Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η μάχη των έμπειρων...

Γιάννης Γόγολος, Δώρης Δήμας, Θωμάς Δημητρίου, Γιάννης Λώλος

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η μάχη των έμπειρων...

  • A-
  • A+

Υποψηφιότητες με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά πράγματα χαρακτηρίζουν το προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται ώς αυτή τη στιγμή στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Μικρή σχετικά σε εκλογικό πληθυσμό η πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας (το 2014 είχαν ψηφίσει 15.971 άτομα), παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια δυναμική ανάπτυξη με επίκεντρο το λιμάνι το οποίο αποκτά όλο και πιο σημαντικό ρόλο στις μεταφορές και τον τουρισμό της χώρας, ως θαλάσσια «πύλη», αλλά και τη διασύνδεση με τους οδικούς άξονες ως αφετηρία της Εγνατίας.

Μια ιδιαιτερότητα που έχουν γενικότερα οι εκλογές στη Θεσπρωτία είναι ότι το ενδιαφέρον μοιράζεται σε περισσότερα του ενός αστικά κέντρα, αφού δίπλα στην Ηγουμενίτσα, βαρύνουσες είναι οι εξελίξεις και στον Δήμο Φιλιατών και στον Δήμο Παραμυθιάς, κάτι που συνήθως προκαλεί «πονοκέφαλο» στους υποψηφίους των βουλευτικών εκλογών.

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας τώρα, η προεκλογική κίνηση βρίσκεται στο φουλ με το βάρος να πέφτει στην ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων. Ο αριθμός των παρατάξεων, που φτάνουν τις τέσσερις σε αυτή τη φάση, μπορεί να θεωρηθεί σχετικά μικρός, ενώ οι περισσότερες παρατάξεις απευθύνονται σε ευρείες πλειοψηφίες, πέρα από κομματικά όρια.

Ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Λώλος, πρόεδρος και της ΠΕΔ Ηπείρου (το 2014 στον α’ γύρο είχε 38,12% και στον β’ γύρο εξελέγη με 57,07%), και με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, κατέρχεται εκ νέου, συσπειρώνοντας τις δυνάμεις της Ν.Δ. της περιοχής και στόχο την επανεκλογή του.

Ο Γιάννης Γόγολος, με την εμπειρία 17 χρόνων στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, είναι αξιοσημείωτο ότι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από έναν χρόνο, ενώ από τον Δεκέμβριο έχει και τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Σε συνεχές πρόγραμμα περιοδειών και επισκέψεων, έχει κλείσει κατά 95% το ψηφοδέλτιό του.

Ο Θωμάς Δημητρίου, έχοντας και την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε συνεχείς επισκέψεις και συναντήσεις σε παραγωγικούς χώρους και φορείς μαζί με μέλη της δημοτικής του ομάδας και αναμένεται στις 25 του μήνα να ανακοινώσει τους προγραμματικούς άξονες της παράταξης, έχοντας ήδη θέσει τους στόχους και το πλαίσιο από τον Νοέμβριο.

Τέλος, ο Δώρης Δήμας, δημοτικός σύμβουλος σήμερα, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και στέλεχος του ΚΚΕ, είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και έχει προχωρήσει ήδη με τις περιοδείες και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Διεργασίες γίνονται και στον χώρο της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς με στόχο τη δημιουργία παράταξης με διακριτά χαρακτηριστικά, χωρίς όμως ακόμα να έχουν γίνει ανακοινώσεις.

Δήμος Κηφισιάς

Η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κηφισιάς, Σάντυ Πατρινού, θα είναι η υποψήφια δήμαρχος που ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές για τον συγκεκριμένο δήμο των βορείων προαστίων.

Η κ. Πατρινού προέρχεται από την παράταξη του σημερινού δημάρχου, Γ. Θωμάκου, τον οποίο είχε αφήσει... άφωνο όταν σε ανύποπτο χρόνο –στη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου– τον ενημέρωσε ότι πρόκειται να παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλογικού οργάνου εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Συμμαχία που βλέπει β’ γύρο στην Αρτα

Συμμαχία που βλέπει β’ γύρο είναι αυτή που ανακοίνωσαν την Πέμπτη στην Αρτα δύο υποψήφιοι δήμαρχοι και οι παρατάξεις τους. Η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, η οποία έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι επικεφαλής της παράταξης με την οποία συνεργάζεται πλέον ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Αθανασούλας που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται για κοινή κάθοδο των δύο συνδυασμών που όπως ανακοίνωσαν οι δύο επικεφαλής: «Θεωρούμε πως οι μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας απαιτούν πλατιές, ενωτικές, δημοκρατικές συναινέσεις. Κι επειδή πιστεύουμε και από την αυτοδιοικητική πορεία όλων μας επιβεβαιώνεται ότι το όραμα είναι κοινό, είμαστε υποχρεωμένοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον κοινό μας στόχο: να είναι η Αρτα μας έτοιμη στο ραντεβού με την Ιστορία».

Το σίγουρο είναι ότι η ανακοίνωση της συνεργασίας δημιουργεί ήδη μια δυναμική με στόχο αρχικά τον δεύτερο γύρο και με το βλέμμα στη δημαρχία της πόλης.

Φιλήμων Καραμήτσος

Δήμος Χίου
Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων Τρεις υποψηφιότητες για τον δήμο

Την επανεκλογή του στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων διεκδικεί ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, διαμορφώνοντας ένα ψηφοδέλτιο από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, έχοντας αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Απέναντί του θα βρεθεί η Τζοβάνα Γκόγκου, τοπικό στέλεχος της Ν.Δ. στην Εύβοια, η οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, ενώ επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τη στήριξη του ΚΚΕ θα είναι η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Πύθουλα.

Γ.Δ.

Δήμος Χαλκίδας: Στον συνδυασμό Παγώνη ο Μπάκας

Την προσχώρησή του στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Χαλκιδέων, Χρήστου Παγώνη, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έκανε γνωστή ο προερχόμενος από τον χώρο της Ν.Δ. Γιάννης Μπάκας, ο οποίος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής συνδυασμού για τον δήμο.

Γ.Δ.


? Επικοινωνία με τη στήλη: [email protected]

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ανανέωση με τον Μωυσή Ελισάφ στη δημαρχία των Ιωαννίνων
ΜΙα πρωτόγνωρη μάχη για τα πολιτικά δεδομένα των Ιωαννίνων αποτέλεσε η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, με τον νυν δήμαρχο Θωμά Μπέγκα να αντιμετωπίζει τον Μωυσή Ελισάφ.
Ανανέωση με τον Μωυσή Ελισάφ στη δημαρχία των Ιωαννίνων
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Εμπειροι υποψήφιοι στην Αρτα
Πόλη με ανερχόμενη δυναμική την τελευταία δεκαετία η Αρτα αναζητά τη δική της ταυτότητα. Γίνεται φανερό ότι η νέα δημοτική αρχή θα βρεθεί μπροστά σε νέες αναπτυξιακές προκλήσεις.
Εμπειροι υποψήφιοι στην Αρτα
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Με διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ.
Ξεκαθάρισε το τοπίο για τη Ν.Δ. στα Ιωάννινα με στήριξη στην Τατιάνα Καλογιάννη - Ερώτημα παραμένει ο Δήμος Ιωαννιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα της προθέσεις του ● Σε δύο παρατάξεις...
Με διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ολο και πιο κοντά στην Τ. Καλογιάννη
Πολύ κοντά στο να λύσει τον «γρίφο» των δημοτικών εκλογών στην πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Καταλήγει, όπως φαίνεται από τις τελευταίες πληροφορίες, στη στήριξη της υποψηφιότητας της Τατιάνας...
Ολο και πιο κοντά στην Τ. Καλογιάννη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Μια υποψηφιότητα καταλύτης εξελίξεων
Πρόωρα ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος στον Δήμο Ιωαννιτών. Από το καλοκαίρι καταγράφηκαν οι πρώτες κινήσεις, ενώ μια νέα υποψηφιότητα που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, αυτή του καθηγητή Ιατρικής του Παν....
Μια υποψηφιότητα καταλύτης εξελίξεων
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο β’ γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με αρκετούς από τους υφιστάμενους τοπικούς άρχοντες να καλούνται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους προκειμένου να αναλάβουν...
Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας