Τέλος στην «τυραννία του ΚΚΕ» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τις ρυθμίσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία και πριμοδοτούν την απεργοσπασία, επιτιθέμενος στον Θανάση Παφίλη, που υποστήριξε ότι απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα έδωσαν οι εργαζόμενοι, γιατί η Cosco έμεινε κλειστή.
Η σύγκρουση έρχεται μία μέρα μετά την αντιπαράθεση του υπουργού Εργασίας με τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που επισήμανε ότι το αντεργατικό νομοσχέδιο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση «θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του περιβόητου “κόστους-οφέλους”».
Προκλητικός όσο δεν παίρνει, για άλλη μια φορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τους απεργοσπάστες, με το επιχείρημα ότι «ο λόγος ακριβώς που ψηφίζουμε το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου, είναι για να σταματήσουν να υπάρχουν τα φαινόμενα που σημειώθηκαν χθες έξω από στην Cosco που απεργεί, έκλεισαν την είσοδο των εγκαταστάσεων και δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους να εργαστούν».
Και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι της Cosco «εγγράφως είχαν ενημερώσει την εταιρεία ότι ήθελαν να εργαστούν, γι' αυτό και θα πληρωθούν», προσθέτοντας: «Αυτό που κάνατε (σ.σ. το ΠΑΜΕ) χθες στην Cosco είναι ο ορισμός του γιατί χρειάζεται αυτή η διάταξη. Αυτά από μεθαύριο τελείωσαν. Δεν θα κλείνετε την είσοδο δια της βίας εσείς. Τελεία και παύλα. Εάν θέλει κάποιος να απεργήσει θα απεργήσει, εάν θέλει κάποιος να δουλέψει θα δουλέψει, αλλά η τυραννία του ΚΚΕ τελείωσε».
Πληρωμένη ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, που σημείωσε: «Αλήθεια, μας λέτε ότι 1.000 εργάτες στην Cosco εμποδίστηκαν να πάνε στη δουλειά τους; Θα μας τρελάνετε; Μπόρεσαν 100 άτομα που ήταν απ' έξω να σταματήσουν 1.000 εργαζόμενους;»
Ο Θανάσης Παφίλης τον κατηγόρησε για προβοκατόρικο λόγο και τον ρώτησε: «Εσείς είστε με την Cosco ή με τους εργάτες; Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι δεν δούλεψε η Cosco. Και δεν δούλεψε γιατί οι εργαζόμενοι εκεί έχουν πείρα».
Και πρόσθεσε: «Εάν νομίζετε ότι ξεμπερδεύετε με αυτό το νόμο για την ποινικοποίηση της απεργίας, να διαβάσετε την Ιστορία, διότι οι εργάτες όταν συσπειρωθούν δεν μασάνε από τέτοια».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας