Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θα σας πάρουμε και τις... γυναίκες

Πολύ κόσμο συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε πόλεις που κατά το παρελθόν ήταν απαγορευμένες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Θα σας πάρουμε και τις... γυναίκες

  • A-
  • A+

Το μεγάλο ‘‘ναι’’ στη δημοκρατία θα γραφτεί στις 25 του Γενάρη», είπε χτες καταχειροκροτούμενος από το βήμα της συγκέντρωσης στην Κομοτηνή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί τη Δράμα και την Καβάλα. Υπογράμμισε ότι πρέπει να «το πάρουν απόφαση αυτοί που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια για ένα κόκαλο εξουσίας. Ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς. Δεν μπορούν πια ούτε να τον φοβίσουν ούτε να τον εκβιάσουν». «Σε αυτόν τον τόπο διαπράχθηκε ύβρις, έρχεται η ώρα της νέμεσης, της κάθαρσης».

«Η πρώτη ήττα του κ. Σαμαρά ήρθε πριν ανοίξουν οι κάλπες, ήταν η απροσχημάτιστη άρνησή του σε τηλεοπτικό διάλογο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του καταλόγισε «απελπισία και πανικό μπροστά στην επερχόμενη πολιτική ήττα του» και παράλληλα σημείωσε ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός έχει αφεθεί «μόνος του, στην ερημιά του λαϊκισμού και της βαριάς πολιτικής ήττας που τον περιμένει». Αντέτεινε δε ότι «εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα κάτσουμε να κάνουμε τα μαθήματά μας. Γιατί εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του».

Αναφέρθηκε μάλιστα στη μαρτυρία μιας γυναίκας που τον πλησίασε στην περιοδεία του, λέγοντάς του ότι «αυτόν τον εξευτελισμό δεν τον βιώναμε στην Κατοχή». «Δεν λέμε ότι ο δρόμος μας θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα. Δεν λέμε ότι όλοι θα μας ανοίξουν με τη μια τις πόρτες. Λέμε, όμως, ότι η Αριστερά ζητά την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του λαού για να διαπραγματευτεί αποφασιστικά, σθεναρά και με πείσμα», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. ρεπ. σελ. 18)

Νωρίτερα, από την Καβάλα κατήγγειλε τη Ν.Δ. ότι χρησιμοποιεί ψεύδη για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το Grexit, το κυνήγι, την αστυνόμευση και το γήπεδο της ΑΕΚ, επισημαίνοντας ότι «το μόνο που δεν έχουν πει ακόμα είναι ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει παιδομάζωμα και θα σας πάρει και τις γυναίκες».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να δώσει το κύριο βάρος του πρώτου σκέλους των περιοδειών του σε περιοχές και κοινωνικούς χώρους στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ «υπολείπεται» της Ν.Δ. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η προσπάθεια του επιτελείου του να περιοδεύσει σε πρωτεύουσες νομών στους οποίους στις προηγούμενες εκλογές η Ν.Δ. ήρθε πρώτη με ποσοστό άνω του 30%, όπως στη Δράμα (35,4%), την Καβάλα (34,6%), την Αργολίδα (32,6%) και την Αρκαδία (34,6%). Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται ειδικά στο κοινό των αγροτών, το οποίο διαθέτει ακόμα δεσμούς με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου σχεδιάζει νέα διαφημιστικά μηνύματα επικεντρωμένα στο ζήτημα της αγροτιάς, της κτηνοτροφίας και της ανασυγκρότησης της υπαίθρου.

Εξ ου και οι εκτενείς αναφορές του στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: «Για εμάς το διακύβευμα για την περιοχή είναι να σταματήσει να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες της Ευρώπης, εκεί που την κράτησαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές τους, για 40 χρόνια. Χωρίς εξαρτήσεις από κανέναν».

Αρθρο στη Handelsblatt

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αποστείλει «μήνυμα» στους Γερμανούς πολίτες μέσω της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η Γερμανία, και ιδίως ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός φορολογούμενος, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο ισχύει». Εξήγησε αναφορικά με το χρέος ότι θα απαιτήσει «το τέλος του δόγματος ‘‘επέκτεινε και προσποιήσου’’ όχι εναντίον των Γερμανών πολιτών αλλά προς όφελος όλων μας».

Αναγνώρισε μάλιστα την αγωνία ορισμένων ότι «αν αφήσουμε τους Ελληνες να κάνουν ό,τι θέλουν, θα κάνουν πάλι τα ίδια». Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έστησε το καθεστώς της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας στην πατρίδα μου, η οποία τώρα δήθεν κόπτεται για τήρηση των ‘‘συμφωνηθέντων’’ και για μεταρρυθμίσεις». Και υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με αυτό το καθεστώς».

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Ευτυχές το νέο έτος με... ψηφοδέλτια και ανακατατάξεις
Τα σενάρια για τους «180» έχουν ήδη αντικατασταθεί από τις προεκλογικές διεργασίες στα κόμματα, μιας και η τρίτη προεδρική ψηφοφορία φαίνεται να είναι ατελέσφορη. Τι σχεδιάζουν τα πολιτικά επιτελεία.
Ευτυχές το νέο έτος με... ψηφοδέλτια και ανακατατάξεις
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Κάντε τη χώρα αυτοδύναμη
Από το γεμάτο κόσμο γήπεδο «Ολυμπιονίκης Δημήτρης Τόφαλος» στην Πάτρα και υπό το σύνθημα «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με την Αριστερά ενότητα και πάλη», ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε και πάλι κάλεσμα στους...
Κάντε τη χώρα αυτοδύναμη
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Αλλοι με κάλπες κι άλλοι με... εμφύλιο
Τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, στην ομιλία Μάκη Βορίδη στον Ασπρόπυργο, χαρακτηρίστηκαν από τον Πάνο Σκουρλέτη ως «μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις που δεν έχουν προηγούμενο στη...
Αλλοι με κάλπες κι άλλοι με... εμφύλιο
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
Ούτε ανοχή ούτε συνενοχή... αυτοδυναμία
Η αυτοδυναμία στη Βουλή, ώστε να σχηματιστεί μια ισχυρή κυβέρνηση, είναι η βασική πολιτική επιδίωξη, με την οποία θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις σχεδόν δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις κάλπες. Ο Αλ. Τσίπρας...
Ούτε ανοχή ούτε συνενοχή... αυτοδυναμία
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Το συναίσθημα πάει στις κάλπες
H «Εφ.Συν.» αποκωδικοποιεί, με τη βοήθεια των ειδικών, το ψυχολογικό φόντο των εκλογών: τα διαφορετικά «μπροστά» του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., η κατάρρευση της ελπίδας, η αίσθηση της προδοσίας και της ματαίωσης...
Το συναίσθημα πάει στις κάλπες
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την τηλεμαχία
Για «πρόβα συγκυβέρνησης» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης «εμφανίστηκαν ως εγγυητές του τρίτου Μνημονίου». Καμία...
Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την τηλεμαχία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας