Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Φιλέτα», φόροι και τα δύο γαλάζια φαβορί

Αριστερά: Παντελής Ξυριδάκης, Νίκος Κανελλάκης. Δεξιά: Δημήτρης Γαλάνης, Νάντια Σουμπασάκη, Γιάννης Καβαλάρης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Φιλέτα», φόροι και τα δύο γαλάζια φαβορί

  • A-
  • A+

Πέντε είναι μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες για τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται κυριαρχήσουν στην ατζέντα είναι ο εξαιρετικά υψηλός ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες, η γενικότερη υποβάθμιση των τριών δημοτικών ενοτήτων και η προστασία του χαρακτήρα της Φιλοθέης και του Ψυχικού ως κηπουπόλεων – που ορισμένες εταιρείες ορέγονται να μεταβληθεί ή να μπουν αστερίσκοι, καθώς υπάρχουν «φιλέτα» προς αξιοποίηση.

Πρόσφατα, η «Κέκρωψ Α.Ε.» που βρίσκεται σε χρόνια δικαστική διαμάχη με τον δήμο και το ελληνικό Δημόσιο για την αξιοποίηση εκτάσεων στο Παλαιό Ψυχικό (Παλαιά Αγορά και Λατομεία) ξεκίνησε να επαναδραστηριοποιείται και είναι βέβαιο πως ο χειρισμός του θέματος θα συζητηθεί από όλους τους υποψηφίους.

Ο εδώ και δύο τετραετίες δήμαρχος, Παντελής Ξυριδάκης, προέρχεται από τη Ν.Δ., της οποίας θα έχει τη στήριξη και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Δείχνει να κρατά τις δυνάμεις του και φιλοδοξεί να εκλεγεί για τρίτη τετραετία. Οι επικριτές του κάνουν λόγο για μία απλώς διαχειριστική δημαρχία και περίοδο στασιμότητας, με τον δήμαρχο να ζητά ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών για να ολοκληρώσει το έργο του.

Απέναντί του θα βρίσκεται ο Δημήτρης Γαλάνης, πρώην αντιδήμαρχος και προβεβλημένο στέλεχος επί δημαρχίας Ξυριδάκη, επίσης προερχόμενος από τη Ν.Δ. Πρόσφατα μαζί με πρώην δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας αλλά και της αντιπολιτευόμενης παράταξης του Δημήτρη Μαναού, που βρισκόταν στην αντιπολίτευση από το 2014, δημιούργησε δική του δημοτική ομάδα.

Πλέον διεκδικεί τη δημαρχία με την παράταξη «Προάστιο Πρότυπο» στην οποία έχουν προσχωρήσει αξιόλογα στελέχη και έμπειροι αυτοδιοικητικοί.

Ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Κανελλάκης, με πορεία ετών στην αυτοδιοίκηση, εξελέγη στην ηγεσία της ανεξάρτητης παράταξης «Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών» του Δημήτρη Μαναού που το 2014 ήρθε δεύτερη. Οπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη σε τοπικό μέσο, προτεραιότητά του θα είναι «Η προάσπιση της φυσιογνωμίας των προαστίων και ό,τι διευκολύνει και αναβαθμίζει τη ζωή και την καθημερινότητα».

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει η Νάντια Σουμπασάκη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού».

Σε έναν δήμο όπου παραδοσιακά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις, η κ. Σουμπασάκη τονίζει σε κείμενό της στο περιοδικό του δήμου («Παράθυρο») ότι «η ανάπτυξη ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών για τη λύση των προβλημάτων είναι επιβεβλημένη και θα ενισχυθεί από την απλή αναλογική και τις νέες διατάξεις που ισχύουν πια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής σελίδας, ώστε «να μπει τέλος στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο και τον μονοπαραταξιακό αλαζονικό έλεγχο των πάντων από τον κ. Ξυριδάκη».

Υποψήφιος, τέλος, της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ είναι ο φαρμακοποιός Γιάννης Καβαλάρης, όπως και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Πολιτικοποιημένος από τα φοιτητικά του χρόνια, είναι μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

⬛ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Tο ’χει η μοίρα του Σπανού

Δεν του «βγαίνουν» οι ανοιχτές εκδηλώσεις στη Λαμία του υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη στήριξη της Ν.Δ., Φάνη Σπανού. Παρά την ικανοποιητική παρουσία πολιτών, κάτι βρίσκεται για να επισκιάσει την παρουσία του.

Την πρώτη φορά ήταν η δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου για την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έφερε σε δύσκολη θέση τον νυν αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Σπανό. Τη δεύτερη, παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στη Λαμία οι οργανώσεις της Ν.Δ. στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας για την επίσημη παρουσίασή του, ήρθε να κυριαρχήσει το παρασκήνιο της αντιπαράθεσης του νυν αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Θύμιου Καραΐσκου, με τον δήμαρχο Λαμιέων, Νίκο Σταυρογιάννη.

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον Δήμο Λαμιέων –ωστόσο η Ν.Δ. έχει δώσει επίσημη στήριξη στον Θύμιο Καραΐσκο–, ήρθε η αναφορά-προτροπή στήριξης στο πρόσωπό του από τον νυν περιφερειάρχη Στερεάς και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Η αναφορά αυτή από μικροφώνου προκάλεσε την αντίδραση και αποχώρηση από την εκδήλωση ορισμένων μελών του κόμματος, που αποτελούν στελέχη της αυτοδιοικητικής παράταξης του Σταυρογιάννη, ενώ παράλληλα έφερε σε δεύτερη μοίρα το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης.

 

 ? Επικοινωνία με τη στήλη: [email protected]

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ποιους θα στηρίξουν τα κόμματα της Αριστεράς στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών
Παρότι η Ν.Δ. και οι περισσότεροι υποψήφιοί της είχαν την πρωτοκαθεδρία στον α’ γύρο αρκετοί υποψήφιοι προερχόμενοι από την Αριστερά κατόρθωσαν να περάσουν στον δεύτερο γύρο και να διεκδικούν θέσεις δημάρχων.
Ποιους θα στηρίξουν τα κόμματα της Αριστεράς στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Δύο «γαλάζιοι» παλιοί συμφοιτητές για το χρίσμα
Δύο παλιοί συμφοιτητές του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, κάτοικοι του κέντρου, αμφότεροι ανεπιτυχώς υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ., θα συγκρουστούν και πάλι για το δημαρχιακό αξίωμα Θεσσαλονίκης.
Δύο «γαλάζιοι» παλιοί συμφοιτητές για το χρίσμα
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στοίχισαν η φθορά της εξουσίας και το έλλειμμα πείρας
Αυτοδιοικητική ήττα υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και στους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης, με δεδομένο ότι κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν κατάφερε την πρωτιά αλλά ούτε και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στοίχισαν η φθορά της εξουσίας και το έλλειμμα πείρας
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Η διχόνοια γεννά υποψηφίους
Σε υπόθεση μεταξύ πρώην συνεργατών εξελίσσονται οι υποψηφιότητες για τον Δήμο Χαλκιδέων, όπου παράλληλα ξεχωρίζει η διάσπαση της Ν.Δ. με τρεις «γαλάζιες» υποψηφιότητες, αλλά και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να...
Η διχόνοια γεννά υποψηφίους
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Σκληρή μάχη στη Μεταμόρφωση
Αμφίρροπο ντέρμπι αναμένεται στις προσεχείς εκλογές στον Δήμο Μεταμόρφωσης, όπου τρεις παρατάξεις διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους στον δεύτερο γύρο.
Σκληρή μάχη στη Μεταμόρφωση
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Δεν την ψηφίζει ούτε... ο άντρας της
Αναταράξεις προκάλεσε η εσπευσμένη ανακοίνωση υποψηφιότητας για τον Δήμο Αμαρουσίου της Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη. Το πρωτοφανές σκηνικό όπου σύζυγος του «εκλεκτού» της Ν.Δ. για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της...
Δεν την ψηφίζει ούτε... ο άντρας της

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας