Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αγώνας για απαλλαγή
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αγώνας για απαλλαγή

  • A-
  • A+

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ 

Τα πρώτα δείγματα γραφής αρχίζουν να δείχνουν οι δημοτικοί συνδυασμοί στον Βόλο με εκδηλώσεις, παρουσιάσεις υποψηφίων και συνεντεύξεις των επικεφαλής τους. Σημείο αιχμής και κοινός τόπος για όλες σχεδόν τις παρατάξεις είναι η δημοκρατική ανάγκη ο μεγαλύτερος δήμος της Μαγνησίας να απαλλαγεί από τη δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου. Μια δημοτική αρχή που, όπως τονίζουν, αποτελεί τη χειρότερη διοίκηση που γνώρισε ποτέ η πόλη.

Επαφές με τα μέλη του συνδυασμού της για την κατάθεση προτάσεων, ώστε να προστεθούν στους βασικούς άξονες του προγράμματος, πραγματοποιεί η υποψήφια δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα, έχοντας ήδη παρουσιάσει το όνομα και την πρώτη παρτίδα στελεχών του ψηφοδελτίου της.

Η επικεφαλής της παράταξης «Βόλος-Εξυπνη πόλη», την οποία υποστηρίζει επίσημα η Ν.Δ., εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η προσπάθεια θα είναι νικηφόρα, ενώ εστιάζοντας στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματός της εξήγησε ότι αφορούν την καθημερινότητα, το περιβάλλον, τον τουρισμό, την καθαριότητα και το πράσινο, την υγεία, τον αθλητισμό, την επιχείρηση ύδρευσης και τη διαχείριση των υδάτων, το κυκλοφοριακό και τα αδέσποτα.

Ιάσονας Αποστολάκης, Απόστολος Παπαδούλης, Απόστολος Ριζόπουλος, Νάνσυ Καπούλα

Δυναμικά μπήκε στην εκλογική μάχη ο υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Παπαδούλης, εξαπολύοντας μια πολύ σκληρή επίθεση κατά του Αχιλλέα Μπέου. Δίνοντας στη δημοσιότητα τον τίτλο του συνδυασμού του, που θα είναι «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία», ο κ. Παπαδούλης, τον οποίο στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής, δήλωσε ότι τα όσα λέγονται περί αποτελεσματικού δημάρχου για τον κ. Μπέο είναι ένα «επικοινωνιακό μπαλαμούτι». «Πρόκειται για μία φούσκα και μισή, που κρύβεται πίσω από έναν επικοινωνιακό χαβαλέ, είναι ένα καθεστώς που φεύγοντας, όχι μόνο δεν θα αφήσει κάποιο δικό του έργο πίσω, αλλά θα φορτώσει την πόλη μόνο με χρέη, που θα αναγκαστούν να τα πληρώσουν οι Βολιώτες», υποστήριξε σε αυστηρό ύφος ο κ. Παπαδούλης.

Η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας με τους πολίτες και τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, παρουσία των δύο υφυπουργών εκ Μαγνησίας, της Κατερίνας Παπανάτσιου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, καθώς και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρου Μεϊκόπουλου. Στην εκδήλωση όπου κυριάρχησε η παρουσία νέων ανθρώπων, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης εξέφρασε την πίστη ότι οι πολίτες του Βόλου θα αναδείξουν τον ίδιο και την ομάδα του στην επόμενη δημοτική αρχή. «Ηδη έχει πάρει μπρος η μηχανή της δημοτικής κίνησης, οι ομάδες εργασίας δουλεύουν πυρετωδώς για να τελειώσουν το προεκλογικό πρόγραμμα, για να πάει στον κόσμο για διαβούλευση», ανέφερε σε συνέντευξή του ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με σύνθημα «με δύναμη τις θέσεις και τη δράση μας για ισχυρό ΚΚΕ παντού» παρουσιάστηκε, τέλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αποστόλης Ριζόπουλος, σε κοινή συγκέντρωση με τον υποψήφιο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Τάσο Τσιαπλέ. Στην ομιλία του ο κ. Ριζόπουλος κάλεσε τους Βολιώτες να ψηφίσουν μαζικά για να αποκτήσει η πόλη δήμαρχο κομμουνιστή, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ​​​​​

Ηταν στραβό το κλήμα...

Μαθήματα για το πώς να ξεκινά κανείς μια «μάχη» εντυπώσεων και στο τέλος να τη... χάνει παρέδωσε ο περιφε­ρειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης (και υποψήφιος με «χρίσμα» της Ν.Δ.) Χρήστος Μέτιος. Κι αυτό γιατί η απόφασή του να ανακαλέσει αρμοδιότητες από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, μάλλον τον εξέθεσε, παρά πέτυχε τον στόχο της. Οι σχέσεις των δύο ήταν κακές και επιδεινώνονταν διαρκώς, σύμφωνα με παροικούντες την περιφέρεια. Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι διεκδίκησαν προ 2,5 ετών να διαδεχθούν τον πρόωρα χαμένο περιφερειάρχη, Γιώργο Παυλίδη, στις ενδοπαραταξιακές εκλογές. Εξελέγη ο κ. Μέτιος, αλλά ουδέποτε έγινε αποδεκτός από τους εσωτερικούς αντιπάλους του, όπως φαίνεται.

Καθαίρεση

Στις επικείμενες εκλογές, ο σημερινός περιφερειάρχης θα αναμετρηθεί και με δύο «γαλάζιους» αντάρτες, εκτός από λοιπούς υποψηφίους. Πρόκειται για τον Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Δημήτρη Πέτροβιτς, αντιπεριφερειάρχη Εβρου. Προ ημερών, ο κ. Μέτιος αφαίρεσε αρμοδιότητες από τον κ. Μαρκόπουλο, μόλις μία ημέρα αφότου ο δεύτερος ανακοινώθηκε ως υποψήφιος στον συνδυασμό Τοψίδη. Πρόκειται για μια καθαρά ρεβανσιστική κίνηση. Αν ήταν θέμα τύπων, αντίστοιχες κινήσεις θα έκανε ο κ. Μέτιος και κατά του αντιπεριφερειάρχη Εβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς. Να σημειωθεί ότι ο Εβρος θεωρείται «έδρα» του κ. Τοψίδη, υπό την έννοια ότι είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου του νομού.

«Εμεινες μόνος»

Προφανώς και ο κ. Μαρκόπουλος δεν άφησε αναπάντητη την απόφαση Μέτιου. Καταλόγισε στον περιφερειάρχη ανασφάλεια και πανικό, καθώς και φοβική και μεροληπτική συμπεριφορά και αναρωτή­θηκε με νόημα από πότε κρίθηκε «ακατάλληλος» από τον κ. Μέτιο: «Από τότε που δεν δέχτηκα την πρότασή του να είναι υποψήφιος μαζί του ή μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου με τον κ. Τοψίδη»; «Πυρά» έστειλε και ο κ. Τοψίδης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αν ο κ. Μέτιος «είχε την ικανότητα να διοικεί την Περιφέρεια, δεν θα είχε απομείνει μόνος, αναμένοντας “από μηχανής Θεούς” να τον επανεκλέξουν». Τι εννοεί;

Βέλη

Για πολλούς, η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μέτιος λιγότερο από 100 ημέρες πριν από την ημερομηνία των εκλογών, αποτυπώνεται στα ονόματα που ανακοινώνει για το ψηφοδέλτιό του. Λείπουν, όπως τονίζουν τοπικοί παρατηρητές, όλα τα «βαριά» ονόματα της παράταξης Παυλίδη, στελέχη της οποίας επιλέγουν άλλους υποψηφίους. Για παράδειγμα, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μιχάλης Αμοιρίδης, εντάχθηκε και αυτός στον συνδυασμό Τοψίδη, στέλνοντας και ο ίδιος βέλη κατά του περιφερειάρχη: «Με μέσο μπορείς να διοριστείς σε μια δουλειά ή να πάρεις μετάθεση στο στρατό. Με μέσο περιφερειάρχης δεν μπορείς να γίνεις».

Σύμμαχοι στην Πειραιώς...

Προφανώς και ο κ. Αμοιρίδης αναφέρεται στην επιμονή της Πειραιώς να στηρίζει την υποψηφιότητα Μέτιου, που για πολλούς μοιάζει ακατανόητη, καθώς δεν φαίνεται να «περπατά» στην κομματική βάση. Ισως το «χρίσμα» να δικαιολογείται απ’ ό,τι ο κ. Μέτιος ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας Κυρ. Μητσοτάκη στις προ ετών εσωκομματικές διαδικασίες της Ν.Δ., αλλά και από τις στενές σχέσεις που έχει με συγκεκριμένο σύμβουλο του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

...και εχθροί

Μια και μιλάμε για τη συγκεκριμένη περιφέρεια, ίσως αναρωτιέστε ποιον από τους τρεις «γαλάζιους» υποψήφιους στηρίζει ο πρώην βουλευτής Ροδόπης (περιφερειακή ενότητα που διοικούσε ως αντιπεριφερειάρχης ο κ. Μέτιος, πριν αναλάβει καθήκοντα περιφερειάρχη), Ευρ. Στυλιανίδης. Δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, αλλά αν το κάνει «είναι βέβαιο ότι θα τοποθετηθεί εναντίον του Μέτιου», λένε πηγές μας, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις των δύο παραμένουν κάκιστες από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. ΣΤ.Ζ.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ουδετερότητα και μηνύματα στους δύο της Κυριακής
Αν και απέφυγε να πάρει θέση εν όψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, ο Παύλος Γερουλάνος έστειλε σαφές μήνυμα προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους που θα αναμετρηθούν στην πρωτεύουσα την ερχόμενη...
Ουδετερότητα και μηνύματα στους δύο της Κυριακής
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Από τις κουκούλες στον εκφοβισμό η παράταξη Αμπατζόγλου
Εκφοβισμός και διαταγές στους εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου από τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. υποψήφιο δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου πριν καν εκφραστούν οι δημότες στον δεύτερο εκλογικό γύρο.
Από τις κουκούλες στον εκφοβισμό η παράταξη Αμπατζόγλου
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ακροδεξιά μπερδέματα της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο
Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. γυρνούν το τιμόνι ακροδεξιά στο Βόρειο Αιγαίο και δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν τη στήριξή τους σε υποψήφιο που διεγράφη από τη Ν.Δ. λόγω εθνικιστικού παραληρήματος.
Ακροδεξιά μπερδέματα της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
Παρά την απόφαση του Γ. Σγουρού να μη στηρίξει κάποιον από τους υποψήφιους περιφε­ρειάρχες Αττικής στον β΄ γύρο, στελέχη από το ψηφοδέλτιό του πήραν θέση υπέρ του εκλεκτού της Ν.Δ.
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Ιατρικό συμβούλιο» η Περιφέρεια Αττικής
Χαρακτηριστικά… ιατρικού συμβουλίου φαίνεται να αποκτά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, λόγω των συμβούλων που εκλέγει η παράταξη του ενός εκ των δύο υποψήφιων περιφερειαρχών που πέρασαν στον β' γύρο.
«Ιατρικό συμβούλιο» η Περιφέρεια Αττικής
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Επικοινωνιολόγος με διχαστικό... χάρισμα
Χυδαίες απειλές προς ψηφοφόρους από πλευράς επικοινωνιολόγου του υποψήφιου -με το «χρίσμα» της Ν.Δ.- δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου. Εκτοξεύθηκαν ιδιαίτερα προς όσους νεοδημοκράτες επιλέξουν στον β’ γύρο...
Επικοινωνιολόγος με διχαστικό... χάρισμα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας