Με την αποχή να είναι η μεγάλη νικήτρια, επαναλήφθηκαν σήμερα (Κυριακή) οι εκλογές στο 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων, στο 35ο Δημοτικό σχολείο και 5ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στα Εξάρχεια (οδός Κωλέττη 34), από όπου εκλάπη η κάλπη στις εθνικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Μόλις το 7,5% του εκλογικού σώματος συμμετείχε στη διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα ηρεμίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών, επί 545 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 39 εκ των οποίων τα έγκυρα ήταν 38, ενώ υπήρχε κι ένα άκυρο.
Εκ των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία έλαβε 15 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ 6, το Κίνημα Αλλαγής 8, η Χρυσή Αυγή 2, το ΚΚΕ 3, η Ελληνική Λύση 1, το ΜέΡΑ25 1, η Δημιουργία Ξανά 1 και η Πλεύση Ελευθερίας 1.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, μόλις τρία λεπτά μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ομάδα περίπου δέκα ατόμων μπήκε στο 33ο εκλογικό τμήμα Αθηνών επί της οδού Κωλέττη 34 στα Εξάρχεια και επιχείρησε αρχικά να σπάσει με βαριοπούλα την κάλπη. Οταν δεν τα κατάφεραν την πήραν και την έκαψαν.
Την ευθύνη για την αρπαγή της κάλπης ανέλαβε η νεοεμφανιζόμενη ομάδα «Καλποθήρες εμπρηστές». Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ανάληψης, η αρπαγή έγινε ως «ένα θερμό καλωσόρισμα από τη μεριά μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί πως θα μας τελειώσουν».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας