• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.2°C / 22.9°C
  1 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.1°C / 19.7°C
  2 BF
  80%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  19°C 14.0°C / 18.8°C
  1 BF
  77%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.9°C / 14.7°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 14.6°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.8°C / 17.6°C
  1 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.4°C / 14.0°C
  2 BF
  82%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.1°C / 17.1°C
  1 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 20.5°C
  2 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 17.3°C
  1 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.4°C / 20.8°C
  1 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  2 BF
  82%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.2°C / 19.2°C
  1 BF
  76%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 16.8°C
  0 BF
  94%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  19°C 14.5°C / 19.4°C
  0 BF
  70%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.8°C / 20.4°C
  3 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.6°C / 21.2°C
  0 BF
  82%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  19°C 14.3°C / 19.4°C
  2 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 14.7°C / 18.3°C
  1 BF
  98%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.6°C / 13.6°C
  1 BF
  84%

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιθυμεί «σχηματισμό μίας κυβέρνησης με ικανούς και άξιους ανθρώπους ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους προέλευση»

EUROKINISSI

Πυρά εστιασμένα στο πρόσωπο του Τσίπρα

 • A-
 • A+

Στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα εστιάζει τα πυρά της η Ν.Δ. εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος από όλες τις πλευρές και μέχρι το debate με τον Ευάγγ. Μεϊμαράκη, η φθορά του τέως πρωθυπουργού μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμη. Ο σπαραγμός στην Αριστερά έχει φέρει συσπείρωση στη Δεξιά και ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινείται πλέον χωρίς το άγχος των διαρροών.

Σήμερα ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης κάνει την πρώτη του εξόρμηση στη Θεσσαλία (σε Λάρισα και Βόλο) και αύριο αναμένεται να κλείσει τα ψηφοδέλτια, ενώ ως προς το Επικρατείας τα ονόματα δίνουν και παίρνουν, χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται ακόμη τα ανοίγματα σε πρόσωπα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Πάντως οι συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. επιμένουν ότι εννοεί αυτό που λέει για «σχηματισμό μίας κυβέρνησης με ικανούς και άξιους ανθρώπους ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους προέλευση».

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής η Ν.Δ., μετά τη συμφωνία για τα δύο debates, ζήτησε χθες να γίνουν επτά θεματικές συζητήσεις για όλα τα θέματα που θεωρούνται αιχμής. Εντούτοις, στο προσφυγικό ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης έχει ζητήσει από το επιτελείο του κόμματός του να επεξεργαστεί προτάσεις για την ανακούφιση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται και τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ εξετάζει εκ νέου το θέμα της μετάβασής του στο Στρασβούργο που έχει ακυρωθεί προκειμένου να πάρει μέρος στο πρώτο debate.

Οι αντιδράσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τη Β. Θάνου και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τη διυπουργική κρίνονται ικανοποιητικά από τη Ν.Δ., σε αντίθεση με την πολιτική που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Πάντως είναι έκδηλη η ανησυχία στη Ρηγίλλης για τις επόμενες ημέρες και το ενδεχόμενο να εκτραχυνθεί η κατάσταση στα Δωδεκάνησα και τη Λέσβο. Γι΄ αυτό και μέσα στον προγραμματισμό της επόμενης εβδομάδας εξετάζεται η δυνατότητα να επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. τη Μυτιλήνη και την Κω.

Στο πεδίο της οικονομίας, ο πρώην υπουργός Χρ. Σταϊκούρας έχει αναλάβει την αποδόμηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ του παλαιού αλλά και του νέου που πρόκειται να ανακοινώσει στην ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας.

«Λαϊκίζει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η Ν.Δ., όπως δηλώνουν κατηγορηματικά τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της, δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θεωρεί λαϊκιστική, και στις προγραμματικές του υποσχέσεις ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης θα είναι συγκεκριμένος στις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, στην εκπαίδευση και στο Δημόσιο για την περιστολή δαπανών.

Στο εσωτερικό της Ν.Δ., ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης έχει επιτύχει το μορατόριουμ με τους δελφίνους αλλά και την υποστήριξη από όλους τους προκατόχους του, με τελευταίον τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος χθες προχώρησε σε δήλωση υποστήριξης, ενώ ο Κ. Καραμανλής και ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασαν την υποστήριξή τους με την παρουσία τους στα εγκαίνια των γραφείων της Ρηγίλλης.

 

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Και ολίγον από διαπλοκή
Αλλάζει ρητορική ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και επιτίθεται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε Αλ. Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, πολώνοντας το προεκλογικό κλίμα. Ανεβάζει και τους τόνους της κριτικής του για το προσφυγικό...
Και ολίγον από διαπλοκή
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Προσωπική αναμέτρηση
Με μετωπικές επιθέσεις στον Αλ. Τσίπρα σχεδιάζει να πάει μέχρι τις εκλογές ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μετά την «επίθεση φιλίας και συνεννόησης» που δεν είχε αποτέλεσμα, αλλάζει τη ρητορική του...
Προσωπική αναμέτρηση
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
«Λέμε “όχι” στη μελαγχολία»
Ενωμένοι θα περάσουμε την κρίση, επισήμανε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης, κλείνοντας την πρώτη προεκλογική περιοδεία του στην Κρήτη, σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα και στην συνέχεια θα...
«Λέμε “όχι” στη μελαγχολία»
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Επιλέγει την προσωπική αντιπαράθεση
Ο Β. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι ήδη αποδίδει η τακτική του να ποντάρει στη λαϊκή Δεξιά και γι’ αυτό έχει επιλέξει την προσωπική αντιπαράθεση με τον Αλ. Τσίπρα περιοδεύοντας στα ίδια με αυτόν μέρη και...
Επιλέγει την προσωπική αντιπαράθεση
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Απ’ την ελπίδα των γκάλοπ στην... γκρίνια της κάλπης
Στο περίπτερο της Ν.Δ. στο Σύνταγμα ο κόσμος είχε μαζευτεί για... φιέστα λόγω της αισιοδοξίας που είχε καλλιεργήσει η προσμονή ενός ντέρμπι και έτσι ο θυμός και τα «κατηγορώ» επί δικαίους και αδίκους όταν...
Απ’ την ελπίδα των γκάλοπ στην... γκρίνια της κάλπης
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Η τρίτη ήττα ψάχνει... πατέρα
Μετά τον Ιανουάριο και το δημοψήφισμα, η Συγγρού πίνει ξανά το πικρό ποτήρι της επικράτησης του Τσίπρα, παρά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, και της επιβίωσης του Π. Καμένου και τώρα θέλουν στη Ν.Δ. να αναζητήσουν τις...
Η τρίτη ήττα ψάχνει... πατέρα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας