Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο. Η Ευρώπη σε νέα πορεία

Ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς

Η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο. Η Ευρώπη σε νέα πορεία

  • A-
  • A+

Οι μέρες της μνημονιακής ασυδοσίας των Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πια μετρημένες. Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός μας καλείται να κάνει ένα ιστορικό, αποφασιστικό βήμα: να ολοκληρώσει τη «δημοκρατική επανάσταση» του Ιουνίου του 2012 και να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του σε θέση αυτοδύναμης κυβέρνησης στη χώρα μας.

Οι λαοί της Ευρώπης, οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα στην Ευρώπη στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα.

Η αποφασιστική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές μπορεί να βάλει τέλος στις πολιτικές των Μνημονίων και τη στρατηγική της λιτότητας στη χώρα μας και να πυροδοτήσει προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στις 25 Ιανουαρίου ο φόβος, επιτέλους, αλλάζει στρατόπεδο και περνάει στην πλευρά του αντιπάλου: των φονταμενταλιστών του νεοφιλελευθερισμού, που τα τελευταία 5 χρόνια μετέτρεψαν την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες των PIIGS (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία), και όχι μόνο, σε εργαστήριο ενός βάρβαρου και παράλογου πειραματισμού.

Ηρθε επιτέλους η ώρα της ήττας για τους ιδεολογικούς απογόνους του Φρίντμαν. Γι' αυτό και μερίδα των διεθνών ΜΜΕ του κυρίαρχου συστήματος έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε μια πρωτοφανή εκστρατεία φόβου και ψέματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της βούλησης του ελληνικού λαού. Αισθάνονται ότι πλησιάζει το τέλος της συναίνεσης και της «σιγής νεκροταφείου» στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη. Καταλαβαίνουν ότι η ρήξη με τη λιτότητα στην Ελλάδα και η διατύπωση της μελετημένης αντιπρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη διαχείριση των δημόσιων χρεών της Ελλάδας και της ευρωζώνης θα αποτελέσει τεράστια αλλαγή στον κοινωνικό και πολιτικό ανταγωνισμό στην Ευρώπη και θα ανυψώσει το φρόνημα, την ελπίδα και τις προσδοκίες όλων των ευρωπαϊκών λαών απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις τους, την ηγεσία της Ε.Ε. και την τρόικα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και διεθνείς θεσμικοί φορείς και οικονομικοί αναλυτές, οι οποίοι στο παρελθόν αποτέλεσαν σφοδρούς πολέμιους του εναλλακτικού οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναγκάζονται σήμερα να παραδεχτούν ότι ισχύουν όσα υποστηρίξαμε πεισματικά τα τελευταία χρόνια: ότι τα δημόσια χρέη των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης δεν είναι βιώσιμα και ότι η στρατηγική της λιτότητας στραγγάλισε την πραγματική οικονομία, ακυρώνοντας ταυτόχρονα κάθε προοπτική βιώσιμης και φιλολαϊκής ανάπτυξης.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι να δικαιωθούν οι ελπίδες των λαών της ηπείρου μας. Στόχος μας είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα να αποτελέσει την αρχή για ένα μεγάλο, σαρωτικό κύμα, που εντός του 2015 θα περάσει από την Ισπανία (Podemos) και την Ιρλανδία (Σιν Φέιν) και θα θέσει υπό αμφισβήτηση την «ακλόνητη ηγεμονία» της κ. Μέρκελ, των τραπεζιτών, των «αγορών» και των πολιτικών συμμάχων τους, δεξιών, σοσιαλδημοκρατών και φιλελεύθερων.

Από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές στην Ελλάδα, γινόμαστε αποδέκτες χιλιάδων προσωπικών και συλλογικών μηνυμάτων αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου. Δεκάδες Ευρωπαίοι συναγωνιστές μας μάς ενημερώνουν ότι τις ημέρες των εκλογών θα βρεθούν στο πλάι μας στην Αθήνα, για να ενισχύσουν τον προεκλογικό μας αγώνα και να μοιραστούν μαζί μας την ιστορική νίκη της Αριστεράς.

Ενα είναι το κεντρικό μας μήνυμα προς κάθε Ευρωπαίο σύμμαχό μας, πολίτη ή συλλογικότητα της Αριστεράς, της δημοκρατίας και των κινημάτων: Να φτάσει η αλήθεια για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, ώστε να γκρεμίσουμε με τη βοήθεια όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων την εκστρατεία τρομοκρατίας των ευρωπαϊκών λαών. Ηρθε η ώρα η ελπίδα να νικήσει τον φόβο!

*Υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Τσίπρας: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...»
Αυτοδυναμία προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα απέναντι στους δανειστές της, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ρόδο. Έθεσε ως δεύτερη προϋπόθεση το να παραμείνει ο λαός «όρθιος στις επάλξεις της μεγάλης...
Τσίπρας: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...»
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Τσίπρας: «Έχουμε την πολιτική βούληση να συγκρουστούμε»
Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσε η ζωντανή και ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση των χρηστών του twitter με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα πολιτών σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, τη στιγμή που ο...
Τσίπρας: «Έχουμε την πολιτική βούληση να συγκρουστούμε»
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Απών ο Απόστολος Κακλαμάνης από τις εκλογές
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει πως η επίσπευση των εκλογών υπήρξε «ένα ακόμη μέγα λάθος της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης», προσθέτοντας πως οι Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας...
Απών ο Απόστολος Κακλαμάνης από τις εκλογές
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Απογοήτευση, κατήφεια και πίκρα
Κλίμα κατήφειας, απογοήτευσης και εσωστρέφειας επικράτησε στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα. Μία ώρα πάντως πριν κλείσουν οι κάλπες τίποτα δεν φανέρωνε ότι επρόκειτο για ημέρα εκλογών, η...
Απογοήτευση, κατήφεια και πίκρα
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Π. Καμμένος: Θα προχωρήσει η συγκρότηση της κυβέρνησης
Λίγο πριν συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτίμησε ότι θα προχωρήσει η συγκρότηση της κυβέρνησης και δήλωσε ικανοποιημένος για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Π. Καμμένος: Θα προχωρήσει η συγκρότηση της κυβέρνησης
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υποδεχτεί στις 10:30 τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του κόμματος με στόχο τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης. Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο Προεδρικό...
Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας