Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω στην Αττική»
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω στην Αττική»

  • A-
  • A+
Ενας... μπαρουτοκαπνισμένος συνδικαλιστής, δάσκαλος στο επάγγελμα, μέχρι πρότινος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος με τις «Παρεμβάσεις», κατεβαίνει με στόχο «να βγουν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων μπροστά, τη στιγμή που οι άλλοι έρχονται να χαρίσουν ψεύτικες υποσχέσεις», όπως τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου.

Αύξηση δυνάμεων στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, προκειμένου να ενισχυθεί η φωνή των κινημάτων στο συλλογικό όργανο της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, επιδιώκει η παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τα μέλη της σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου με το οποίο κατεβαίνει το περιφερειακό σχήμα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω στην Αττική», είναι το κεντρικό σύνθημα, ενώ επικεφαλής του σχήματος έχει επιλεγεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ο Κώστας Τουλγαρίδης, δάσκαλος και συνδικαλιστής, μέχρι πρότινος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ εκλεγμένος με τις «Παρεμβάσεις».

«Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έχει ρίζες στα τοπικά κινήματα, δεν είναι κατασκεύασμα κομματικών επιτελείων», τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι η παράταξη της οποίας θα ηγηθεί «από το 2010 έχει αποδείξει ότι είναι αυτή που μεταφέρει τη φωνή των κινημάτων μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Εντάσσεται σε ένα ευρύτερο ρεύμα αντικαπιταλιστικών κινημάτων. Παίρνει ζωή από το ανεξάρτητο, ταξικό, εργατικό κίνημα, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και το αντιφασιστικό κίνημα».

Στόχος είναι «να βγουν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων μπροστά, τη στιγμή που οι άλλοι έρχονται να χαρίσουν ψεύτικες υποσχέσεις», είπε ο κ. Τουλγαρίδης έχοντας νωρίτερα ασκήσει κριτική προς αντίπαλους υποψηφίους: «Η περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου αμέσως μετά την εκλογή της απέδειξε ότι οι συμμαχίες που την ενδιέφεραν ήταν αυτές με το μεγάλο κεφάλαιο, τους εργολάβους, τους επιχειρηματίες και τους αξιωματούχους της Ε.Ε. κι όχι με τους κατοίκους της Αττικής και τον κόσμο της εργασίας.

Σήμερα ζητά πάλι την ψήφο των πολιτών της Αττικής, συναγωνιζόμενη με τον Γ. Πατούλη και τον Γ. Σγουρό για το ποιος θα είναι ο πιο πιστός εφαρμοστής των μνημονιακών πολιτικών, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, της “απορρόφησης” ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση της ελαστικής εργασίας, την τσιμεντοποίηση και την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου στην Αττική. Οι τσακωμοί τους είναι εικονικοί».

Εναλλαγές στα πρόσωπα

Το σχήμα της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» πρόκειται να λειτουργήσει με εναλλαγές στα πρόσωπα που την εκπροσωπούν.

Τη βασική ομάδα εκπροσώπησης συμπληρώνουν οι Δέσποινα Κουτσούμπα (αρχαιολόγος, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος το 2014 με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή), Φλώρα Νικολιδάκη (ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος, εκλεγμένη το 2014 με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργαζόμενη στη συνέχεια με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή), Ελένη Βαφειάδου (αρχιτεκτόνισσα, μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου), Μάνος Καμπούρης (αγωνιστής των κινημάτων στη Ν. Φιλαδέλφεια, μπλόγκερ), Σπύρος Χαϊκάλης (περιβαλλοντολόγος, εργαζόμενος στο ΕΛΚΕΘΕ), Ηλίας Λοΐζος (πρώην εργαζόμενος και συνδικαλιστής στους ΟΤΑ).

Αυτή τη στιγμή έχει «κλειδώσει» κατά 60% το ψηφοδέλτιο της παράταξης. Μένει ανοιχτό για περαιτέρω προσθήκες, κυρίως από νέους και νέες, στο ήδη ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, όπως ειπώθηκε.

Τα πρώτα ονόματα που παρουσιάστηκαν έχουν έντονη κινηματική χροιά, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων:

Συνδικαλιστές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως: Παναγιώτης Αλεξόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Κουρούκλης, πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Βασίλης Συλαΐδής από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Βασίλης Μονοτράκης, συνδικαλιστής στον χώρο του φαρμάκου, Στάθης Γκότσης, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Στελέχη από τα κινήματα κατά του ΧΥΤΑ Φυλής και του ΧΥΤΥ Γραμματικού, όπως οι Χρήστος Κουρνιώτης, Σάκης Παπαδόπουλος, Διονύσης Βάσσης και Στέφανος Γανωτής. Από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, όπως η Χριστίνα Μπακάλη.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Σε δύο εκλογικά τμήματα θα στηθούν οι τετραπλές κάλπες
Θα διπλασιαστούν σχεδόν τα εκλογικά τμήματα στις 26 Μαΐου, καθώς θα ψηφίζουμε σε ένα για Ευρωκοινοβούλιο και περιφέρειες και σε άλλο για δήμους και τοπικές κοινότητες.
Σε δύο εκλογικά τμήματα θα στηθούν οι τετραπλές κάλπες
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Αβέβαιη αναμέτρηση
Για έκτη φορά κατέρχεται στη μάχη για τον Δήμο Θέρμης ο «ισόβιος» δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ωστόσο ο αρχικά διαφαινόμενος «περίπατος» αναμένεται να μετατραπεί σε αγώνα ανωμάλου δρόμου...
Αβέβαιη αναμέτρηση
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Με το βλέμμα στον β΄ γύρο στην Πρέβεζα
Μήνας διεργασιών για τις δημοτικές εκλογές στην Πρέβεζα. Η διαμόρφωση των τελικών ψηφοδελτίων πάει για Απρίλιο πλέον, μετά και τις αλλαγές στο ύψος της ποσόστωσης, και οι περισσότεροι υποψήφιοι κάνουν τις...
Με το βλέμμα στον β΄ γύρο στην Πρέβεζα
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Αντιπαράθεση με φόντο περιβάλλον -επενδύσεις
Επτά ονόματα εμπλέκονται μέχρι στιγμής στο προεκλογικό σκηνικό του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, περιοχή με υψηλό real estate όπου δραστηριοποιούνται ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.
Αντιπαράθεση με φόντο περιβάλλον -επενδύσεις
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Για μια θέση... στον Ηλιο
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι δημοτικές παρατάξεις στην Ηλιούπολη με τους υποψήφιους δημάρχους να πυκνώνουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Ο «Κλεισθένης» έφερε νέα...
Για μια θέση... στον Ηλιο
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Γαλάζιες» ρωγμές...
Ανω-κάτω έχει κάνει τη Νέα Δημοκρατία η τροπολογία που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, για τη διάσπαση πέντε «καλλικρατικών» δήμων. Ηδη στη βάση του κόμματος σε κατά τόπους δήμους έχουν...
«Γαλάζιες» ρωγμές...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας