• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.2°C / 17.9°C
  2 BF
  89%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.4°C / 14.5°C
  2 BF
  88%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 13.3°C / 17.0°C
  2 BF
  86%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 13.3°C
  1 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.7°C / 15.9°C
  4 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 14.0°C
  1 BF
  90%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.4°C / 10.4°C
  1 BF
  82%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.1°C / 14.1°C
  2 BF
  94%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.3°C / 18.6°C
  3 BF
  83%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 17.3°C
  3 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.8°C
  4 BF
  81%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  3 BF
  82%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  3 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 13.4°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 13.5°C / 17.3°C
  0 BF
  81%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 19.3°C
  2 BF
  79%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.5°C / 17.8°C
  3 BF
  72%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.3°C / 14.4°C
  0 BF
  90%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.5°C / 15.6°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 9.4°C
  1 BF
  90%

Επάνω: Ανδ. Ευθυμίου Αντ. Μπούτσης. Κάτω: Μπ. Μπιλίνης Χρ. Δολιανίδη

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ταυρομαχίες» για γερά νεύρα από 4 υποψηφίους

 • A-
 • A+

Λίγοι υποψήφιοι, μεγάλη κόντρα! Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει η «μάχη» για τον Δήμο Μοσχάτο-Ταύρου, όπου κατεβαίνουν τέσσερις συνδυασμοί. Αν και ο αριθμός τους είναι όμοιος συγκριτικά με τις εκλογές του 2014, το προεκλογικό σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό.

Προ μηνών, επτά από τους εννέα συνολικά δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξε η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη, πέρασαν στην πλευρά του νυν (προερχόμενου από τον χώρο του Κέντρου) δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου. Ανάμεσά τους και ο υποψήφιος δήμαρχος το 2014, Αρης Κρεμμύδας, πρόσωπο με παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ, που σήμερα τοποθετείται πολιτικά στο κυβερνών κόμμα.

Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος είχε δηλώσει προ δύο ετών ότι δεν προτίθεται να κατέβει ξανά για δήμαρχος. Η παράταξη επέλεξε για επικεφαλής του ψηφοδελτίου της τον Μπάμπη Μπιλίνη, επιλογή με την οποία διαφώνησε κάθετα ο κ. Κρεμμύδας, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια «στενά κομματική» υποψηφιότητα.

Οσοι παρέμειναν θεωρούν ότι η κίνηση Κρεμμύδα δημιούργησε προβλήματα, με την υποψηφιότητα Μπιλίνη να είναι αυτή που πέτυχε να «συμμαζέψει» την κατάσταση, ώστε να κατέβει με αξιώσεις σε μια εκλογική «μάχη» απέναντι σε ένα «πελατειακό καθεστώς» και στους «επιγόνους του παλαιού δημάρχου Τ. Παπαντώνη» – βέλη που στρέφονται προς πλήθος κατευθύνσεων, καθώς από την παράταξη του πρώην δημάρχου προέρχονται τόσο οι κύριοι Ευθυμίου και Κρεμμύδας, αλλά και ένας ακόμη υποψήφιος δήμαρχος, ο Αντώνης Μπούτσης.

Ο νυν δήμαρχος κατεβαίνει στις εκλογές διεκδικώντας τρίτη διαδοχική θητεία. Πέρα από τον χώρο του Κέντρου, αναμένεται να προσελκύσει και ψηφοφόρους της Ν.Δ., έχοντας τη στήριξη ενός τμήματος της τοπικής Ν.Δ.

Το άλλο κομμάτι υποστηρίζει τον κ. Μπούτση, πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου επί της τρέχουσας θητείας, που έχει τη στήριξη δύο πρώην υποψηφίων δημάρχων: του Β. Σπανάκη (2010) και του Στ. Καζαντζή (2014).

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος επέλεξε να βρεθεί και στην κοπή της πίτας του κ. Ευθυμίου (με μέλη της παράταξής του να υποστηρίζουν ότι έφυγε... βιαστικά), όπου παρευρέθησαν επίσης τόσο βουλευτές της Ν.Δ. όσο και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής. Η Ν.Δ. δεν κατεβάζει υποψήφιο στον δήμο, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της (και τον οποίο δεν έχει κερδίσει ποτέ από τη Μεταπολίτευση).

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα αναφορικά με τους υπόλοιπους δύο υποψήφιους. Ο κ. Μπιλίνης θα συσπειρώσει το κομμάτι της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα κάνει ανοίγματα προς το υπόλοιπο προοδευτικό τόξο, εστιάζοντας σε όσους προσβλέπουν σε μια δημοτική αρχή με αναπτυξιακή πολιτική.

Από την παράταξή του τονίζουν ότι κατεβαίνουν για την εκλογική πρωτιά και επισημαίνουν την κοσμοσυρροή στην πρόσφατη εκδήλωση στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης, χώρος που γεμίζει συνήθως σε μεγάλες πολιτικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Μπιλίνης, γέννημα-θρέμμα Μοσχάτου, αν και δεν έχει στο παρελθόν στελεχώσει αυτοδιοικητικές θέσεις, έχει μεγάλη εμπειρία σε δημοτικά θέματα χωροταξικού, πολεοδομικού, περιβαλλοντικού περιεχομένου και στο πεδίο της διαχείρισης αποβλήτων (από το 2015 είναι στο Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης).

Μία από τις νεότερες σε ηλικία υποψηφιότητες ανά χώρα είναι αυτή της Χριστίνας Δολιανίδη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η 24χρονη υποψήφια δήμαρχος εργάζεται ως εμποροϋπάλληλος και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Είναι στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και η μόνη επικεφαλής ψηφοδελτίου που προέρχεται από τον Ταύρο, γειτονιά που σύμφωνα με τοπικές πηγές έχει πολλά... παράπονα από τις «καλλικρατικές» διοικήσεις και πιθανόν η «αντίδραση» αυτή να εκφραστεί υπέρ της νεαρής Ταυριώτισσας.

Και κάτι επιπλέον: στον Ταύρο έχει διοικήσει επί 20ετίας ο κομμουνιστής δήμαρχος Παναγιώτης Βακαλόπουλος, ενώ τα ποσοστά της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιοχή, τόσο το 2010 όσο και το 2014, ήταν παγιωμένα στο 18,15%.

Δήμος Χαϊδαρίου
Από τους τέσσερις μένει ένας;

Ενας μόλις υποψήφιος με αμιγώς κεντρώο προφίλ πιθανότατα να απομείνει στην εκλογική κούρσα για τον Δήμο Χαϊδαρίου. Οι προσπάθειες Ανδρέα Μποζίκα και Κώστα Φουρλή για κοινή κάθοδο φαίνεται δεν καρποφορούν, παρότι οι δυο τους έχουν προ καιρού αναπτύξει προεκλογική κινητικότητα.

Τοπικές πηγές με γνώση του παρασκηνίου θεωρούν τον πρώτο αποδυναμωμένο πολιτικά (και γι’ αυτό «μετράει», λένε, ανάμεσα σε άλλα ότι το 2014 είχε «φορτωθεί» τον «γαλάζιο» συνδυασμό Μαραβέλια), ενώ για τον δεύτερο, αν και θεωρούν ότι έχει ισχυρές φιλοδοξίες για τη συμμετοχή του στις επικείμενες εκλογές, υποστηρίζουν ότι εμποδίζεται αφενός μεν από το χαμηλό ποσοστό που κατέγραψε το 2014 (3,92%) και αφετέρου τις περιορισμένες επικοινωνιακές δυνατότητές του.

Οσον αφορά τον Ηρακλή Δρούλια, έχει μεν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά από τότε έχει χαθεί από το προσκήνιο. Για τον τελευταίο ακούγονται «ψίθυροι», κοντά στο περιβάλλον του, ότι προσανατολίζεται στο να μην κατέβει, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει πει κάτι σχετικό δημοσίως.

Επομένως, από τους «ΠΑΣΟΚογενείς», απομένει ο Βαγγέλης Ντηνιακός (γιος του πρώην δημάρχου) που έχει πει «όχι» σε κομματικά χρίσματα και κατεβαίνει ανεξάρτητος. Πολλοί θεωρούν ότι, σε περίπτωση όποιας απόσυρσης, ο κ. Ντηνιακός θα καταγράψει προσθήκες στον συνδυασμό του. Ολα βέβαια είναι ανοιχτά και πιθανόν να αλλάξουν μέχρι τον Μάιο...

Στ.Ζ.

Δ. Κορδελιού - Εύοσμου
Στη «Συμμαχία Πολιτών» στελέχη του τοπικού ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ της περασμένης Δευτέρας για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, όπως μας διευκρινίστηκε από την τοπική οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., παρά τα φημολογούμενα και θρυλούμενα, δεν υπάρχει καμιά απολύτως ανακοίνωση στήριξης του ψηφοδελτίου του Κλεάνθη Μανδαλιανού. Οπως, μάλιστα, μας επεσήμανε το μέλος της γραμματείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δ. Καραγιώργος, στελέχη της γραμματείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. του δήμου έχουν ταχθεί ήδη στο ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας Πολιτών» με επικεφαλής τον Νίκο Ζυγά.

ΛΥΚ

Περιφέρεια Αττικής: δεν μεταπείστηκε

Με την παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και τον Γιάννη Σγουρό θα είναι υποψήφιος ο δύο φορές ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφασή του αυτή δυσαρέστησε τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος τον ήθελε στο δικό του ψηφοδέλτιο και πήρε τηλέφωνο τον κ. Γαλακτόπουλο, με σκοπό να τον μεταπείσει.

Ο ολυμπιονίκης, ωστόσο, ευγενικά εξήγησε στον επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει η Ν.Δ. ότι ανήκει σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από εκείνον και γι’ αυτό στηρίζει ενεργά την προσπάθεια του κ. Σγουρού.

Δ.Κ.


? Επικοινωνία με τη στήλη: [email protected]

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Με νέους το ΚΚΕ στη μάχη της Αττικής
Τόπο στα νιάτα δίνει το ΚΚΕ σε ένα πλήθος δήμων της Αττικής. Κάτω των 40 ετών είναι 17 υποψήφιοι δήμαρχοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε ένα σύνολο 59 δήμων. Νεαρότερη όλων, η 24χρονη...
Με νέους το ΚΚΕ στη μάχη της Αττικής
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Φεύγουν και καταγγέλλουν
Μαζικά χαρακτηριστικά σχηματίζουν οι αποχωρήσεις από το «στρατόπεδο» του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου. Τελευταία ανεξαρτητοποίηση ήταν αυτή του Γιάννη Τζούβελη, ένα τα παλαιότερα στελέχη της Ν.Δ....
Φεύγουν και καταγγέλλουν
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ψάχνουν το πρόσωπο που θα ενώνει...
Θολό παραμένει το τοπίο στο Γαλάτσι πέντε περίπου μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές. Μπορεί ήδη να έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους πρόσωπα που κατεβαίνουν με αξιώσεις, ωστόσο διατηρούνται οι ζυμώσεις...
Ψάχνουν το πρόσωπο που θα ενώνει...
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Οι καλοί, οι κακοί και η σύζυγος
Εδώ και καιρό κυκλοφορεί στην πόλη ότι ο κ. Πατούλης έχει αποσαφηνίσει στους αντιδημάρχους που επιθυμούσαν να τον διαδεχτούν ότι πρέπει να συστρατευτούν με την υποψηφιότητα Αμπατζόγλου. Το δεδομένο είναι ότι...
Οι καλοί, οι κακοί και η σύζυγος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας