Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ζητούν αλλαγή σελίδας

Νάνσυ Καπούλα, Απόστολος Πάντσας, Απόστολος Παπαδούλης

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ζητούν αλλαγή σελίδας

  • A-
  • A+

Οι εκλογές του Μαΐου θεωρούνται κάτι παραπάνω από κρίσιμες στον Βόλο, καθώς το βασικό ζητούμενο για τη συντριπτική πλειονότητα του δημοκρατικού κόσμου της πόλης είναι να κλείσει η σκοτεινή παρένθεση που άνοιξε το 2014 με την ανάδειξη στο δημαρχιακό αξίωμα του Αχ. Μπέου.

Μια δημοτική περίοδος, η οποία έχει καταστεί συνώνυμο της παρακμής και της οπισθοδρόμησης και περιγράφεται από δημοτικούς συμβούλους και φορείς ως η πιο θλιβερή στην ιστορία της πόλης, αφού σχεδόν καθημερινά είναι τα φαινόμενα των απειλών, των ύβρεων και των προπηλακισμών εναντίον κάθε φωνής που ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές από τις διεργασίες μεταξύ παρατάξεων, κομμάτων και προσώπων διεξάγονται με γνώμονα τη δημοκρατική αλλαγή σελίδας και την αναζήτηση των ευρύτερων δυνατών συγκλίσεων.

Από τις μέχρι στιγμής ζυμώσεις, σίγουρη για τη διεκδίκηση της θέσης του δημάρχου είναι η Νάνσυ Καπούλα, πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας και κόρη του πρώην αντιδημάρχου Βαγγέλη Καπούλα.

Ανήκει στον χώρο της Ν.Δ. και αναμένει τη στήριξη του Κυρ. Μητσοτάκη, δηλώνει όμως ότι θα ηγηθεί ενός ενωτικού-αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου. Από την τοπική Ν.Δ., πρόθεση να είναι υποψήφιος έχει εκφράσει και ο Αργύρης Κοπάνας.

Ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου σκοπεύει να ηγηθεί ο οικονομολόγος Απόστολος Παπαδούλης, ο οποίος διατηρεί ένα κεντρώο τεχνοκρατικό προφίλ (ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι το 2015) και επιχειρεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού τόξου.

Τη στήριξη προς την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το Κίνημα Αλλαγής (στη διαδικασία της αξιολόγησης μετείχε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου), ενώ το ίδιο είναι πολύ πιθανό να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Παπαδούλης είναι μεταξύ των επιλογών του.

Από το κυβερνών κόμμα εξετάζουν επίσης τις περιπτώσεις του πρώην αντιδημάρχου Απόστολου Παντσά και του γιατρού-μαιευτήρα Χρήστου Βενέτη.

Ενδιαφέρον εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είχε εκδηλώσει η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, ενώ κριτική για τις διαβουλεύσεις εν όψει των εκλογών άσκησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης.

Καστέλι
Σκληρή μάχη με ρακή και φόντο το νέο αεροδρόμιο

Σε «καζάνι» απόσταξης ρακής μαζί με τον δήμαρχο Μινώα-Πεδιάδος εθεάθη ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ και οριστικός ανάδοχος για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου, Γιώργος Περιστέρης. Η περιβαλλοντική μελέτη για το έργο έχει κριθεί ελλιπής με κυριότερο πρόβλημα τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και άλλα ζητήματα για τα οποία, υποτίθεται, ο δήμος θα δώσει μάχη για να λυθούν. Και φαίνεται ήδη από τις φωτογραφίες πως η μάχη θα είναι, αν μη τι άλλο, σκληρή…

Μ.Δ.

Ηράκλειο
Αναζητείται… κτηνοτρόφος

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος από το άκομψο «κόψιμο» του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην αξιολόγηση-παρωδία που έκανε η Ν.Δ. στο Ηράκλειο. Αν και τον είχαν στηρίξει το 2014, τώρα τον έκριναν σε όλα αποτυχημένο, ακόμα και στην… κτηνοτροφία, όπως ανέφεραν στην αιτιολόγηση της απόφασης. Ο λόγος βέβαια ήταν η κόντρα του σε πολλά θέματα, όπως το μεταναστευτικό, με τον γραμματέα της Ν.Δ. και «κρητικάρχη» Λευτέρη Αυγενάκη. Πάντως η αναφορά στην κτηνοτροφία έχει γίνει περίπου ανέκδοτο στον δήμο.

Μέλη της δημοτικής αρχής υπόσχονται πως στην επόμενη περίοδο, το Ηράκλειο, αν και αστικός δήμος, θα διαθέτει ειδικό χαρτοφυλάκιο για την κτηνοτροφία ώστε να ικανοποιηθούν και τα στελέχη της Ν.Δ…

Μ.Δ.

Ηράκλειο
Λοξοκοιτάγματα

Σε προσωπικές έχθρες και κόντρες αναλώνεται η συζήτηση για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο. Ο Ηλίας Λυγερός το 2004 συγκέντρωσε το αξιοπρεπές ποσοστό 20% και ήδη ετοιμάζεται για αυτόνομη κάθοδο, άσχετα από το αν θα τον στηρίξει το κόμμα. Ωστόσο, αρκετοί στα τοπικά όργανα δεν του συγχωρούν ότι λοξοκοίταξε προς τη ΛΑ.Ε. Γι’ αυτό και εκείνοι λοξοκοιτάζουν προς τους «πασοκικούς» πιθανούς υποψηφίους, με τους οποίους μάλλον αισθάνονται καλύτερα. Για το θέμα κατέβηκε στο Ηράκλειο και ο ίδιος ο γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης, ωστόσο μάλλον άκρη δεν βρέθηκε ακόμα…

Μ.Δ.

 Επικοινωνία με τη στήλη: [email protected]
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Σοκ και Μπέος!
Αρκεί μία φράση από τον επινίκιο λόγο –το βράδυ της Κυριακής– του Αχιλλέα Μπέου, εκλεγμένου για δεύτερη θητεία δημάρχου Βόλου, για να αποτυπωθούν όσα αναμένονται να συμβούν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Σοκ και Μπέος!
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Από τις κουκούλες στον εκφοβισμό η παράταξη Αμπατζόγλου
Εκφοβισμός και διαταγές στους εργαζομένους του Δήμου Αμαρουσίου από τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. υποψήφιο δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου πριν καν εκφραστούν οι δημότες στον δεύτερο εκλογικό γύρο.
Από τις κουκούλες στον εκφοβισμό η παράταξη Αμπατζόγλου
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
Παρά την απόφαση του Γ. Σγουρού να μη στηρίξει κάποιον από τους υποψήφιους περιφε­ρειάρχες Αττικής στον β΄ γύρο, στελέχη από το ψηφοδέλτιό του πήραν θέση υπέρ του εκλεκτού της Ν.Δ.
«Γυριστές» υπέρ Πατούλη
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Δύο «γαλάζιοι» παλιοί συμφοιτητές για το χρίσμα
Δύο παλιοί συμφοιτητές του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, κάτοικοι του κέντρου, αμφότεροι ανεπιτυχώς υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ., θα συγκρουστούν και πάλι για το δημαρχιακό αξίωμα Θεσσαλονίκης.
Δύο «γαλάζιοι» παλιοί συμφοιτητές για το χρίσμα
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στοίχισαν η φθορά της εξουσίας και το έλλειμμα πείρας
Αυτοδιοικητική ήττα υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και στους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης, με δεδομένο ότι κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν κατάφερε την πρωτιά αλλά ούτε και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στοίχισαν η φθορά της εξουσίας και το έλλειμμα πείρας
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο
Την απόλυτη συντριβή βίωσαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικότερα σε Λέσβο και Χίο. Τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και δήμων τα ψηφοδέλτια δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στον δεύτερο γύρο.
Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας