Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Εχει τελειώσει η εποχή Μαρινάκη»

Ο Νίκος Μπελαβίλας εγκαινίασε την Τρίτη το βράδυ το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Πειραιάς για Ολους» εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ολιγάρχη του λιμανιού

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Εχει τελειώσει η εποχή Μαρινάκη»

  • A-
  • A+

«Η εποχή Μαρινάκη έχει τελειώσει ήδη για τον Πειραιά. Ο ολιγάρχης, στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση, θα είναι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος τον Σεπτέμβρη - αν οι ποινικές εκκρεμότητες του το επιτρέπουν. Στη χειρότερη, θα ιδιωτεύει ασχολούμενος με τις πολλές και περίπλοκες ιδιωτικές υποθέσεις του εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου».

«Οι δημότες δεν έχουν ανάγκη από τα φιλοδωρήματα του κ. Μαρινάκη και η στήριξη σε άπορες οικογένειες ή τα πενηντάευρα σε νέους άνεργους δεν είναι άλλοθι για το ότι ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ελληνική σημαία στα πλοία του και τα υπερκέρδη του βρίσκονται εκτός Ελλάδας».

«Εμείς δεν σχεδιάζουμε να σώσουμε τον Πειραιά με φιλανθρωπία, αλλά με πραγματικά έργα».

Αυτά ήταν τα βασικά μηνύματα που έστειλε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Ολους» και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, την Τρίτη το βράδυ, του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του, στο μέγαρο Μεταξά στον Πειραιά, και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του.

«Είμαστε Πειραιώτες και Πειραιώτισσες, είμαστε μία πολύ έμπειρη, δοκιμασμένη μεγάλη ομάδα που συμμετέχει στα αυτοδιοικητικά εδώ και πολλά χρόνια, με επιτυχίες, διεκδικήσεις, σχεδιασμούς, που ξέρει τον Πειραιά και τον δήμο απ’ έξω. Είμαστε η αυτοδιοικητική Αριστερά της πόλης» είπε ο Νίκος Μπελαβίλας παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο και συμπλήρωσε:

«Σήμερα πια είμαστε ένα λαμπρό μεγάλο ψηφοδέλτιο με 145 απλούς, δημιουργικούς, στρατευμένους και αποφασισμένους ανθρώπους. Πειραιώτες και Πειραιώτισσες. 46,9% γυναίκες. Αυτές και αυτοί ανήκουν στον πραγματικό Πειραιά των πέντε δημοτικών κοινοτήτων. 52,8% από αυτούς κατεβαίνουν στις εκλογές για πρώτη φορά».

«Το ψηφοδέλτιο ανοίγει με την Αντα, 19 ετών, φοιτήτρια πρωτοετή, και κλείνει με μια αντάρτισσα, στέλεχος της ΕΔΑ, του πρωτοπόρου κινήματος των γυναικών, την Αννα Κατσούλη, τιμημένη εκπρόσωπο μιας ηρωικής γενιάς που η αγάπη μιας φλογισμένης ζωής για τον Πειραιά και την Αριστερά την έκανε να δεχθεί και τώρα “να κρατήσει όπλο” σε αυτή τη μάχη και να γίνει μέλος του πληρώματος για την πειραϊκή νίκη μας».

«Δεν ήρθαμε από το πουθενά, δεν αντιγράφουμε αλλά παράγουμε ιδέες όλα αυτά τα χαμένα χρόνια. Που υλοποιούνται. Δεν υπόσχομαι λαγούς με πετραχήλια, αλλά κόπο, δουλειά και προσπάθεια για τις γειτονιές, για την απλή αλλά πολύτιμη καθημερινή ζωή των Πειραιωτών».

«Ποιοι δεν μας στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια; Η Φώφη Γεννηματά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρώτη στηρίζει καθαρά τον Μαρινάκη, ο δεύτερος τον επίσημο συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά του πληρώνει τα γραφεία ο κ. Μαρινάκης».

«Αγαπητέ Νίκο Βλαχάκο (σ.σ. ο επίσημος υποψήφιος δήμαρχος της Ν.Δ.), είσαι καλός γιατρός, έχεις υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, τους ασθενείς σου ανιδιοτελώς. Δεν αρκεί αυτό. Η πόλη θέλει γνώση και καθαρές λύσεις. Δυστυχώς ο Μαρινάκης πληρώνει τα γραφεία της Ν.Δ. που σε στηρίζει. Εμπόδισε το κόμμα σου να κατεβάσει τον Βασίλη Κορκίδη και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ώστε να μην έχει δύσκολους αντιπάλους».

Εσπασαν τα γραφεία στην Π. Κοκκινιά

Την ώρα που ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Ολους» Νίκος Μπελαβίλας εγκαινίαζε το εκλογικό κέντρο και παρουσίαζε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του στο μέγαρο Μεταξά στον Πειραιά, κάποιοι έσπαγαν με βαριοπούλες τα εκλογικά γραφεία του συνδυασμού που φιλοξενούνται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλιά Κοκκινιά.

Στόχος ήταν αποκλειστικά και μόνο ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπελαβίλας, καθώς, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, με βαριοπούλα χτύπησαν απευθείας στο σημείο όπου βρισκόταν αφίσα του, τονίζεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού και σημειώνεται:

«Σε εκείνους που θεωρούν πως με τέτοιου είδους μαφιόζικες πρακτικές θα τρομοκρατήσουν είτε τον ίδιο τον Νίκο Μπελαβίλα είτε τους υποψηφίους του συνδυασμού, η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον υποψήφιο δήμαρχο: Ακούστε, μπράβοι: Εχουμε νικήσει ήδη για να τρομάξουμε. Είμαστε πολλοί και παλιοί για να μας φοβίσετε. Συνεχίζουμε σαν να μην τρέχει τίποτα, νηφάλια, ειρηνικά, δημοκρατικά! Ολιγάρχες και οι τραμπούκοι τους δεν έχουν θέση στην περήφανη δημοκρατική πόλη μας. Αντε γεια!».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αιχμές Γιούνκερ για την κυβέρνηση Καραμανλή
Με μελανά χρώματα περιγράφει ο πρόεδρος της Κομισιόν τη διακυβέρνηση της χώρας την περίοδο 2004-2009, εστιάζοντας στην παραδοχή της κυβέρνησης ότι τα επίσημα στοιχεία διαστρέβλωναν την εικόνα για το πραγματικό...
Αιχμές Γιούνκερ για την κυβέρνηση Καραμανλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοκρατία σημαίνει χρεοκοπία;
Διά χειρός Πάνου Καζάκου, ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ ο τελευταίος τόμος της σειράς «Εθνικές κρίσεις», επιχειρεί μια συνοπτική ανασκόπηση των «ελεγχόμενων πτωχεύσεων» της τελευταίας δεκαετίας (δηλαδή των...
Δημοκρατία σημαίνει χρεοκοπία;
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναλαμβάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Στην ισχυρή αποτρεπτική επιχειρησιακή ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.
Αναλαμβάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Καλύτερη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά η αποφυγή της κρίσης»
Ανοίγοντας το συνέδριο του e-kyklos με θέμα «Η Ελλάδα μετά: Η ανασύσταση της Μεσαίας Τάξης», ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αναστοχασμού ώστε να διαμορφωθεί η εθνική στρατηγική στα...
«Καλύτερη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά η αποφυγή της κρίσης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η διάσπαση του ΚΚΕ το 1991
Πρόσφατα, από τις Εκδόσεις Θεμέλιο κυκλοφόρησε το βιβλίο του Κωνσταντίνου Ζαγάρα με τίτλο «Η κατάρρευση του ‘‘υπαρκτού’’ και η διάσπαση του ΚΚΕ - Η κομβική στιγμή του 1991». Η έρευνα επεκτείνεται στο παρελθόν...
Η διάσπαση του ΚΚΕ το 1991
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα- Βασίλη Βασιλικού
Συνάντηση με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια οι δύο άνδρες μετέβησαν στο Ζάππειο.
Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα- Βασίλη Βασιλικού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας