Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υποψήφιος με θέματα δεοντολογίας
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υποψήφιος με θέματα δεοντολογίας

  • A-
  • A+

Σοβαρό ηθικό, ιατρικής δεοντολογίας, θέμα προκύπτει για τον υποψήφιο δήμαρχο Μυτιλήνης και υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ., γιατρό Στρατή Κύτελη.

Ο μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, σε έγγραφα που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ξεκινούσε την ιατρική του καριέρα, εμφανίζεται να λαμβάνει εκπαίδευση στο Διαβητολογικό Κέντρο της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής.

Ωστόσο, το ίδιο χρονικό διάστημα, άλλο έγγραφο τον τοποθετεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την έναρξη της ειδίκευσης στη Γενική Ιατρική!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βεβαίωση που υπογράφεται από τον καθηγητή Σ. Ράπτη, ο κ. Κύτελης εκπαιδεύτηκε στη διαβητολογία στο προαναφερόμενο κέντρο από 18/3/1992 έως και 18/3/1993.

Η δε εκπαίδευσή του, σύμφωνα πάντα με τον Σ. Ράπτη, περιελάμβανε «παρακολούθηση ασθενών τόσο στην κλινική όσο και στα εξωτερικά ιατρεία, συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (μαθήματα, συζητήσεις περιστατικών, βιβλιογραφική ενημέρωση) και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα στον σακχαρώδη διαβήτη», παρακολούθηση για την οποία κατάφερε «να διακριθεί», όπως λέει η βεβαίωση.

Ομως, στον βαθμό που ο αείμνηστος καθηγητής έλεγε την αλήθεια, τότε ψεύδεται το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το οποίο σε έγγραφό του με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΠ 70 και ημερομηνία 6.4.2015 που υπογράφει ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Χρ. Θεοδώρου και σε απάντηση άλλου σχετικού (ΕΜΠ 47 24/3/2015) βεβαιώνει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ανέλαβε υπηρεσία στις 10/1/1991 και υπηρέτησε στο νοσοκομείο έως τις 9/7/1993, όταν και έληξε η μεταξύ τους σύμβαση «με τη συμπλήρωση του χρόνου που προβλέπεται για την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής» και αφού του αναγνωρίστηκαν έξι προγενέστεροι μήνες ως προσμετρήσιμος χρόνος άσκησης απόκτησης της ειδικότητας Γενικής Ιατρικής!

Που σημαίνει ότι δεν χρειάστηκε καμία αναπλήρωση αυτών των δώδεκα μηνών, που φέρεται να απουσιάζει από το νοσοκομείο.

Εδώ όμως πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ειδικοτήτων, όταν τοποθετείται γιατρός για τη λήψη ειδικότητας, πρέπει να κάνει ακριβώς τον προσδιοριζόμενο χρόνο άσκησης.

Αν για διαφόρους λόγους έχει απουσιάσει από την εκπαίδευσή του, οφείλει να συμπληρώσει τον χρόνο με επιπλέον ισόχρονη εκπαίδευση, κάτι που δεν προκύπτει από το συγκεκριμένο έγγραφο, ούτε για την ειδικότητα που επικαλείται σε παρόντα χρόνο ο κ. Κύτελης, αυτήν της Γενικής Ιατρικής.

Η διάψευση

Σε σχετικό ερώτημα της «Εφ.Συν.» ο κ. Κύτελης διέψευσε τόσο τον καθηγητή Σ. Ράπτη που βεβαίωνε ότι ο αναφερόμενος παρακολούθησε επί έναν χρόνο τα μαθήματα όσο και το Βοστάνειο Νοσοκομείο που βεβαίωνε ότι υπηρετούσε στη θέση του το ίδιο χρονικό διάστημα.

«Η εκπαίδευση που έκανα εκεί και σε άλλους ιατρικούς τομείς το συγκεκριμένο διάστημα δεν ήταν ετήσια. Αφορούσε τρίμηνα, στο πλαίσιο της ειδικότητάς μου, όπου εκτός από μαθήματα πάνω στον διαβήτη παρακολούθησα και ψυχιατρική καθώς και μαθήματα στην Υγειονομική Σχολή. Τα δε μαθήματα διαβητολογίας ήταν έξτρα της ειδικότητάς μου», μας απάντησε, απαρνούμενος τον τίτλο του διαβητολόγου, τον οποίο πάντως είχε χρησιμοποιήσει πολλάκις στο παρελθόν, ακόμα και στην ταμπέλα του ιατρείου του, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες συναδέλφων του προς τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η δεύτερη παράγραφος του ως άνω σχετικού εγγράφου του Βοστάνειου, στην οποία, αφού ο συντάκτης αναφέρει τη σχετική νομοθεσία περί ειδικότητας γιατρών, σημειώνει και τα εξής: «Οσον αφορά τη νομοθεσία για την απόσπαση προς μετεκπαίδευση ειδικευόμενων ιατρών, δεν τη γνωρίζουμε», καταλήγει.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ανετη νίκη Μουτζούρη
Ο «αντάρτης», προερχόμενος από τον χώρο της Ν.Δ., πήρε τελικά τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου έναντι της επίσημης «γαλάζιας» υποψήφιας Χριστιάνας Καλογήρου. Το ενδιαφέρον τώρα μεταφέρεται στην...
Ανετη νίκη Μουτζούρη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο
Την απόλυτη συντριβή βίωσαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικότερα σε Λέσβο και Χίο. Τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και δήμων τα ψηφοδέλτια δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στον δεύτερο γύρο.
Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποκαλυπτικά τα έγγραφα για την ιατρική ειδικότητα του Στρατή Κύτελη
Ακόμα περισσότερο περιπλέκει την κατάσταση για τον γιατρό-υποψήφιο δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη η απάντηση που έδωσε στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» σχετικά με την εργασία του ταυτόχρονα σε δυο νοσοκομεία.
Αποκαλυπτικά τα έγγραφα για την ιατρική ειδικότητα του Στρατή Κύτελη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Από τη μια οι κομματικοί και από την άλλη εμείς...»
Ο Πέτρος Λεκάκης τονίζει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της παράταξής του και βάλλει κατά του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ για εγκατάλειψή του από πρόσωπα που είναι μαζί του στη σημερινή διοίκηση του δήμου
«Από τη μια οι κομματικοί και από την άλλη εμείς...»
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Αν μία λέξη χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι η λέξη “υποταγή”»
Προβάλλοντας τη σταθερότητα θέσεων και την αντίσταση σε κάθε είδους συμφέρον, η υποψήφια περιφερειάρχης για την Κεν. Μακεδονία Δέσποινα Χαραλαμπίδου τίθεται επικεφαλής της «Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας»
«Αν μία λέξη χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι η λέξη “υποταγή”»
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ακροδεξιές... Μουτζούρες
Ολο και πιο έντονο είναι το άρωμα της ακροδεξιάς στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη. Το ακροδεξιό παρελθόν υποψηφίων δεν κρύβεται, αντίθετα προβάλλεται με χαρακτηριστικό...
Ακροδεξιές... Μουτζούρες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας