτει την κυβέρνηση καθιστώντας την ευάλωτη σε κάθε είδους επιθέσεις από την αντιπολίτευση, που δικαίως εντοπίζει την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Χωρίς κανένα δισταγμό, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. στέλνει το μήνυμα και προς την ΠΓΔΜ ότι δεν είναι ανάγκη να ψηφιστεί η συμφωνία, εφόσον ο δρόμος προς την Ατλαντική Συμμαχία είναι ανοιχτός, έστω και με παράκαμψη.

Αλλά το χειρότερο είναι ότι εμφανίζεται να προσφέρει στις ΗΠΑ βάσεις και να αποδέχεται στρατηγικές συμφωνίες που ανατρέπουν τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται για ανοιχτή υπονόμευση της κυβερνητικής πολιτικής από έναν υπουργό που ακολουθεί προσωπική ατζέντα, αδιαφορώντας ακόμα και για τις απόψεις στο εσωτερικό του κόμματός του. Με την ίδια ευκολία που το 2016 καλωσόριζε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «στην ορθόδοξη Ελλάδα», τώρα προσφέρει βάσεις-φιλέτα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Υπάρχει «Σχέδιο B» για την κυβέρνηση; Φυσικά υπάρχει. Να απαλλαγεί πρώτα πρώτα από τον υπουργό που τορπιλίζει τόσο χοντροκομμένα τη συνοχή της. Και αν ο ίδιος δεν έχει την ευθύτητα να παραιτηθεί, ας φροντίσει ο πρωθυπουργός να του υπενθυμίσει ποιος καθορίζει την κεντρική πολιτική γραμμή της χώρας.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Ο καθένας τον δρόμο του
Η απαλλαγή της κυβέρνησης από το «βαρίδι» του κ. Καμμένου αλλάζει τα δεδομένα για τον πρωθυπουργό και το κόμμα του, για το πώς θα πορευτούν στο εξής....
Ο καθένας τον δρόμο του
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Υποσχέσεις και προθεσμίες
Ολες οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως η κυβερνητική συνοχή δεν απειλείται μέχρι τον Δεκέμβριο. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ....
Υποσχέσεις και προθεσμίες
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Διάλειμμα χωρίς ένταση
Λένε πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝ.ΕΛΛ. γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι σε κάποια ζητήματα τους...
Διάλειμμα χωρίς ένταση
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Επιστολή Καμμένου για την εγκυρότητα της ορκωμοσίας Κουίκ
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θέτει ερωτήματα που αφορούν την ελευθερία συνείδησης του βουλευτή και το...
Επιστολή Καμμένου για την εγκυρότητα της ορκωμοσίας Κουίκ