Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εμπειροι υποψήφιοι στην Αρτα

Από πάνω αριστερά: Τζ. Ταπραντζή-Κοίλια, Γ. Αθανασούλας, Γ. Παπαλέξης, Χρ. Τσιρογιάννης

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εμπειροι υποψήφιοι στην Αρτα

  • A-
  • A+

Πόλη με ανερχόμενη δυναμική την τελευταία δεκαετία η Αρτα αναζητά τη δική της ταυτότητα με πλεονέκτημα το πλούσιο ιστορικό της παρελθόν, ενώ η ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά την πρόσφατη συγχώνευση με το ΤΕΙ τη βρίσκει αναβαθμισμένη με σχολές όπως η Γεωπονική, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών κ.ά. Γίνεται φανερό ότι η νέα δημοτική αρχή θα βρεθεί μπροστά σε νέες αναπτυξιακές προκλήσεις.

Στον εκλογικό στίβο, τώρα, είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι που έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους επίσημα, έχουν σημαντική και αξιόλογη αυτοδιοικητική εμπειρία και είναι γνώστες των θεμάτων της πόλης.

Ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης εκφράζει τον κεντροδεξιό χώρο και αναμένεται να συσπειρώσει δυνάμεις της Ν.Δ., ανεξαρτήτως αν θα έχει και επίσημο χρίσμα.

Από τα πλέον γνωστά πρόσωπα της τοπικής πολιτικής σκηνής, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης (2010-2014), πήρε τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., έχοντας πίσω του εμπειρίες και από τη θέση του στην προεδρία της ΠΕΔ Ηπείρου.

Η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, εκλεγμένη με την παράταξη που κατέβηκε το 2014 με επικεφαλής την Ολγα Γεροβασίλη και έχει εκλεγεί και τρεις φορές δημοτική σύμβουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρτας τη στηρίζει, ενώ έχει επιρροή και ευρύτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει και τους πρώτους υποψηφίους της.

Η Λίτσα Κιτσαντά έχει ήδη δυναμική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο και θα είναι εκ νέου επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα στηρίξει στην Ηπειρο και στον Δήμο Αρταίων επικεφαλής θα είναι ο Στράτος Καλλώνης, λογιστής και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας.

Ο Γιώργος Αθανασούλας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής ανεξάρτητου σχήματος. Εχει μακρά εμπειρία ως αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Παν. Οικονομίδη, αλλά και ως αντινομάρχης.

Ο Γιώργος Μπαλάγκας θα ηγηθεί επίσης ανεξάρτητου σχήματος όπως ανακοίνωσε, ενώ διετέλεσε αντιδήμαρχος σε αυτήν την τετραετία στη δημαρχία του Χρ. Τσιρογιάννη.

Κηφισιά: χριστουγεννιάτικες... αιχμές

Γ. Θωμάκος, Ν. Χιωτάκης

Βέλη, αντί για ευχές, αντάλλαξαν στην Κηφισιά οι Γ. Θωμάκος (νυν δήμαρχος) και Ν. Χιωτάκης, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δεύτερου. Ο κ. Χιωτάκης υπήρξε δήμαρχος την περίοδο 2010-2014.

«Χρόνια στασιμότητας, αδιαφάνειας και πυρετωδών εγκρίσεων –ορισμένες φορές και παρανόμως– καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία», υποστηρίζει για τη θητεία του αντιπάλου του ο κ. Θωμάκος. Το συγκεκριμένο... καλωσόρισμα της υποψηφιότητάς του δεν έμεινε αναπάντητο από τον κ. Χιωτάκη.

«Ευχαριστώντας» τον δήμαρχο και την παράταξή του («όσους απέμειναν τέλος πάντων σε αυτήν»), τον κατηγόρησε για ανυπαρξία έργου και ανανέωσε το... ραντεβού για μετά τις γιορτές, όταν «οι καλικάντζαροι επιστρέψουν στα υπόγεια».

Στ.Ζ.

Στήριξη Μώραλη από ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Στήριξη και από το Κίνημα Αλλαγής θα έχει ο δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης.

Να σημειωθεί ότι η επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ήρθε στη δημοσιότητα δύο ημέρες μετά από αυτήν του Ποταμιού.

Σε αντίθεση με τη Ν.Δ., τα δύο κόμματα δεν διστάζουν να ξεκαθαρίσουν με ποιων το μέρος είναι...

Περιφέρεια Κρήτης
«Να ντρέπεσαι, κύριε Μητσοτάκη»

Απασφαλισμένος και μαινόμενος πλέον, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης κυκλοφορεί στα Χανιά και με κάθε ευκαιρία επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ηδη ψιθυριζόταν ότι, μπροστά στην ανάγκη του να εκλεγεί βουλευτής, θα εξέθετε ακόμα και τον ανιψιό του, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Κρήτης.

Και δεν άργησε ο θείος να δείξει πως τη συγκεκριμένη κίνηση όχι μόνο δεν την έλαβε ως… αντίδωρο για τον αποκλεισμό του από τη λίστα των Χανίων, αλλά και ως οικογενειακή προσβολή.

Απολαύστε: «O κ. Μητσοτάκης και οι αυλικοί του είναι προφανές ότι έχουν λάβει τα μηνύματα της οργής των Χανιωτών από την απρεπή και ανέντιμη συμπεριφορά τους απέναντί μου. Ετσι κάνουν κινήσεις πανικού. Αδιαφορώ, κ. Μητσοτάκη, για τις όποιες μεθοδεύσεις σου εναντίον μου. Ασπίδα μου σύσσωμη η κοινωνία. Οφειλες όμως, εάν είχες αξιοπρέπεια, να σεβαστείς τουλάχιστον την οικογένειά μου, όπως κάνουν μεταξύ τους και οι πλέον σκληροί αντίπαλοι. Πρέπει να ντρέπεσαι γι’ αυτό».

Θα έχει ενδιαφέρον, πάντως, τι θα απαντήσει ο ανιψιός όταν βρεθεί μπροστά στους δημοσιογράφους, οπότε και σίγουρα θα ερωτηθεί για τον απείθαρχο θείο…

Μ.Δ.

Δήμος Χερσονήσου
Νέα υποψηφιότητα εν μέσω… απορριμμάτων

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Χερσονήσου ανακοίνωσε ο Μανώλης Διαμαντάκης, πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου (επί Ζαχ. Δοξαστάκη) και επί πολλά έτη προέδρου στη ΔΕΥΑ Μαλίων.

Ο κ. Διαμαντάκης στην ανακοίνωσή του καλεί τους δημότες στο πλάι του για να αναμετρηθούν «με παλιές ιδέες και αποτυχημένες πρακτικές που ναρκοθετούν και ακυρώνουν τον ρόλο και τη δημοκρατική δράση του Δήμου και μας οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια και πισωγυρίσματα».

Φράσεις καθόλου τυχαίες, καθώς τις ίδιες μέρες ο δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης δεχόταν ομαδικά πυρά για την πρόθεσή του να επεκτείνει μέχρι το 2025 τη σύμβαση με ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, πρόθεση που έφτασε να απορριφθεί ακόμα και από τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους. Τα σκουπίδια, πάντως, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις εκλογές στη Χερσόνησο, καθώς τα λεφτά είναι πολλά και ήδη το κλίμα φουντώνει...

Μ.Δ.

Με Συντυχάκη το ΚΚΕ

Τον βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Συντυχάκη κατεβάζει στη μάχη για την Περιφέρεια Κρήτης το ΚΚΕ, δείχνοντας πως δίνει βάρος στη συγκεκριμένη εκλογική μάχη θέτοντας επικεφαλής του ψηφοδελτίου το πλέον αναγνωρίσιμο στέλεχός του στην Κρήτη.

Με δεδομένη πλέον τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Περιφέρεια και με μια χαμηλών προσδοκιών υποψηφιότητα από τη Ν.Δ. (που ισοδυναμεί με παραδοχή της νίκης Αρναουτάκη), το ΚΚΕ επιχειρεί να συγκεντρώσει τις όποιες αντιπολιτευόμενες ψήφους.

Εξάλλου, ήδη το σκηνικό θυμίζει εκείνο το παλιό «πέντε κόμματα δύο πολιτικές» και όπως πάνε τα πράγματα το σύνθημα μάλλον δεν θα απέχει από την πραγματικότητα.

Μ.Δ.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Στ. Ελλάδα - Ημαθία

Του Στέργιου Ζιαμπάκα

Επάνω: Θ. Τσουκαλάς, Ν. Κοτσικώνας, Γ. Τζαβαράς. Κέντρο: Αντ. Τουλουμάκος, Κ. Μπασδέκης, Σ. Αβραμόπουλος. Κάτω: Γ. Μελιόπουλος, Ηλ. Ιακωβίδης, Γ. Δελιχάς.

Ανανέωση και σε πρόσωπα και σε ηλικία σηματοδοτούν οι υποψήφιοι που ανακοινώνει σταδιακά το ΚΚΕ για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ανθρωποι που προέρχονται από τον κόσμο της εργασίας περιλαμβάνονται στους υποψήφιους δημάρχους που θα είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους της Στερεάς Ελλάδας και της Ημαθίας, περιοχές τις οποίες «κάλυψαν» οι ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών.

Σε επίπεδο δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, ανακοινώθηκε επισήμως η υποψηφιότητα του Σωτήρη Αβραμόπουλου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Κώστα Μπασδέκη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στη Λαμία, υποψήφιος δήμαρχος επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι ο Γιώργος Δελιχάς, στη Θήβα ο Αντώνης Τουλουμάκος, στη Λιβαδειά ο Νώντας Κοτσικώνας, στη Χαλκίδα ο Γιάννης Τζαβάρας και στο Καρπενήσι ο Δημήτρης Γκορόγιας. Από εκεί και πέρα, στους υπόλοιπους δήμους της Στερεάς Ελλάδας, οι υποψήφιοι θα είναι:

Νομός Βοιωτίας: Γ. Μπούτσικος (Αλίαρτος), Λ. Ζάκας (Δίστομο - Αράχωβα - Αντίκυρα), Γ. Σκόπας (Ορχομενός), Μ. Γιαλούρης (Τανάγρα).

Νομός Εύβοιας: Ασημίνα Καραμπέτσου (Ερέτρια), Θ. Καμαράτος (Ιστιαία), Δ. Παρασκευάς (Κάρυστος), Κ. Κέκκης (Κύμη - Αλιβέρι), Στ. Λιαγκάκης (Μαντούδι - Λίμνη - Αγ. Αννα), Γεωργία Πύθουλα (Διρφύων - Μεσσαπίων).

Νομός Φθιώτιδας: Δ. Τσούλφας (Αμφίκλεια - Ελάτεια), Χρ. Νιάνιος (Δομοκός), Θ. Καρατράντος (Λοκρών), Π. Ράμμος (Μακρακώμη), Γ. Ηλιόπουλος (Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου), Βαγγελιώ Καρκάνη (Στυλίδα).

Νομός Φωκίδας: Στ. Λεοντίου (Δελφών), Γ. Λάιος (Δωρίδας).

Ημαθία: Αλλαγή επικεφαλής ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγράφεται και στη Νάουσα, όπου θα είναι υποψήφιος ο χειρουργός Θωμάς Τσουκαλάς (όπως είχε προϊδεάσει η στήλη τους αναγνώστες της από τον Οκτώβριο), ενώ στην Αλεξάνδρεια υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο 34χρονος εργάτης Ηλίας Ιακωβίδης. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι στον Δήμο Βέροιας ο Γιώργος Μελιόπουλος.


? Επικοινωνία με τη στήλη: [email protected]

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ολο και πιο κοντά στην Τ. Καλογιάννη
Πολύ κοντά στο να λύσει τον «γρίφο» των δημοτικών εκλογών στην πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Καταλήγει, όπως φαίνεται από τις τελευταίες πληροφορίες, στη στήριξη της υποψηφιότητας της Τατιάνας...
Ολο και πιο κοντά στην Τ. Καλογιάννη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Μια υποψηφιότητα καταλύτης εξελίξεων
Πρόωρα ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος στον Δήμο Ιωαννιτών. Από το καλοκαίρι καταγράφηκαν οι πρώτες κινήσεις, ενώ μια νέα υποψηφιότητα που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, αυτή του καθηγητή Ιατρικής του Παν....
Μια υποψηφιότητα καταλύτης εξελίξεων
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ανανέωση με τον Μωυσή Ελισάφ στη δημαρχία των Ιωαννίνων
ΜΙα πρωτόγνωρη μάχη για τα πολιτικά δεδομένα των Ιωαννίνων αποτέλεσε η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, με τον νυν δήμαρχο Θωμά Μπέγκα να αντιμετωπίζει τον Μωυσή Ελισάφ.
Ανανέωση με τον Μωυσή Ελισάφ στη δημαρχία των Ιωαννίνων
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Από τις κουκούλες στον εκφοβισμό η παράταξη Αμπατζόγλου
Εκφοβισμός και διαταγές στους εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου από τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. υποψήφιο δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου πριν καν εκφραστούν οι δημότες στον δεύτερο εκλογικό γύρο.
Από τις κουκούλες στον εκφοβισμό η παράταξη Αμπατζόγλου
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
Παρά την απόφαση του Γ. Σγουρού να μη στηρίξει κάποιον από τους υποψήφιους περιφε­ρειάρχες Αττικής στον β΄ γύρο, στελέχη από το ψηφοδέλτιό του πήραν θέση υπέρ του εκλεκτού της Ν.Δ.
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Σοκ και Μπέος!
Αρκεί μία φράση από τον επινίκιο λόγο –το βράδυ της Κυριακής– του Αχιλλέα Μπέου, εκλεγμένου για δεύτερη θητεία δημάρχου Βόλου, για να αποτυπωθούν όσα αναμένονται να συμβούν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Σοκ και Μπέος!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας