Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δήλωση παραίτησης των μελών της ΑΡΑΝ και της ΑΡΑΣ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δήλωση παραίτησης

Δήλωση παραίτησης των μελών της ΑΡΑΝ και της ΑΡΑΣ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  • A-
  • A+

Δεν ακολουθεί το «ρεύμα» προσχώρησης στη Λαϊκή Ενότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως αποφάσισε το πανελλαδικό όργανο της, που συνεδρίασε την Κυριακή. Δύο οργανώσεις της όμως, η Αριστερή Ανασύνθεση και η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, πρότειναν τη συνεργασία με το νέο εκλογικό σχήμα.

ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ εξηγούν τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης τονίζοντας μεταξύ άλλων «δεν πιστεύουμε ότι χωρίζουν οι δρόμοι μας».

Ολόκληρη η δήλωση παραίτησης:

«Μέσα στις ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, το εκρηκτικό λαϊκό και ταξικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, την ταπεινωτική μνημονιακή συμμόρφωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάδειξη της ρήξης με τη ευρωζώνη και τον ευρωμονόδρομο σε κομβικό επίδικο, τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και απελευθέρωση ενός δυναμικού με αριστερή και ριζοσπαστική Αριστερά, αναδεικνύεται ως επιτακτική απαίτηση αλλά και πραγματική δυνατότητα η διαμόρφωση ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, γύρω από το ΟΧΙ μέχρι τέλους, το μεταβατικό πρόγραμμα, τη ρήξη με το χρέος, τα μνημόνια, το ευρώ και την ΕΕ. Ευθύνη και πρόκληση για την αντικαπιταλιστική Αριστερά να συμβάλει αποφασιστικά και καταλυτικά σε αυτό.

Ωστόσο, η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην προχωρήσουμε σε αυτή την αναγκαία μετωπική πολιτική και εκλογική συνεργασία σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία να παρέμβουμε πιο αποφασιστικά στη διαμόρφωση του συνολικού ταξικού συσχετισμού δύναμης.

Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση και διαλέγουμε το δρόμο της πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα και άλλα ριζοσπαστικά αριστερά κομμάτια. Η αυτόνομη κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα είναι πίσω και από τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες των καιρών.

Γι’ αυτό το λόγο και παραιτούμαστε από μέλη της ΚΣΕ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν πιστεύουμε ότι χωρίζουν οι δρόμοι μας. Απλώς διαλέγουμε με διαφορετικό τρόπο να ψηλαφήσουμε τις δυνατότητες επαναστατικής πολιτικής μέσα στις σημερινές εκρηκτικές αντιθέσεις. Τιμούμε και σεβόμαστε όλους τους μεγάλους κοινούς αγώνες που δώσαμε όλες και όλοι στην κοινή προσπάθεια για μια Αριστερά πραγματικά ανατρεπτική. Και είμαστε βέβαιες και βέβαιοι ότι θα ξανασυναντηθούμε στους κοινούς αγώνες και την κοινή αναζήτηση κοινή αναζήτηση για μία σύγχρονη επαναστατική τακτική και στρατηγική για έναν άλλο δρόμο σοσιαλιστικού μετασχηματισμού.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες συντρόφισσες και σύντροφοι».

 

Τα μέλη της Αριστερής Ανασύνθεσης στην ΚΣΕ και το ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Παναγιώτης Σωτήρης (ΚΣΕ και ΠΣΟ)

Τάσος Βασιλειάδης (ΚΣΕ και ΠΣΟ)

Ηλίας Κεφαλάς (ΚΣΕ και ΠΣΟ)

Χρίστος Τουλιάτος (ΠΣΟ)

Σπύρος Δρίτσας (ΠΣΟ)

Γιώργος Καλαμπόκας(ΠΣΟ)

Σπύρος Σακελλαρόπουλος (ΠΣΟ)

Θόδωρος Αλεξίου (ΠΣΟ)

Πέτρος Φύτρος(ΠΣΟ)

Στάλη Συμεών (ΠΣΟ)

Γιώργος Λιάγκος (ΠΣΟ)

Πέτρος Γρηγορίου (ΠΣΟ)

Κατερίνα Χαμηλάκη (ΠΣΟ)

Νίκος Κωστόπουλος (ΠΣΟ)

Νίκος Παπακανάκης (ΠΣΟ)

Δημήτρης Σταμάκος (ΠΣΟ)

 

Τα μέλη της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης στην ΚΣΕ και το ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Γιώργος Μελισσαρόπουλος (ΚΣΕ και ΠΣΟ)

Δημήτρης Σαραφιανός (ΠΣΟ)

Μαριάννα Τσίχλη(ΠΣΟ)

 

(συνυπογράφει το κείμενο και ο Φώτης Κανταρτζής πρώην μέλος του ΠΣΟ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παραιτήθηκε παλιότερα στη βάση παρόμοιων διαφωνιών)

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Δεν είναι χαμένη η ψήφος στη μαχόμενη Αριστερά
Με «έκπληξη» αντέδρασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις δηλώσεις του Μ. Γλέζου, που προέτρεπε σε ψήφο στο ΚΚΕ ή στη ΛΑ.Ε. Επισημαίνει ότι το '40 η γενιά του και ο ίδιος αρνήθηκαν την αντίληψη ότι είναι χαμένη υπόθεση η πάλη.
Δεν είναι χαμένη η ψήφος στη μαχόμενη Αριστερά
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Τρίτη θέση και εκτός ευρωζώνης
Τους στόχους της Λαϊκής Ενότητας έθεσε ο Παν. Λαφαζάνης μετά την προσχώρηση της Ζωής και υπερασπίστηκε το πρόγραμμά της λέγοντας ότι το «πάση θυσία ευρώ» δεν ήταν ούτε του ΣΥΡΙΖΑ θέση, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχασε δύο...
Τρίτη θέση και εκτός ευρωζώνης
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Τελευταίες «πινελιές» στο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας
Οι τελευταίες «πινελιές» στην εκλογική συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας οριστικοποιούνται σήμερα, καθώς πρόκειται να διαμορφωθεί στην τελική του μορφή το πρόγραμμα της συμμαχίας, ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες...
Τελευταίες «πινελιές» στο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Αυτοτελή κάθοδο αποφάσισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Με δεδομένη την άρνηση της ηγεσίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα, το ερώτημα είναι πλέον τι θα πράξουν οι Αριστερή Ανασύνθεση και Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, που πρότειναν...
Αυτοτελή κάθοδο αποφάσισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Αποφασίζουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπόρευση ή όχι με ΛΑΕ
Τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει σήμερα το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση για τη στάση που θα κρατήσει στις εκλογές και το αν θα συνεργαστεί ή όχι...
Αποφασίζουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπόρευση ή όχι με ΛΑΕ
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Εφαγε πόρτα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Στο κορυφαίο σημείο τους βρίσκονται οι διεργασίες στη Λαϊκή Ενότητα, κυρίως στο πεδίο των συνεργασιών, καθώς το νέο σχήμα ανακοινώνει μεν καθημερινά τη σύμπραξη με διάφορα πρόσωπα, ωστόσο συναντά και «κλειστές...
Εφαγε πόρτα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας