Σε ανοιχτή σύγκρουση ήρθε χθες ο πρόεδρος της Βουλής με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, με αφορμή τις καταγγελίες της ότι δεν είναι προσβάσιμο στους βουλευτές το πρωτότυπο υλικό της δικογραφίας των Τεμπών που διαβίβασε ο εφέτης ανακριτής της Λάρισας. «Αν κάποιος δεν εμπιστεύεται τον πρόεδρο της Βουλής είναι εκ προοιμίου προσβλητικό - αν έχει υπάρξει όμως και πρώην πρόεδρος της Βουλής, είναι εξόχως ενοχλητικό και έχει ταπεινά κίνητρα», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης στην Ολομέλεια, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι η κ. Κωνσταντοπούλου επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση σε σχέση με τους υπόλοιπους 299 βουλευτές.
«Η κυρία δεν αναγνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στην αντιγραφή αρχείων και στην παραγωγή νέων αρχείων και θα ήταν πιο σωστό να πει την αλήθεια, ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, που πήγαν χθες για πρώτη φορά να δουν τη δικογραφία...», πρόσθεσε. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής, επαναλαμβάνοντας πως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καταχράται συνεχώς στις τοποθετήσεις της τον χρόνο ομιλίας που ορίζεται, προανήγγειλε την ενεργοποίηση του περίφημου «κόφτη» στη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Στη συνέχεια, η κ. Κωνταντοπούλου μίλησε για «φίμωση» και για οργιώδεις μεθοδεύσεις, ενώ κατήγγειλε στην Ολομέλεια το πρωτοφανές περιστατικό να την ηχογραφεί συνεργάτης του προέδρου της Βουλής την ώρα που εκείνη βρισκόταν στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και συνομιλούσε με δημοσιογράφους. «Θα ενημερώσω σχετικά τον κ. Ανδρουλάκη, να ανταλλάξουμε εμπειρίες...»,. σχολίασε η ίδια, προσθέτοντας πως «πίστευα ότι με τον Τασούλα, αυτό το σκοτεινό πρόσωπο, τα είχαμε δει όλα - φαίνεται ότι δεν τα έχουμε δει».
Ο πρόεδρος της Βουλής ακολούθως παραδέχτηκε το περιστατικό, δήλωσε ότι οι συνεργάτες του «κακώς ήταν παρόντες» και ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη καθώς, όπως υποστήριξε, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους αλλά δεν έγιναν αποδεκτές. Διέψευσε πάντως πως ηχογραφούσαν τις συνομιλίες της προέδρου της Πλεύσης λέγοντας πως κρατούσαν σημειώσεις. Ο ίδιος, σχετικά με την καθυστέρηση της συγκρότησης του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί για τον Χρ. Τριαντόπουλο, ενημέρωσε ότι ο σχετικός κατάλογος διαβιβάστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις 30 Απριλίου και ότι η κλήρωση των ανώτατων δικαστών θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις μία ημέρα πριν, στη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο υφυπουργός Γιάννης Μπούγας έδειξε πως ήταν ανενημέρωτος για τη διαδικασία (εάν δηλαδή είχε διαβιβαστεί στη Βουλή από το υπουργείο η σχετική λίστα), ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε ότι είχε απευθυνθεί στον πρόεδρο της Βουλής και ότι δεν είχε λάβει απάντηση. Η ίδια στη χθεσινή Ολομέλεια υπαινίχθηκε μεθοδεύσεις που σχετίζονται με τις προαγωγές και τις επόμενες επιλογές για την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας