• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 4.6°C / 10.0°C
  0 BF
  85%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  5°C 2.7°C / 6.6°C
  1 BF
  65%
 • Πάτρα
  Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
  10°C 9.0°C / 11.6°C
  2 BF
  91%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 1.9°C / 2.9°C
  0 BF
  81%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.1°C / 5.7°C
  2 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -1°C -1.5°C / -0.6°C
  1 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 11.2°C
  2 BF
  98%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.3°C / 10.5°C
  4 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 5.9°C / 9.9°C
  4 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.1°C / 14.6°C
  5 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  4 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  4 BF
  79%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.9°C / 4.9°C
  2 BF
  82%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 3.9°C / 9.5°C
  1 BF
  86%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 1.8°C / 10.8°C
  2 BF
  71%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  8°C 5.0°C / 10.2°C
  1 BF
  72%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  2 BF
  60%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 2.8°C / 6.7°C
  1 BF
  81%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.2°C / -0.2°C
  1 BF
  91%

Ο υποψήφιος Β΄ Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, Δημήτρης Δεσύλλας

Ψήφο στην Αριστερά της ανατροπής...

 • A-
 • A+

H προωθητική πολιτική συνεργασία αριστερών ανατρεπτικών δυνάμεων και αγωνιστών/τριών ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, στην εκλογική μάχη και στους αγώνες της «επόμενης μέρας», προβάλλει και παλεύει για ένα συνολικό και συνεκτικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, με βασικούς πολιτικούς στόχους: Ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου - Ε.Ε. - ΔΝΤ και κάθε κυβερνητικής λύσης για συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής της.

Συγκεκριμένα: α) ανατροπή της σχέσης μισθών - κερδών υπέρ της εργασίας και σε βάρος του κεφαλαίου, β) μονομερής κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, γ) στάση πληρωμών στους δανειστές, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, δ) έξοδος από το ευρώ, ρήξη και έξοδος από την Ε.Ε., απαλλαγή από κάθε είδους επιτροπεία (Ε.Ε., ΟΟΣΑ, ΠΟΕ κ.λπ.) από διεθνιστική σκοπιά, ε) εθνικοποιήσεις όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση, και λειτουργία τους με εργατικό-λαϊκό έλεγχο, κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και έλεγχος για τις εγκληματικές πράξεις του, στ) πάλη για εργατικό και λαϊκό έλεγχο και δημόσιος κοινωνικός σχεδιασμός της οικονομίας, προάσπιση των συμφερόντων και των αναγκών των μεσαίων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων και των αγροτών-κτηνοτρόφων, ζ) υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η) πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού, θ) παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και ι) υπεράσπιση της ειρήνης, μη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κλείσιμο των ξένων βάσεων, έξοδος από το ΝΑΤΟ.

Η έμπρακτη προώθηση και επιβολή αυτού του αντικαπιταλιστικού προγράμματος απαιτεί τη δύναμη του εργατικού-λαϊκού κινήματος και του πανεργατικού-παλλαϊκού ξεσηκωμού. Απαιτεί ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, ένα νέο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Προϋποθέτει και συνεπάγεται την κοινή δράση, μέσα σε αυτό, των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και κυρίως τον πόλο-μέτωπο μιας άλλης Αριστεράς: Αριστερά προγραμματική και οραματική, σκεπτόμενη και μαχόμενη, βαθιά δημοκρατική και αυτοκριτική, εργατική και μετωπική, διεθνιστική, αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική, ανατρεπτική, επαναστατική και σύγχρονα κομμουνιστική.

Σε μια τέτοια Αριστερά που απαιτούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, δεν μπορεί και δεν θέλει να συμβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ταχύρρυθμη ενσωμάτωσή του στο αστικό σύστημα εξουσίας και την κυβερνητική διαχείριση μέσα στο πλαίσιο Ε.Ε. - ευρώ - ΔΝΤ - ΝΑΤΟ, την υιοθέτηση του καραμανλικού δόγματος «ανήκομεν εις την Δύσιν», τη μετάβαση από το «καμία θυσία για το ευρώ» στο «πάση θυσία μέσα στο ευρώ», την πλήρη αποδοχή του ευρωπαϊκού υπερμνημονίου διαρκείας (του Δημοσιονομικού Συμφώνου της Ε.Ε., της διαρκούς-ασφυκτικής επιτήρησης, της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών κράτους, περιφερειών, δήμων, Ταμείων).

Τούτων δοθέντων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναπληρώσει τις μνημονιακές απώλειες εργαζομένων και συνταξιούχων, ούτε φυσικά να βελτιώσει τη θέση τους, παρά μόνο θα μοιράσει τη φτώχεια διαρκείας σε όλους και ελεημοσύνη στους πάμφτωχους (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης). Γι’ αυτό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ θα ασκήσει αριστερή, εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση αρχών (όχι κατσαρόλας) απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσει, θα αποσπάσει και επιβάλει κατακτήσεις με βάση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα.

Ούτε το ΚΚΕ συμβάλλει στην Αριστερά που απαιτεί η εποχή μας. Γιατί αρνείται το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ρήξης-ανατροπής και την κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς, ξεκόβει την τακτική από τη στρατηγική (ακυρώνοντας και τις δύο), παραπέμπει την αναμέτρηση στο τυχαίο (π.χ. πόλεμος) ή στο απροσδιόριστο μέλλον της «λαϊκής εξουσίας» χωρίς επανάσταση, δηλαδή στο έδαφος του καπιταλισμού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ είναι ένα μικρό, αλλά ποιοτικό και προωθητικό βήμα στην κατεύθυνση μαζικού πόλου-μετώπου της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής Αριστεράς. Χώρος συντροφικής ισότιμης συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, υποδοχής και ποιοτικού μετασχηματισμού δυνάμεων και αγωνιστών, που ριζοσπαστικοποιούνται, μετατοπίζονται, διαφοροποιούνται και αποστοιχίζονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, δυνάμεις υπαρκτές τώρα και πολύ περισσότερες στις ταξικές αναμετρήσεις που επέρχονται. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η δύναμη και η προοπτική της. Γι’ αυτό, απαιτούμε τη στήριξη και την αποφασιστική εκλογική ενίσχυσή της από τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

* Υποψήφιος Β΄ Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Οι καλά κρυμμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ
Στόχος τούτου του άρθρου είναι μέσα από μια λίγο πιο ψαγμένη από τη συνήθη ανάγνωση ορισμένων τοποθετήσεων των αριστερών πολιτικών δυνάμεων πάνω σε μια σειρά ζητήματα, να αποκαλύψει την πραγματική τους θέση...
Οι καλά κρυμμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Το ΕΕΚ για τις περιφέρειες που δεν κατέρχεται
Διατηρώντας την κριτική απέναντι στην ANTAPΣYA, το KKE και τον ΣYPIZA, το Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καλεί στην υπερψήφιση των τριών αυτών κομμάτων της εργατικής τάξης, επιλέγοντας υποψηφίους με αγωνιστική...
Το ΕΕΚ για τις περιφέρειες που δεν κατέρχεται
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Κόντρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη Χρυσή Αυγή
Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την κατανομή του διαφημιστικού χώρου στη Χρυσή Αυγή. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ τάχθηκαν κατά της παραχώρησης...
Κόντρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη Χρυσή Αυγή
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Επικυρώνεται η συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το «Σχέδιο Β΄»
Την εκλογική της συνεργασία με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση (ΠΑΜΕΣ) αποφάσισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χθες στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού της Οργάνου, που συνεδρίασε στην ΑΣΟΕΕ,...
Επικυρώνεται η συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το «Σχέδιο Β΄»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Ούτε ΔΝΤ ούτε και Ε.Ε., πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, λαέ»
«Οχι στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις», έγραφε το πανό της ΑΔΕΔΥ που βρισκόταν στην κεφαλή της άμαζης πορείας που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος με προορισμό...
«Ούτε ΔΝΤ ούτε και Ε.Ε., πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, λαέ»
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Με το βλέμμα στην... Ενότητα το ΚΚΕ
Η ηγεσία του ΚΚΕ φοβάται ότι θα πιεστεί εκλογικά από άλλες αριστερές δυνάμεις, όπως το κόμμα του κ. Λαφαζάνη όμως τα δημοσκοπικά ευρήματα δημιουργούν την αίσθηση ότι το ΚΚΕ θα μπορούσε να πάει καλύτερα απ’...
Με το βλέμμα στην... Ενότητα το ΚΚΕ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας