Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι «γαλάζιοι» σε διάσπαση
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι «γαλάζιοι» σε διάσπαση

  • A-
  • A+

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του αποτελεί για τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, το διακύβευμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Ο νυν δήμαρχος διεκδικεί δεύτερη διαδοχική θητεία, επισημαίνοντας ότι έχει επιλύσει χρόνια προβλήματα της πόλης και έχει κάνει πολλή δουλειά στον τομέα της καθημερινότητας, στην καθαριότητα, σε σχολικές εγκαταστάσεις και δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί, ενώ στόχος του είναι να ολοκληρώσει έργα μιας μεγάλης ποικιλίας στα οποία έχει ήδη δοθεί εκκίνηση, από αποχετεύσεις ομβρίων έως την ανάπλαση της βίλας Ιόλα.

Ο κ. Σταθόπουλος ηγείται ενός ανεξάρτητου και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού, στον οποίο συμμετέχουν επώνυμα πρόσωπα της πόλης από την Αριστερά, το Κέντρο, αλλά και τη Δεξιά, ενώ το ψηφοδέλτιό του είναι κατά 50% ανανεωμένο. Η αυτοδιοικητική του υποψηφιότητα στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους Πράσινους ενώ αναμένεται η στήριξη και της ΔΗΜΑΡ. Ο νυν δήμαρχος παίρνει θετικά μηνύματα για εκλογική νίκη τον Μάιο και, έχοντας συσπειρώσει ένα ευρύ μέτωπο, φαίνεται να ευνοείται και από την πολυδιάσπαση που καταγράφεται στον χώρο της Δεξιάς.

Είναι τέσσερις οι υποψήφιοι που αναμένεται να εκφράσουν τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., ανάμεσα στους οποίους δεν υπάρχουν ουσιαστικές πολιτικές, παρά μόνο προσωπικές διαφορές, σύμφωνα με αντιπάλους τους. Αρχικά, υποψήφιος κατεβαίνει ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, που θεωρείται ο επικρατέστερος της συγκεκριμένης τετράδας. Απέναντί του δύο πρώην στελέχη του, ο Κωνσταντίνος Τσιαμπάς και ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, ενώ στα συντηρητικά ακροατήρια θα απευθυνθεί πρώτα και κύρια ο Γιώργος Οικονόμου που κατεβαίνει πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος. Υπάρχει ακόμη η υποψηφιότητα του Φώτη Αλεξόπουλου, που οι αντίπαλοί του θεωρούν περιορισμένης δυναμικής.

Η Ν.Δ. δεν έχει εκφραστεί υπέρ κάποιου υποψηφίου. Επισήμως, ούτε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., αν και το σχετικό «χρίσμα» είναι κοινό μυστικό ότι έχει ο Γιάννης Μυλωνάκης, που αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της παράταξης του Β. Γιαννακόπουλου, πρώην δημάρχου που στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό του Γ. Σγουρού. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν υποστηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην συμβούλου του, κ. Μυλωνάκη, καθώς ο δεύτερος είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη σε κρίσιμη περίοδο. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννακόπουλος είχε δώσει το «παρών» στην πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του κ. Ζορμπά.

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τον κόσμο του ΚΚΕ, που θα επιλέξει τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιο δήμαρχο για τέταρτη διαδοχική εκλογική αναμέτρηση, Ανδρέα Γκιζιώτη. Θεωρείται από τις πιο χαρακτηριστικές αυτοδιοικητικές μορφές της πόλης με καλή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, όπου έχει χρόνια θητεία.

Ενίσχυση δυνάμεων επιδιώκει στη δεύτερη εκλογική συμμετοχή της η παράταξη «Φυσάει Κόντρα», που συσπειρώνει δυνάμεις από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑ.Ε., κινήματα και συλλογικότητες. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Θάνος Ανδρίτσος, νυν δημοτικός σύμβουλος, αντικαθιστώντας τον προηγούμενο επικεφαλής, στο πλαίσιο της εναλλαγής προσώπων που εφαρμόζει -και θα εφαρμόσει και στη νέα θητεία- η παράταξη, που διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει στις διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας με αγωνιστικό και δημοκρατικό πνεύμα.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η υποψήφια της ΛΑ.Ε.

Η Αυγή Θεοδόση θα είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής της παράταξης «Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα», που υποστηρίζεται από τη ΛΑ.Ε. Η ίδια έχει χρόνια συμμετοχή στα αθηναϊκά κινήματα. Στόχος η συγκρότηση ενωτικού, αγωνιστικού ψηφοδελτίου σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση με ριζοσπαστικά, αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, για την αναβάθμιση της πόλης και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, την προάσπιση των δημόσιων χώρων, την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος και τη συμμετοχή των πολιτών στη διεύθυνση της πόλης και την επίλυση των προβλημάτων της. Να σημειωθεί ότι η πρώτη δήλωση της κ. Θεοδόση ως υποψήφιας δημάρχου ξεκινάει με την εξής φράση του θεατρικού συγγραφέα Μαξ Φρις: «Ο χώρος της πόλης στενεύει. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε την ελευθερία μας».

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Στον... β΄με Νικήτα;

Πλήθος κόσμου συγκέντρωσε η πρώτη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Νικήτα Κανάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «#μετονΝικήτα». Παρόντες και δύο συνυποψήφιοι δήμαρχοι, οι κ. Δημήτρης Τούτουζας και Κώστας Τίγκας, που ανταποκρίθηκαν σε σχετική πρόσκληση. Μάλλον έχουν ήδη επιλέξει ποιες προγραμματικές θέσεις θα στηρίξουν, σε περίπτωση που στη δεύτερη εκλογική Κυριακή αναμετρηθούν οι Νικήτας Κανάκης και Ηλίας Αποστολόπουλος...

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αποχωρεί για την Περιφέρεια Αττικής

Ενας υποψήφιος δήμαρχος λιγότερος για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Ο Φάνης Οικονομάκος (αριστερά) θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού (δεξιά), και η παράταξή του δεν θα δώσει νέο «παρών» στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Στελέχη της έχουν ήδη ενταχθεί σε άλλους συνδυασμούς. Το 2014 ο κ. Οικονομάκος εξέφρασε, ως επί το πλείστον τον χώρο της Κεντροαριστεράς, συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,5%, το οποίο θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν κυρίως τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Εξωστρέφεια

Είναι γνωστές οι στενές σχέσεις που έχουν οι Γιαννιώτες με την πόλη τους, ακόμη και αν ζουν σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας. Και είναι βέβαιο το ενδιαφέρον τους για τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις. Με αυτά τα δεδομένα και την ακράδαντη πεποίθηση ότι οι Γιαννιώτες της διασποράς μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της πρωτεύουσας της Ηπείρου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ, επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, την Τετάρτη 10 Απριλίου (18.30), όπου θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του (αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κλεισθένους 15, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων).

Επικοινωνία με τη στήλη: [email protected]

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ουδετερότητα και μηνύματα στους δύο της Κυριακής
Αν και απέφυγε να πάρει θέση εν όψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, ο Παύλος Γερουλάνος έστειλε σαφές μήνυμα προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους που θα αναμετρηθούν στην πρωτεύουσα την ερχόμενη...
Ουδετερότητα και μηνύματα στους δύο της Κυριακής
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Από τις κουκούλες στον εκφοβισμό η παράταξη Αμπατζόγλου
Εκφοβισμός και διαταγές στους εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου από τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. υποψήφιο δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου πριν καν εκφραστούν οι δημότες στον δεύτερο εκλογικό γύρο.
Από τις κουκούλες στον εκφοβισμό η παράταξη Αμπατζόγλου
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ακροδεξιά μπερδέματα της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο
Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. γυρνούν το τιμόνι ακροδεξιά στο Βόρειο Αιγαίο και δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν τη στήριξή τους σε υποψήφιο που διεγράφη από τη Ν.Δ. λόγω εθνικιστικού παραληρήματος.
Ακροδεξιά μπερδέματα της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
Παρά την απόφαση του Γ. Σγουρού να μη στηρίξει κάποιον από τους υποψήφιους περιφε­ρειάρχες Αττικής στον β΄ γύρο, στελέχη από το ψηφοδέλτιό του πήραν θέση υπέρ του εκλεκτού της Ν.Δ.
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Ιατρικό συμβούλιο» η Περιφέρεια Αττικής
Χαρακτηριστικά… ιατρικού συμβουλίου φαίνεται να αποκτά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, λόγω των συμβούλων που εκλέγει η παράταξη του ενός εκ των δύο υποψήφιων περιφερειαρχών που πέρασαν στον β' γύρο.
«Ιατρικό συμβούλιο» η Περιφέρεια Αττικής
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Επικοινωνιολόγος με διχαστικό... χάρισμα
Χυδαίες απειλές προς ψηφοφόρους από πλευράς επικοινωνιολόγου του υποψήφιου -με το «χρίσμα» της Ν.Δ.- δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου. Εκτοξεύθηκαν ιδιαίτερα προς όσους νεοδημοκράτες επιλέξουν στον β’ γύρο...
Επικοινωνιολόγος με διχαστικό... χάρισμα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας