Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΛΑ.Ε.) για πραγματική αντιπολίτευση σε κάθε δεξιά πολιτική
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΛΑ.Ε.) για πραγματική αντιπολίτευση σε κάθε δεξιά πολιτική

  • A-
  • A+
ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., παρά τις διαφορές τους σε επίπεδο «διακηρύξεων» και προέλευσης, δεσμεύονται να εφαρμόσουν το ίδιο πλαίσιο νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, που στηρίζεται στις δεσμεύσεις τους προς τους δανειστές ● Η ΛΑ.Ε. είναι πρωτοπόρα αριστερή, αντιμνημονιακή δύναμη ενότητας, συνέπειας, σταθερότητας, ανιδιοτέλειας, και αγωνιστικότητας και δικαιούται να ζητά την πολιτική και εκλογική στήριξη του λαού και της νεολαίας.

Στις ευρωεκλογές, η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι, εάν ακολουθείς δεξιά πολιτική, τότε θα έρθουν στην εξουσία οι πιο αυθεντικοί εκφραστές αυτής της πολιτικής για να την εφαρμόσουν. Η μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε στην άνοδο της Ν.Δ., αλλά της Δεξιάς και Ακροδεξιάς σε όλες της τις εκφράσεις.

Η πολιτική, που προτείνει ως προεκλογικό πρόγραμμά της η Ν.Δ., αποτελεί συνέχεια, επέκταση και κλιμάκωση της αντικοινωνικής πολιτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ολοκληρώσει ότι αυτός δεν πρόλαβε να κατεδαφίσει από τις λαϊκές κατακτήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., παρά τις διαφορές τους σε επίπεδο «διακηρύξεων» και προέλευσης, δεσμεύονται να εφαρμόσουν το ίδιο πλαίσιο νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, που στηρίζεται στις δεσμεύσεις τους προς τους δανειστές, στο όνομα της «πάση θυσία» παραμονής στην ευρωζώνη και της αποπληρωμής του τεράστιου, επαχθούς και μη βιώσιμου δημοσίου χρέους. Στην εξωτερική πολιτική συμφωνούν στην πλήρη υποταγή στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Επομένως, η συστηματική καλλιέργεια του «διλήμματος» μεταξύ «Τσίπρα - Μητσοτάκη», «Δεξιάς - Αντιδεξιάς», «προόδου - συντήρησης» ή με όποιες άλλες εκδοχές, καθώς και «η στρατηγική του φόβου», που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έλθει ο Μητσοτάκης και θα εφαρμόσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που ήδη εφαρμόζονται, δεν έχουν πραγματική βάση. Στόχο έχει τον διαρκή πολιτικό και εκλογικό εγκλωβισμό του λαού σε πολιτικές λιτότητας και επιτροπείας.

Μόνο ο ελληνικός λαός με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την πορεία λεηλασίας του μόχθου του και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, το πραγματικό ζήτημα είναι να ενισχυθεί η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΛΑ.Ε.) για να συμβάλει στην οργάνωση της αντίστασης και των κοινωνικών αγώνων και, παράλληλα, για να προβάλει ένα εναλλακτικό στη λιτότητα και στον ευρωμονόδρομο φιλολαϊκό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας και των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και εισοδημάτων, καθώς και προώθησης της εθνικής ανεξαρτησίας και μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Η ΛΑ.Ε. είναι πρωτοπόρα αριστερή, αντιμνημονιακή δύναμη ενότητας, συνέπειας, σταθερότητας, ανιδιοτέλειας, και αγωνιστικότητας και δικαιούται να ζητά την πολιτική και εκλογική στήριξη του λαού και της νεολαίας.

Είμαστε πολιτικά συνεπείς, ανυπότακτοι και ασυμβίβαστοι με τους δανειστές, δηλαδή τους σύγχρονους δυνάστες της χώρας μας και αποδείξαμε ότι βάζουμε τις αρχές μας και τα λαϊκά συμφέροντα πάνω από τις καρέκλες της εξουσίας...

Συμμετέχουμε σταθερά και είμαστε στην πρώτη γραμμή στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για τους μισθούς, συντάξεις, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για το περιβάλλον για τα δικαιώματα της νεολαίας στην εργασία και τις σπουδές. Εκλογική ενίσχυση της ΛΑ.Ε. σημαίνει ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων και κινημάτων, στα οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο και είναι απαραίτητα για την επόμενη μέρα.

Με επιμονή, πήραμε πρωτοβουλίες για την εκλογική συνεργασία των ανυπότακτων δυνάμεων στην Αριστερά, στον προοδευτικό αντιμνημονιακό χώρο και στο κίνημα. Το ότι οι άλλες δυνάμεις αρνήθηκαν μια τέτοια εκλογική συνεργασία είτε για λόγους αλαζονείας και αυτάρκειας είτε για λόγους δογματικών εμμονών ότι κατέχουν τη μοναδική πολιτική αλήθεια, είναι δική τους ευθύνη. Ετσι, εκλογική ενδυνάμωση ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ σημαίνει επιβράβευση αυτής της ενωτικής πολιτικής της και ενίσχυση της για την επόμενη μέρα.

Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους συμφωνούν με την εναλλακτική μας πρόταση, αλλά και σε όσους/ες καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα ένας άλλος δρόμος ενάντια στη διαρκή φτωχοποίηση και ταπείνωση του λαού και της χώρας μας.

Η στήριξη και η ενίσχυση της ΛΑ.Ε. στην κοινωνία, στα κινήματα, στο πολιτικό προσκήνιο, είναι η καλύτερη εγγύηση για δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση, για αντιμνημονιακή ανατροπή για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για εναλλακτική λύση αλλά και για τους αγώνες του αύριο και την αναγκαία σήμερα όσο ποτέ επαναθεμελίωση και αναγέννηση της ριζοσπαστικής και κινηματικής Αριστεράς.

* υποψήφιος βουλευτής Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Υπάρχει «αριστερή» και «δεξιά» νησιωτική πολιτική;
Το πραγματικό δίλημμα για τα νησιά μας, όχι μόνο των επικείμενων εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, είναι τι ακριβώς σημαίνει η έννοια «νησιωτική πολιτική», αυτό που συνήθως αναφέρεται ως νησιωτικότητα.
Υπάρχει «αριστερή» και «δεξιά» νησιωτική πολιτική;
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Είμαστε απέναντι στη δεξιά και την αριστερή συντήρηση
«Θα ήταν σαφώς πιο εύκολο να είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν με ενδιέφερε απλώς να εκλεγώ βουλευτής», τονίζει ο Στέφανος Παραστατίδης, υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στο Κιλκίς και γιος απερχόμενου βουλευτή...
Είμαστε απέναντι στη δεξιά και την αριστερή συντήρηση
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Σχόλιο της ΛΑ.Ε. για τους «εν αναμονή υπουργούς» του Κυρ. Μητσοτάκη
Τα πρόσωπα που αναμένεται να καλύψουν τις υπουργικές θέσεις, εφόσον η Νέα Δημοκρατία εκλεγεί κυβέρνηση «εκπροσωπούν απόλυτα το πρόγραμμα της Ν.Δ., το οποίο υπόσχεται μια θητεία θατσερισμού, καταστολής και...
Σχόλιο της ΛΑ.Ε. για τους «εν αναμονή υπουργούς» του Κυρ. Μητσοτάκη
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Μήνυμα Τσίπρα για Ανδρέα Παπανδρέου και Δεξιά
Με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τον θάνατo του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε τι έλεγε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ για τη Δεξιά και τους μη προνομιούχους Έλληνες.
Μήνυμα Τσίπρα για Ανδρέα Παπανδρέου και Δεξιά
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Σήμα κινδύνου
Η νέα συντήρηση, αυτή που το παίζει κάπου στη μέση ενώ στην ουσία χαϊδεύει τα πιο ακροδεξιά κι εθνικιστικά ένστικτα της κοινωνίας, κλείνει το μάτι σε όσα χρυσόψαρα ξέχασαν εύκολα τι συνέβαινε πριν από το 2015.
Σήμα κινδύνου
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Για την Αριστερά που στέκεται όρθια
Γιατί έπειτα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης στο όνομα της Αριστεράς, ο κόσμος που αναφέρεται στην τελευταία, ο κόσμος του αγώνα και των κινημάτων, βρίσκεται στην πλειονότητά του σε τέτοια αμηχανία, με τόσο...
Για την Αριστερά που στέκεται όρθια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας