Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πανέτοιμο το ΚΚΕ για τις περιφέρειες

Αριστερά: Κ. Μπασδέκης, Τ. Τσιαπλές, Αλεξάνδρα Μπαλού, Θ. Χαστάς, Γ. Πρέντζας, Ν. Γόντικας. Στο Κέντρο: Γ. Πρωτούλης. Δεξιά: Σωτ. Αβραμόπουλος, Γ. Ντουνιαδάκης, Δημ. Παπατολίδης, Μαν. Συντυχάκης, Στ. Τάσσος, Ν. Καραθανασόπουλος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πανέτοιμο το ΚΚΕ για τις περιφέρειες

  • A-
  • A+

Αλλαγές στους επικεφαλής ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα υπάρξουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές συγκριτικά με τις αντίστοιχες του 2014, με το κόμμα να δίνει στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών του.

Στην Αττική, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιφέρεια της χώρας, υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, εν ενεργεία -και ιδιαίτερα δραστήριος- περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος από το 2015 του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, στο παρελθόν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Την περιφέρεια Θεσσαλίας θα διεκδικήσει ο Τάσος Τσιαπλές, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην τρέχουσα θητεία και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, ενώ υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κατεβαίνει ο Κώστας Μπασδέκης, δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων επί 11 συναπτά έτη και συγκεκριμένα την περίοδο 2003-2014.

Στη Δυτική Μακεδονία υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο 32χρονος Θανάσης Χαστάς, δημοτικός σύμβουλος Γρεβενών από το 2014 με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην Ηπειρο κατεβαίνει ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι ο Δημήτρης Παπατολίδης.

Την περιφέρεια Κρήτης θα διεκδικήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, που είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου -ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης- το 2010 και το 2014.

Υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα είναι η Αλεξάνδρα Μπαλού, που σήμερα είναι περιφερειακή σύμβουλος Αττικής ενώ στο παρελθόν διατέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας.

Στο Βόρειο Αιγαίο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, και στο Νότιο Αιγαίο ο Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Τέλος, εκ νέου υποψήφιοι περιφερειάρχες θα είναι στη Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, και στην Πελοπόννησο ο Νίκος Γόντικας, περιφερειακός σύμβουλος από το 2011.

Οι κόκκινοι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Ηπειρο...

Τους υποψήφιους δημάρχους που στηρίζει στην Ηπειρο ανακοίνωσε από τα Γιάννενα το ΚΚΕ. 

Στον Δήμο Ιωαννιτών έρχεται με… μεταγραφή από την Περιφέρεια η δικηγόρος Ολυ Τσουμάνη.

Στους υπόλοιπους δήμους υποψήφιοι θα είναι οι:

● Δήμος Αρταίων: Στράτος Καλλώνης, λογιστής και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας.
● Δήμος Πρέβεζας: Σταύρος Αμάραντος, φαρμακοποιός, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου.
● Δήμος Ηγουμενίτσας: Δήμας Δώρης, συνταξιούχος.
● Δήμος Ζίτσας: Γιώργος Λωρίδας, ειδικευόμενος γιατρός.
● Δήμος Κόνιτσας: Τάκης Σδούκος, κτηνοτρόφος, σημερινός δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας.
● Δήμος Δωδώνης: Τάσος Τόκας, εκπαιδευτικός.
● Δήμος Πωγωνίου: Πάνος Καραγιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, σημερινός δημοτικός σύμβουλος.
● Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Λεωνίδας Λεοντάρης, αρχιτέκτονας μηχανικός, σημερινός δημοτικός σύμβουλος.
● Δήμος Λευκάδας: Βαγγέλης Βεροιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος.

ΦΙΛ.Κ.

... και στην Κρήτη

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης ανακοινώθηκαν από το ΚΚΕ σε εκδήλωση που έγινε στο Ηράκλειο.

Ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τον Δήμο Χανίων θα διεκδικήσει με τη Λαϊκή Συσπείρωση ο Νίκος Βουρλάκης, πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου κατεβαίνει ο δασολόγος Γιώργος Φιλιππάκης, ενώ στο Ρέθυμνο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι ο Μανούσος Μανουσογιάννης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου.

Θεσσαλονίκη: Καθείς και... οι επιφυλάξεις του

Με προσπάθεια να τα βρουν στο «σημειωτόν» έμοιαζε η τελευταία συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής παρατάξεων και συνδυασμών που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Γ. Μπουτάρη και η οποία λειτουργεί με εκπροσώπους-ανιχνευτές των επτά παρατάξεων της Κεντροαριστεράς.

Λίγο οι γιορτές, λίγο η απουσία στο εξωτερικό της νέας επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, Καλυψώς Γούλα, λίγο οι μικροδιαφωνίες ακόμη και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, έχουν «παγώσει» το κλίμα και αυτό φάνηκε και στην ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση, αφού αποφασίστηκε χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Μάρτιο, ενώ την επιφύλαξή του για τη συμφωνηθείσα διαδικασία εξέφρασε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Υψίπολις» Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

Επιπλέον χθες, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος με την «Οικολογία-Αλληλεγγύη» με άρθρο του ξεκαθαρίζει: «Καμιά συνεργασία χωρίς πρόγραμμα!». Και τονίζει πως «θέλουμε έναν υποψήφιο που να κερδίζει με βάση τις δεσμεύσεις όλων από ένα κοινό πρόγραμμα… Αλλιώς, τζάμπα καίει η λάμπα...». Και ακόμη χειρότερα, φυσικά, αν αποδειχθεί ότι ο καθείς θα πορευθεί κρατώντας τη δική του λαμπάδα...

ΛΥΚ


? Επικοινωνία με τη στήλη: [email protected]

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για Αθήνα και Αττική
Με υποψήφιους συμβούλους από τον κόσμο της Εργασίας, των Επιστημών, του Πολιτισμού, τη νεολαία, ακόμα και εκλεγμένους με παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 –και εδώ και καιρό ανεξάρτητους– τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής...
Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για Αθήνα και Αττική
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ακροδεξιά μπερδέματα της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο
Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. γυρνούν το τιμόνι ακροδεξιά στο Βόρειο Αιγαίο και δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν τη στήριξή τους σε υποψήφιο που διεγράφη από τη Ν.Δ. λόγω εθνικιστικού παραληρήματος.
Ακροδεξιά μπερδέματα της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ποιους θα στηρίξουν τα κόμματα της Αριστεράς στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών
Παρότι η Ν.Δ. και οι περισσότεροι υποψήφιοί της είχαν την πρωτοκαθεδρία στον α’ γύρο αρκετοί υποψήφιοι προερχόμενοι από την Αριστερά κατόρθωσαν να περάσουν στον δεύτερο γύρο και να διεκδικούν θέσεις δημάρχων.
Ποιους θα στηρίξουν τα κόμματα της Αριστεράς στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο
Την απόλυτη συντριβή βίωσαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικότερα σε Λέσβο και Χίο. Τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και δήμων τα ψηφοδέλτια δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στον δεύτερο γύρο.
Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ψηφοδέλτια για την Αθήνα και τον Κεντρικό Τομέα Αττικής ανακοίνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση
Ανάμεσά τους, «συναγωνιστές που συσπειρώνονται με το ΚΚΕ και προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα και μαζί σηματοδοτούμε τα ψηφοδέλτια Λαϊκής Συσπείρωσης, ώστε να...
Ψηφοδέλτια για την Αθήνα και τον Κεντρικό Τομέα Αττικής ανακοίνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Η Ρ. Δούρου ανακοίνωσε τους υποψηφίους του Βόρειου Τομέα
Νέος κύκλος ανακοινώσεων υποψήφιων συμβούλων από τη «Δύναμη Ζωής» και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. Στίγμα ανανέωσης και στο σκέλος που αφορά τον Βόρειο Τομέα Αθηνών,.
Η Ρ. Δούρου ανακοίνωσε τους υποψηφίους του Βόρειου Τομέα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας