Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προτάσεων και ονοματολογίας συνέχεια για το ΕΣΡ
ΑΠΕ - ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Προτάσεων και ονοματολογίας συνέχεια για το ΕΣΡ

  • A-
  • A+

Άκαρπη η χθεσινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη στελέχωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η κυβέρνηση πήρε με το μέρος της ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αποσύροντας την πρόταση Πολύδωρα και προτείνοντας τον Ροδόλφο Μορώνη για πρόεδρο του Συμβουλίου.

Απομονωμένη η Ν.Δ., δήλωσε «παρών» και σήμερα αντιπρότεινε τον Αθ. Κουτρουμάνο για πρόεδρο. Το Ποτάμι κάνει λόγο για ενωτική πρόταση και βάζει στο τραπέζι το όνομα του ακαδημαϊκού Μιχάλη Σταθόπουλου.

Προγραμματισμένη σύσκεψη την Πέμπτη

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη (γίνεται κάθε Πέμπτη) και εκεί αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα του ΕΣΡ για να προσδιοριστεί καινούργια ημερομηνία για τη συγκρότησή του.

Άκαρπη η χθεσινή συνάντηση

Χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 ολοκληρώθηκε η χθεσινή, πέμπτη κατά σειρά, διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η κυβέρνηση απέσυρε την υποψηφιότητα Πολύδωρα, η οποία είχε προκαλέσεις σθεναρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, και επανέφερε την πρόταση για τον Ροδόλφο Μορώνη στη θέση του προέδρου και του Νίκου Κιάου (αντί του Βασίλη Μουλόπουλου) στη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου.

Την εισήγηση του προέδρου της Βουλής υπερψήφισαν μόνον 16 βουλευτές, ωστόσο για πρώτη φορά συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αναγκάζοντας τη Νέα Δημοκρατία να δηλώσει «παρών» και να μην επιμείνει στην αρνητική στάση της.

Με τα νέα δεδομένα η κυβέρνηση αποφάσισε να μην καταθέσει αμέσως το λεγόμενο «νομοσχέδιο-γέφυρα» για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά να εξαντλήσει τις προσπάθειες συγκρότησης του ΕΣΡ σε νέα διάσκεψη την προσεχή Πέμπτη.

Λόγω της πάγιας αρνητικής θέσης των ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής, για την επίτευξη συμφωνίας θα πρέπει να συναινέσει και η Νέα Δημοκρατία, η οποία σήμερα επανήλθε προτείνοντας για την προεδρία του Συμβουλίου τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρουμάνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο, ο κ. Κουτρομάνος είναι πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν «οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης»

Τη χθεσινή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε σήμερα (Πρακτορείο 104,9 FM) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Υπήρξε ένας εκβιασμός από τον κ. Μητσοτάκη με την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Έπρεπε να τον αποφύγουμε [...] ήταν μία παγίδα που έπιασε τόπο από τη Νέα Δημοκρατία αλλά τελικά αναρωτιέμαι μήπως έχει πέσει μόνη η ίδια στην παγίδα γιατί όλοι οι υπόλοιποι συναίνεσαν και μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει μείνει στη Διάσκεψη Προέδρων;», είπε.

Σημείωσε δε πως «έγινε ένα σημαντικό βήμα χθες» και εξήγησε: «Παρότι, τυπικά, απεικονίστηκε για πέμπτη συνεδρίαση το άκαρπο της ψηφοφορίας, όμως υπήρξε μία πολύ μεγάλη σύνθεση για πρώτη φορά κι αυτό γιατί την πρόταση της κυβέρνησης, εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την υποστήριξαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, και το Ποτάμι. Πλέον μας απομένει μόνο να αποδεχθεί τη συναίνεση και τη σύνθεση η Νέα Δημοκρατία, γι' αυτό και νομίζω πως στην επόμενη συνεδρίαση θα έχουμε τελειώσει».

Σταθόπουλος για υπέρβαση κομματικών γραμμών

Το απόγευμα της Τρίτης το Ποτάμι, το οποίο είχε προτείνει χθες τον Γιάννη Τζανετάκο, επανήλθε σήμερα με νέα ανακοίνωση και προτείνει τον Μιχάλη Σταθόπουλου ως ένα πρόσωπο «ενωτικό».

Η πλήρης δήλωση του επικεφαλής του Σταύρου Θεοδωράκη:

Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της τηλεόρασης πρέπει να αρθεί. Το Ποτάμι με αίσθημα ευθύνης προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο. Είναι μια προσωπικότητα πέρα από κόμματα. Έχει υπηρετήσει την πατρίδα από σημαντικές θέσεις. Με γνώμονα πάντα τις αρχές της δικαιοσύνης, την εντιμότητα και την ανεξαρτησία.

Καλούμε την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα να συναινέσουν. Η κοινωνία είναι ήδη πολύ κουρασμένη και η πολιτική ζωή πρέπει να πάψει να περιστρέφεται γύρω από τα κανάλια.

Ας τολμήσουμε να υπερβούμε τις κομματικές γραμμές μας για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε και με τα πραγματικά προβλήματα. Την οικονομία, τα εθνικά μας θέματα, την ευρωπαϊκή μας πορεία

ΒΟΥΛΗ
Τελευταία προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ
Τον Αθανάσιο Κουτρομάνη πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ ο Νίκος Βούτσης κατά την έκτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με αντικείμενο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Οι...
Τελευταία προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ
ΒΟΥΛΗ
Την Πέμπτη η νέα Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ
Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναβλήθηκε για την προσεχή Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι, λόγω των απαιτούμενων...
Την Πέμπτη η νέα Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ
ΒΟΥΛΗ
Δεν προέκυψε ΕΣΡ
Άκαρπη η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, καθώς δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός των 4/5. Ένα βήμα πίσω έκανε η κυβέρνηση με τον Νίκο Βούτση να αποσύρει την υποψηφιότητα Βύρωνα Πολύδωρα και να...
Δεν προέκυψε ΕΣΡ
ΒΟΥΛΗ
Άκαρπη η τρίτη προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ
Δεν καρποφόρησε η τρίτη προσπάθεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης καθώς Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, «παρέπεμψαν» τις όποιες αποφάσεις μετά την...
Άκαρπη η τρίτη προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ
ΒΟΥΛΗ
Αδιέξοδο στη συγκρότηση του ΕΣΡ λόγω... Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε στάση και αρνήθηκε χθες στη Βουλή να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. «θα συνεχίσει να συστρατεύεται με όσους...
Αδιέξοδο στη συγκρότηση του ΕΣΡ λόγω... Μητσοτάκη
ΒΟΥΛΗ
Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες βουλευτών και πολιτικών αρχηγών
Στην ιστοσελίδα της Βουλής έχουν αναρτηθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης τα πόθεν έσχες τριών ετών για όλους τους βουλευτές και πολιτικούς αρχηγούς.
Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες βουλευτών και πολιτικών αρχηγών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας