Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υποψήφιος με... βιογραφικό βαρίδι

Είναι απορίας άξιον με βάση ποιο σκεπτικό το συγκεκριμένο άτομο συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφίων του Κώστα Μπακογιάννη

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υποψήφιος με... βιογραφικό βαρίδι

  • A-
  • A+
Κατηγορήθηκε για «τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν ήταν διευθυντής στο φαρμακείο 401 ΓΣΝΑ, του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της χώρας.

Σοβαρά ηθικά -και όχι μόνο- ερωτήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει η Ν.Δ., προκαλεί η είδηση ότι υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος (στην πέμπτη κοινότητα) του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», του εκλεκτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, έχει αποταχθεί από τον ελληνικό στρατό για βαριά παραπτώματα, ενώ το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει ακόμα. Ειδικότερα, ο εν λόγω υποψήφιος κατηγορήθηκε για «τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν ήταν διευθυντής στο φαρμακείο 401 ΓΣΝΑ, του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της χώρας.

Στο ψηφοδέλτιο «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη

Ο λόγος για τον φαρμακοποιό Γ.Γ., ο οποίος διατηρεί σήμερα ιδιωτικό φαρμακείο μετά την απόταξή του από τις Ενοπλες Δυνάμεις το 2013. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1039 και με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2013, «με Προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα την 28 Αυγούστου 2013 με πρόταση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις {...} αποτάσσεται από το Σώμα των μονίμων Αξιωματικών, στερείται του βαθμού του και μεταφέρεται στην τάξη του Στρατιώτη, ο ταγματάρχης Γ.Γ. του Λ. που γεννήθηκε {...} από την επομένη της δημοσίευσης του παρόντος Προεδρικού διατάγματος για βαριά παραπτώματα περί την υπηρεσία και την πειθαρχία, που θίγουν τη στρατιωτική τιμή, σε εκτέλεση της από 8 Μαρτίου 2013 τελεσίδικης γνωμοδότησης του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε με την υπ’ αριθ. κ.λπ.».

Εν προκειμένω, όμως και επειδή πρόκειται για χρήματα του Δημοσίου, η υπόθεση συνεχίζεται στα ποινικά δικαστήρια, ενώ τη σχετική έρευνα την πραγματοποιεί η οικονομική εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο εν λόγω υποψήφιος πριν από δέκα χρόνια ήταν διευθυντής φαρμακείου στο 401 ΓΣΝΑ. Επειτα από καταγγελίες που έγιναν και τη σχετική εσωτερική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί, ο Γ.Γ. ήταν ο υπεύθυνος για μια σειρά υπερκοστολογήσεων και αγοράς υλικών τα οποία δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα και σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας διατηρούσε παράνομα συνεταιριστικό ποσοστό σε ιδιωτικό φαρμακείο σε κεντρική συνοικία της Αθήνας.

Ατασθαλίες

Η έρευνα στα οικονομικά του φαρμακείου του 401 ΓΣΝΑ έγινε από ελεγκτές του στρατού και, σύμφωνα με αυτήν, ο Γ.Γ. θεωρήθηκε υπεύθυνος για σειρά οικονομικών ατασθαλιών στις χρήσεις των ετών 2008, 2009 και 2010: σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ άλλων, είχαν βρεθεί παραγγελίες ύψους σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ για τις οποίες δεν υπήρχαν εντολές προμήθειας, από τις οποίες υλικό αξίας 290.000 ευρώ δεν συνοδευόταν από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Ειδικά για τη χρήση του 2008, όπου ήταν διευθυντής-διαχειριστής, του καταλογίστηκαν άλλες 200.000 ευρώ ως «τρύπα» στα οικονομικά. Η έρευνα, επίσης, είχε αποδείξει αλλοιώσεις στα στοιχεία των τιμολογίων, όπως επίσης και ετεροχρονισμένη κατάθεση τιμολογίων σε άλλο οικονομικό έτος.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως για έναν αξιωματικό του στρατού το ξήλωμα του βαθμού και η απόταξη και μάλιστα με αναφορές περί «βαριών παραπτωμάτων» που «θίγουν τη στρατιωτική τιμή» αποτελεί την ύψιστη ατίμωση.

Είναι απορίας άξιον, λοιπόν, και με βάση ποιο σκεπτικό το συγκεκριμένο άτομο συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφίων του Κώστα Μπακογιάννη, ειδικά την ώρα που η Ν.Δ. έκανε «σημαία» την υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου για την υπόθεση της σύνταξης της νεκρής μητέρας της. Μένει να αποδειχθεί αν η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Κώστας Μπακογιάννης δείξουν τα ανάλογα αντανακλαστικά με αυτά της κυβέρνησης, η οποία απέσυρε από το ψηφοδέλτιό της τη Μυρσίνη Λοΐζου.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Βοηθά η δημοσιογραφική έρευνα, εφόσον γίνεται σωστά»
Επειτα από την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» ο Κώστας Μπακογιάννης απέβαλε από το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» τον υποψήφιο διαμερισματικό σύμβουλο Γ.Γ. που αποτάχθηκε ατιμωτικά από το στράτευμα και...
«Βοηθά η δημοσιογραφική έρευνα, εφόσον γίνεται σωστά»
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Η περιφέρεια χρωματίστηκε μπλε, η πρωτεύουσα παρέμεινε κόκκινη
Ο Νεκτάριος Φαρμάκης (Ν.Δ.) εξελέγη περιφερειάρχης, ενώ ο Κώστας Πελετίδης (ΚΚΕ) ανανέωσε τη θητεία του στον Δήμο Πατρέων με εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό.
Η περιφέρεια χρωματίστηκε μπλε, η πρωτεύουσα παρέμεινε κόκκινη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ουδετερότητα και μηνύματα στους δύο της Κυριακής
Αν και απέφυγε να πάρει θέση εν όψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, ο Παύλος Γερουλάνος έστειλε σαφές μήνυμα προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους που θα αναμετρηθούν στην πρωτεύουσα την ερχόμενη...
Ουδετερότητα και μηνύματα στους δύο της Κυριακής
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Τη στήριξη του γαλάζιου «αντάρτη» Γ. Βουλγαράκη εξασφάλισε ο Κ. Μπακογιάννης
Ο κ. Μπακογιάννης (42,65%) συμμετέχει με σαφές προβάδισμα από τον κ. Ηλιόπουλο (16,97%), έχοντας παράλληλα και τη στήριξη του γαλάζιου«αντάρτη» Γ. Βουλγαράκη, όπως δήλωσε ο δεύτερος.
Τη στήριξη του γαλάζιου «αντάρτη» Γ. Βουλγαράκη εξασφάλισε ο Κ. Μπακογιάννης
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Αγκαλιές και σέλφι με τον Κώστα Μπακογιάννη
Αναντίστοιχη του τελικού αποτελέσματος και των πρώτων προβλέψεων ήταν η συμμετοχή του κόσμου στα εκλογικά περίπτερα της Ν.Δ. στο κέντρο της Αθήνας. Ελάχιστοι ψηφοφόροι και υποψήφιοι βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα...
Αγκαλιές και σέλφι με τον Κώστα Μπακογιάννη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού από τους Ηλιόπουλο-Γερουλάνο
Οι υποψήφιοι για τη δημαρχία της Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος επισκέφθηκαν χθες το περίπτερο του αντιπάλου τους, Κώστα Μπακογιάννη, δείχνοντας τη συμπαράστασή τους σχετικά με την επίθεση που...
Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού από τους Ηλιόπουλο-Γερουλάνο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας