Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η νεολαία στο προσκήνιο

Η 24χρονη Χριστίνα Δολιανίδη

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η νεολαία στο προσκήνιο

  • A-
  • A+
Χριστίνα Δολιανίδη, υποψήφια δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η 24χρονη Χριστίνα Δολιανίδη είναι το πρόσωπο που ηγείται του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. «Η νεολαία δεν πρέπει να μείνει θεατής των εξελίξεων», υπογραμμίζει στην «Εφ.Συν.». Η υποψήφια δήμαρχος θέτει στόχο τη διοίκηση του δήμου και αναφέρεται στις προτεραιότητες της παράταξής της.

• Πιθανότατα είστε η νεότερη υποψήφια δήμαρχος. Αναμφισβήτητα η συμμετοχή της νεολαίας στα κοινά, με ενεργό ρόλο, είναι το ζητούμενο. Ενθαρρύνεται ή αποθαρρύνεται η συμμετοχή των νέων από το σημερινό πολιτικό περιβάλλον;

Από το σχολείο ακόμη μας μαθαίνουν τη λογική του ατομικού δρόμου, ο καθένας μόνος του να αναζητά δήθεν λύσεις μέσα στη βαρβαρότητα που τον περικυκλώνει. Κι αντικειμενικά, όσο συνεχίζεται αυτός ο δρόμος, που φέρνει όλο και χειρότερα για τη γενιά μας, απογοητεύεται. Δεν είναι όμως έτσι, οι δυνατότητες της εποχής, στην οικονομία, την τεχνολογία, παντού, μπορούν να εξασφαλίζουν δουλειά για όλους, με σύγχρονα δικαιώματα και κατακτήσεις, με προστασία της νεολαίας και των γυναικών. Η νεολαία δεν πρέπει να μείνει θεατής των εξελίξεων, αντίθετα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να συγκρουστεί με την «επιστροφή στον Μεσαίωνα» που της ετοιμάζουν, με τους αγώνες και την οργάνωσή της και στις επερχόμενες εκλογές με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

• Εχουμε ακούσει πολλούς συναδέλφους σας να συγκρίνουν το σημερινό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έναν «στενό κορσέ» που περιορίζει πρωτοβουλίες υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Αρα, τι περιθώρια υπάρχουν για τη στήριξη των δημοτών;

Πράγματι στο πλαίσιο της τοπικής διοίκησης δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα που μας ταλανίζουν σήμερα, η ανεργία, η κακοπληρωμένη εργασία κ.λπ. Ομως υπάρχουν περιθώρια να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση και τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους 5 εκλεγμένους δημάρχους με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στην Πάτρα ένας σκουπιδότοπος μετατράπηκε σε πάρκο, μειώθηκαν τέλη, απαλλάχθηκαν άνεργοι από τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, δεν προχώρησαν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις βασικών υπηρεσιών. Επομένως υπάρχουν περιθώρια, απαιτείται όμως σύγκρουση με τις «από πάνω» κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

• Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου;

Αν θα έχουμε δήμαρχο αγωνιστή ή αν θα έχουμε δήμαρχο υπηρέτη των συμφερόντων των λίγων, των κυβερνήσεών τους, της Ε.Ε. Αν θα έχουμε δημοτική αρχή που θα διεκδικεί, που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών ή αν θα έχουμε δημοτική αρχή που θα προωθεί μέτρα που κάνουν τη ζωή μας όλο και χειρότερη. Εμείς είτε ως πλειοψηφία είτε ως μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης και της υπεράσπισης των συμφερόντων των κατοίκων και της νεολαίας της περιοχής.

• Ποιον στόχο θέτετε για τις εκλογές και ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για τον δήμο;

Στόχος είναι η διοίκηση του δήμου. Προτεραιότητα για εμάς είναι ό,τι επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων και της νεολαίας της περιοχής. Αξιοποίηση όλων των ελεύθερων χώρων -και του παραλιακού μετώπου- για δωρεάν πρόσβαση σε αθλητισμό, πολιτισμό, αναψυχή. Σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, νέοι παιδικοί σταθμοί, απασχόληση μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου, αντιπλημμυρική προστασία, σύγχρονες μονάδες υγείας.

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σκουρλέτης… πυροσβέστης​​​​​​

Στα χέρια του Πάνου Σκουρλέτη περνά το θέμα των δημοτικών εκλογών στο Ηράκλειο μετά τους λάθος χειρισμούς και την παραίτηση του γραμματέα της τοπικής Νομαρχιακής Γιάννη Παυλιδάκη. Δεν αποκλείεται ακόμα και κάθοδος Σκουρλέτη στο Ηράκλειο τις επόμενες μέρες, για να επαναξιολογηθεί η υποψηφιότητα της Λιάνας Σταρίδα, η οποία είναι φανερό ότι «δεν τραβάει», καθ’ ομολογίαν και παλαιότερων ένθερμων υποστηρικτών της συγκεκριμένης λύσης. Πιθανή επιστροφή στη στήριξη των «Ενεργών Πολιτών» και του Ηλία Λυγερού θα τραυματίσει βαριά το γόητρο των μελών που παραμένουν στη «γραμμή Παυλιδάκη». Από την άλλη, ένα πιθανό μονοψήφιο αποτέλεσμα στον τέταρτο δήμο της χώρας θα τραυματίσει ολόκληρο το κόμμα. Τον γόρδιο δεσμό καλείται να λύσει ο γραμματέας, υπό τις εντολές του πρωθυπουργού (και βουλευτή Ηρακλείου) Αλέξη Τσίπρα.

Μ.Δ.

Αλληλομηνύονται στη Ν.Δ.

Μπελάδες όμως προκαλεί το Ηράκλειο και στη Ν.Δ. Και εδώ ο γραμματέας του κόμματος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και άμεση εμπλοκή. Η ομάδα Αυγενάκη (βουλευτής Ηρακλείου) προώθησε τη «γαλάζια» στήριξη στον υποψήφιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιάννη Κουράκη, σε εκείνον δηλαδή έναντι του οποίου συνασπίστηκαν οι δυνάμεις του τόπου (και η τοπική Ν.Δ.) πριν από τέσσερα χρόνια. Η απόφαση προκάλεσε τριγμούς και διχασμό μεταξύ των στελεχών της Ν.Δ., ενώ έγιναν αναφορές μέχρι και για «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του κόμματος. Οι αψιμαχίες έφτασαν μέχρι και στην υποβολή μηνύσεων για απρεπείς χαρακτηρισμούς στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Οι μηνύσεις στην πορεία αποσύρθηκαν, αλλά το κλίμα παραμένει πολεμικό…

Μ.Δ.

ΧΑΝΙΑ

Το γεφύρι και οι εκλογές

Μετά την πτώση της ιστορικής γέφυρας στον Κερίτη, οι κάτοικοι έφτιαξαν μόνοι τους μια αυθαίρετη και επικίνδυνη κατασκευή, γεφυρώνοντας οι ίδιοι το ποτάμι. Ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα και υπέβαλε μήνυση. Μετά ξαναέβρεξε και το αυτοσχέδιο πέρασμα χάλασε.

Σε μια νύχτα οι κάτοικοι ξαναέφεραν βαριά μηχανήματα (άγνωστου εργολάβου) και ξαναέστησαν το πέρασμα. Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, στην ουσία τούς στηρίζει, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης λέει πως δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο μαζί τους. Το αστείο είναι ότι δεν ασχολείται μαζί τους ούτε η αστυνομία ούτε ο εισαγγελέας. Ενόψει εκλογών, κανείς δεν φαίνεται να θέλει να τα βάλει μαζί τους και η αυθαιρεσία συνεχίζεται, προφανώς μέχρι να γίνει ακόμα ένα κακό στην Κρήτη, που θρηνεί ήδη πέντε νεκρούς φέτος από παράσυρση οχημάτων σε επικίνδυνους χειμάρρους.

Μ.Δ.

Επικοινωνία με τη στήλη: [email protected]

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ουδετερότητα και μηνύματα στους δύο της Κυριακής
Αν και απέφυγε να πάρει θέση εν όψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, ο Παύλος Γερουλάνος έστειλε σαφές μήνυμα προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους που θα αναμετρηθούν στην πρωτεύουσα την ερχόμενη...
Ουδετερότητα και μηνύματα στους δύο της Κυριακής
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Από τις κουκούλες στον εκφοβισμό η παράταξη Αμπατζόγλου
Εκφοβισμός και διαταγές στους εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου από τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. υποψήφιο δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου πριν καν εκφραστούν οι δημότες στον δεύτερο εκλογικό γύρο.
Από τις κουκούλες στον εκφοβισμό η παράταξη Αμπατζόγλου
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ακροδεξιά μπερδέματα της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο
Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. γυρνούν το τιμόνι ακροδεξιά στο Βόρειο Αιγαίο και δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν τη στήριξή τους σε υποψήφιο που διεγράφη από τη Ν.Δ. λόγω εθνικιστικού παραληρήματος.
Ακροδεξιά μπερδέματα της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
Παρά την απόφαση του Γ. Σγουρού να μη στηρίξει κάποιον από τους υποψήφιους περιφε­ρειάρχες Αττικής στον β΄ γύρο, στελέχη από το ψηφοδέλτιό του πήραν θέση υπέρ του εκλεκτού της Ν.Δ.
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Ιατρικό συμβούλιο» η Περιφέρεια Αττικής
Χαρακτηριστικά… ιατρικού συμβουλίου φαίνεται να αποκτά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, λόγω των συμβούλων που εκλέγει η παράταξη του ενός εκ των δύο υποψήφιων περιφερειαρχών που πέρασαν στον β' γύρο.
«Ιατρικό συμβούλιο» η Περιφέρεια Αττικής
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Επικοινωνιολόγος με διχαστικό... χάρισμα
Χυδαίες απειλές προς ψηφοφόρους από πλευράς επικοινωνιολόγου του υποψήφιου -με το «χρίσμα» της Ν.Δ.- δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου. Εκτοξεύθηκαν ιδιαίτερα προς όσους νεοδημοκράτες επιλέξουν στον β’ γύρο...
Επικοινωνιολόγος με διχαστικό... χάρισμα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας