Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ν. Μπελαβίλας: Η εποχή Μαρινάκη έχει τελειώσει ήδη για τον Πειραιά
Πηγή: «Πειραιάς για Όλους»

Ν. Μπελαβίλας: Η εποχή Μαρινάκη έχει τελειώσει ήδη για τον Πειραιά

  • A-
  • A+

Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Μέγαρο Μεταξά στον Πειραιά και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας.

«Είμαστε Πειραιώτες και Πειραιώτισες, είμαστε μία πολύ έμπειρη δοκιμασμένη μεγάλη ομάδα που συμμετέχει στα αυτοδιοικητικά εδώ και πολλά χρόνια, με επιτυχίες, διεκδικήσεις, σχεδιασμούς -που ξέρει τον Πειραιά και τον δήμο απέξω. Είμαστε η αυτοδιοικητική Αριστερά της πόλης» είπε ο Νίκος Μπελαβίλας και συμπλήρωσε:

«Σήμερα πια είμαστε ένα λαμπρό μεγάλο ψηφοδέλτιο με 145 απλούς, δημιουργικούς, στρατευμένους και αποφασισμένους ανθρώπους. Πειραιώτες και Πειραιώτισσες. 46,9% γυναίκες. Είμαστε επιστήμονες, εργαζόμενοι, άνεργοι, τεχνίτες, υπάλληλοι, ναυτικοί, φοιτητές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, οδηγοί, γεωπόνοι, έμποροι, αθλητές, προπονητές, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, νοικοκυρές, πολίτες ενεργοί στην ωραία μάχη της καθημερινότητας για τον "Πειραιά για Όλους". Αυτές και αυτοί ανήκουν στον πραγματικό Πειραιά των πέντε δημοτικών κοινοτήτων. 52,8% από αυτούς κατεβαίνουν στις εκλογές για πρώτη φορά».

Άλλα σημεία από την ομιλία του Νίκου Μπελαβίλα:

- Το ψηφοδέλτιο μας, ανοίγει με την Άντα 19 φοιτήτρια πρωτοετή και κλείνει με άλλη μία νεότατη συντρόφισσα, που με συγκίνηση ανακοινώνω το όνομα της. Μία αντάρτισσα, στέλεχος της ΕΔΑ, του πρωτοπόρου κινήματος των γυναικών, την Άννα Κατσούλη, τιμημένη εκπρόσωπο μιας ηρωικής γενιάς που η αγάπη μιας φλογισμένης ζωής για τον Πειραιά και την Αριστερά, την έκανε, να δεχθεί και τώρα "να κρατήσει όπλο" σε αυτή τη μάχη και γίνει μέλος του πληρώματος για την πειραϊκή νίκη μας.

- Δεν ήρθαμε από το πουθενά, δεν αντιγράφουμε αλλά παράγουμε ιδέες, όλα αυτά τα χαμένα χρόνια. Που υλοποιούνται. Που κερδίζουν. Δεν υπόσχομαι λαγούς με πετραχήλια αλλά κόπο, δουλειά και προσπάθεια για τις γειτονιές, για την απλή αλλά πολύτιμη καθημερινή ζωή των Πειραιωτών.

- Θέσαμε δώδεκα θεματικές ενότητες στο τραπέζι. Δώδεκα προτεραιότητες. Εδώ, ο κακός μαθητής πάλι άρχισε να αντιγράφει, δώδεκα εμείς, δώδεκα και αυτός, αλλά δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί του. Το Πρόγραμμα του όπως και το 14 είναι copy-paste. Παιδιά φτάνει!

- Η σημαντικότερη από τις δώδεκα προτάσεις είναι η "δωδέκατη". Η καθημερινότητα της πόλης. Ανακύκλωση, σκουπίδια που όχι μόνο ταλαιπωρούν την πόλη αλλά επιβαρύνουν με μεγάλο βάρος τον προϋπολογισμό του δήμου-το κόστος μεταφοράς και εναπόθεσης τους στη Φυλή. Ο δήμος που είναι χαμηλότερα στο Λεκανοπέδιο-4.000 τόννοι ανακύκλωση, 70.000 τόνοι σύμμεικτα. Ανακύκλωση το 6% ενώ πρέπει να φτάσουμε στο 75%. Τεχνικό Πρόγραμμα ανεφάρμοστο στα συρτάρια. Πράσινα σημεία ανύπαρκτα. Διαλογή στην Πηγή - άγνωστη λέξη. Ενημέρωση της κοινωνίας - δεν μας αφορά.

- Ο Γ. Μώραλης ψευδώς λέει χάρη σε εκείνον, ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά θα λαμβάνει 2.000.000 ευρώ ετησίως ως αντισταθμιστικά από τον ΟΛΠ. Κύριε Μώραλη, ο Δρίτσας έφερε αυτά τα χρήματα στη σκληρή αναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης. Ο κύριος Βενιζέλος που σας στηρίζει είχε στείλει το λιμάνι αλλού. Ο Δρίτσας κέρδισε ότι κερδήθηκε το 2015-2016 Όχι εσείς. Τα χρήματα, τα Λιπάσματα, την εξασφάλιση των εργαζομένων, τη χωροθέτηση της Πολιτιστικής Ακτής, Την Κυνοσούρα 600 και άλλα. Και κυρίως τον Δημόσιο Έλεγχο και ανταπόδοση. Σε αυτά είναι τα 2 εκ.

- Οι δημότες δεν έχουν ανάγκη από τα φιλοδωρήματα του κ. Μαρινάκη, και η στήριξη σε άπορες οικογένειες ή τα πενηντάευρα σε νέους άνεργους, δεν είναι άλλοθι για το ότι ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ελληνική σημαία στα πλοία του, και τα υπερκέρδη του βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Και μόνο το γεγονός ότι τα πλοία του δεν έχουν ελληνική σημαία, αποτελεί λόγο αποκλεισμού του από τα κοινά της πόλης.

- Εμείς, δεν σχεδιάζουμε να σώσουμε τον Πειραιά με φιλανθρωπία-αλλά με πραγματικά έργα, χρήματα, επενδύσεις δημόσιου χώρου, τότε διαμορφώνεται το ευνοϊκό περιβάλλον για να έλθουν επενδυτές-το γνωρίζουμε αυτό από πολλά χρόνια.

-  Η εποχή Μαρινάκη έχει τελειώσει ήδη για τον Πειραιά. Ο ολιγάρχης στην καλύτερη για αυτόν περίπτωση θα είναι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος τον Σεπτέμβρη - αν οι ποινικές εκκρεμότητες του το επιτρέπουν. Στη χειρότερη θα ιδιωτεύει ασχολούμενος με τις πολλές και περίπλοκες ιδιωτικές υποθέσεις του εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποσχόμαστε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συμβεί το δεύτερο.

- Αγαπητέ Νίκο Βλαχάκο είσαι καλός γιατρός, έχεις υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, τους ασθενείς σου ανιδιοτελώς. Στο αναγνωρίζουμε όλοι. Δεν αρκεί αυτό. Η πόλη θέλει γνώση και καθαρές θέσεις. Δυστυχώς ο Μαρινάκης πληρώνει τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας που σε στηρίζει. Εμπόδισε το κόμμα σου να κατεβάσει τον Βασίλη Κορκίδη και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ώστε να μην έχει δύσκολους αντιπάλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, οι πρώην υπουργοί Αριστείδης Μπαλτάς, Τρύφων Αλεξιάδης, πολλοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές, βουλευτές, και πλήθος κόσμου.

Την ίδια ώρα, όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Μπελαβίλας κάποιοι έσπασαν τα εκλογικά γραφεία του συνδυασμού «Πειραιάς για Ολους» στα Καμίνια.

Δείτε αναλυτικά τους υποψηφίους στο pdf που ακολουθεί:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η επόμενη ημέρα για τον Πειραιά και την κρουαζιέρα
Κανένα ουσιαστικό όφελος στην πόλη του Πειραιά δεν αφήνει η κρουαζιέρα σήμερα, αντίθετα κερδισμένη είναι η Αθήνα, καθώς η μάζα των τουριστών φτάνει στον Πειραιά για να επισκεφτεί κυρίως τον κορυφαίο προορισμό...
Η επόμενη ημέρα για τον Πειραιά και την κρουαζιέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο Μπλοκ 15 του Χαϊδαρίου ο Ν. Μπελαβίλας
Στην επίσκεψή του στο Μπλοκ 15 του Χαϊδαρίου ανήμερα την Πρωτομαγιά και στη σημασία της συγκεκριμένης επίσκεψης, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας.
Στο Μπλοκ 15 του Χαϊδαρίου ο Ν. Μπελαβίλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Με το καλό και σε μια νέα θητεία, αυτή τη φορά στα έδρανα της αντιπολίτευσης»
Πώς σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά την ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μαρινάκη στο συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη.
«Με το καλό και σε μια νέα θητεία, αυτή τη φορά στα έδρανα της αντιπολίτευσης»
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ν. Μπελαβίλας: Είμαστε εδώ, είμαστε από εδώ
Τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπελαβίλας. Από τους 118 υποψηφίους που ανακοινώθηκαν, οι 51 είναι γυναίκες ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά...
Ν. Μπελαβίλας: Είμαστε εδώ, είμαστε από εδώ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Επιφυλακτικός με το έργο της Cosco στις προβλήτες ο Νίκος Μπελαβίλας
Επιφυλακτικός με την αναγκαιότητα της επέκτασης των προβλητών στο νότιο τμήμα του λιμανιού του Πειραιά, έργο που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από συλλογικότητες και φορείς του Πειραιά, δήλωσε ότι είναι ο...
Επιφυλακτικός με το έργο της Cosco στις προβλήτες ο Νίκος Μπελαβίλας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας