Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Τσατάνη, τα αποδεικτικά και η Χριστοδουλοπούλου

Ένταση στη συνεδρίαση και αντεγκλήσεις

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η Τσατάνη, τα αποδεικτικά και η Χριστοδουλοπούλου

  • A-
  • A+

Τις καταγγελίες της κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με παρεμβάσεις στην υπόθεση Βγενόπουλου επανέλαβε για πέμπτη φορά η Γεωργία Τσατάνη. Η εισαγγελέας εφετών ρωτήθηκε για τα αποδεικτικά που λέει ότι έχει για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ενώ επικράτησε ένταση μεταξύ στελεχών της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης.

Η κα Τσατάνη επιβεβαίωσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά μελών της Επιτροπής Θεσμών, διευκρινίζοντας ότι αφορά τη συμπεριφορά μόνο δύο μελών της.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε την αντίθεσή του για την ενέργεια της αυτή, κάνοντας λόγο για «ατόπημα» και τόνισε ότι θα έπρεπε να αποταθεί στην Επιτροπή Θεσμών αν είχε πρόβλημα.

Η εισαγγελέας εφετών επανέλαβε τα όσα είχε υποστηρίξει και στις προηγούμενες συνεδριάσεις χωρίς, όμως να σχολιάζει ούτε να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις σε ό,τι ρωτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ότι δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας για λόγους δικονομικούς.

Αντιπαράθεση Χριστοδουλοπούλου με βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ένταση επικράτησε όταν η πρόεδρος της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, κάλεσε την Γεωργία Τσατάνη να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για τα όσα είχε υποστηρίξει σε περασμένη συνεδρίαση πως έχει αποδεικτικά στοιχεία για τη συνομιλία της με τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

«Επιβεβαιώνετε ότι είχατε παγιδεύσει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου;», ρώτησε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος σημείωσε «τι ερώτηση είναι αυτή;».

«Συγκρατηθείτε, κ. Βενιζέλε …», του απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου και η αντιπαράθεση συνεχίστηκε.

Ευ. Βενιζέλος: «Εσείς συγκρατηθείτε. Να τηρήσετε τον κανονισμό και το σύνταγμα…».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Κυρία Τσατάνη, τι είδους αποδεικτικό μέσο είναι αυτό που έχετε για τη συνομιλία σας με τον κ. Παπαγγελόπουλο για το οποίο επιφυλάσσεστε;»

Γεωργία Τσατάνη: «Έχω πράγματι αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να το καταθέσω στα αρμόδια όργανα…».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Ένας μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται, κατανοεί ότι κάνατε τηλεφωνική παγίδευση αυτής της συνομιλίας…».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν ξέρετε να διευθύνετε την επιτροπή… παραβιάζετε τον κανονισμό…».

Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ): «Δεν είναι κατηγορούμενη, είναι σε ακρόαση η κ. Τσατάνη….».

Τασία Χριστοδουλόπουλου: «Είναι συμβατό, τονώνεται το κύρος της δικαιοσύνης με τέτοιου είδους αποδεικτικά στοιχεία;…».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Ντρέπομαι που η Επιτροπή Θεσμών μετέρχεται σε τέτοια μέσα..».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Ντρέπεστε γι’ αυτό και δεν ντρέπεστε γι’ αυτό που είπε η κ. εισαγγελέας ότι παγιδεύει τηλέφωνα…»

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Από πού προκύπτει αυτό;»

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Μην εξανίσταστε… Αυτά που λέει η κ. Τσατάνη παραπέμπουν σε τηλεφωνική υποκλοπή…».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Κυρία Τσατάνη, στην αναφορά σας είπατε ότι διαθέτετε μη νόμιμα αποδεικτικά στοιχεία;»

Γεωργία Τσατάνη: «Επαναλαμβάνω ό,τι ακριβώς έχω απαντήσει. Έχω αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα… Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Δεν είναι νόμιμα…».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Από πού βγάλατε το συμπέρασμα;»

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Από την κοινή λογική. Πηγαίνετε στο δρόμο και ρωτήστε έναν μέσο άνθρωπο…».

Μάκης Βορίδης: «Δεν έχουμε κανονική διαδικασία. Δεν μπορεί να πετάγεστε και να λέτε δεν είναι νόμιμα…».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Το επιβεβαιώνει η ίδια…».

Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ): «Με ποιο δικαίωμα ρωτάτε να σας αποκαλύψει τι θα χρησιμοποιήσει για να προασπίσει τον εαυτό της. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ξεπεράσατε τα όρια;»

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ακόμα, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία έτσι όπως γίνεται είναι χειρότερη και από φοιτητική συνέλευση.

ΒΟΥΛΗ
Δεν παρουσιάζεται, ούτε καταθέτει τη δικογραφία
Τη δυσφορία για την απόφαση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη να αρνηθεί να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αλλά και να αποστείλει τη δικογραφία για την υπόθεση...
Δεν παρουσιάζεται, ούτε καταθέτει τη δικογραφία
ΒΟΥΛΗ
Οι προτάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Τρεις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου προκρίνονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά κατήγγειλε «πολιτικοποίηση» της διαδικασίας...
Οι προτάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
ΒΟΥΛΗ
Βολές Παπαγγελόπουλου κατά Ράικου
Σήκωσε το γάντι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και αφού αρχικά εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός πως «οι εισαγγελείς έχουν κύκλους» εμφανίσθηκε διατεθειμένος να δώσει απαντήσεις όταν «διευκρινισθεί...
Βολές Παπαγγελόπουλου κατά Ράικου
ΒΟΥΛΗ
Στην Εισαγγελία τα ξεχασμένα εκατομμύρια της Καραϊβικής
Πριν από μερικές ημέρες επέστρεψαν στα κρατικά ταμεία 2,5 εκατ. δολάρια που λίμναζαν ξεχασμένα επί επτά χρόνια σε τράπεζα του Μπελίζ, στην Καραϊβική. Το θέμα είχε παρουσιάσει στις 14 Απριλίου η ΕΦ.ΣΥΝ. Σήμερα,...
Στην Εισαγγελία τα ξεχασμένα εκατομμύρια της Καραϊβικής
ΒΟΥΛΗ
Κατ' αντιπαράσταση με τη Θάνου ζητάει τώρα η Τσατάνη
Την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή της με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ζήτησε η εισαγγελέας Εφετών καταθέτοντας γραπτό αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών που διερευνά τις καταγγελίες της σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού...
Κατ' αντιπαράσταση με τη Θάνου ζητάει τώρα η Τσατάνη
ΒΟΥΛΗ
Ποια εξουσία παρενέβη σε ποια;
Η Επιτροπή θα ζητήσει από τον Αρειο Πάγο αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης κατά της εισαγγελέως Εφετών. «Πίεση» και «φορτικότητα» χρέωσε στον κ. Παπαγγελόπουλο η εισαγγελέας, που δέχτηκε... αβάντα από Βενιζέλο...
Ποια εξουσία παρενέβη σε ποια;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας