• Αθήνα
    Αραιές νεφώσεις
    22°C 18.7°C / 23.0°C
    3 BF
    63%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    27°C 25.2°C / 28.0°C
    3 BF
    40%
  • Πάτρα
    Ελαφρές νεφώσεις
    26°C 23.8°C / 26.0°C
    2 BF
    46%
  • Ιωάννινα
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 23.9°C / 23.9°C
    2 BF
    50%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    28°C 27.9°C / 28.0°C
    3 BF
    30%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    25°C 24.6°C / 27.0°C
    2 BF
    45%
  • Κοζάνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    23°C 23.4°C / 23.4°C
    2 BF
    35%
  • Αγρίνιο
    Σποραδικές νεφώσεις
    26°C 26.3°C / 26.3°C
    2 BF
    47%
  • Ηράκλειο
    Σποραδικές νεφώσεις
    18°C 18.0°C / 18.8°C
    2 BF
    90%
  • Μυτιλήνη
    Ασθενείς βροχοπτώσεις
    20°C 19.9°C / 22.3°C
    4 BF
    88%
  • Ερμούπολη
    Σποραδικές νεφώσεις
    18°C 17.8°C / 18.8°C
    2 BF
    88%
  • Σκόπελος
    Ελαφρές νεφώσεις
    22°C 21.7°C / 22.3°C
    2 BF
    73%
  • Κεφαλονιά
    Ελαφρές νεφώσεις
    26°C 25.9°C / 25.9°C
    2 BF
    53%
  • Λάρισα
    Ελαφρές νεφώσεις
    28°C 26.8°C / 27.9°C
    3 BF
    24%
  • Λαμία
    Αυξημένες νεφώσεις
    25°C 25.5°C / 25.5°C
    2 BF
    42%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 23.2°C / 23.8°C
    1 BF
    75%
  • Χαλκίδα
    Σποραδικές νεφώσεις
    24°C 20.1°C / 24.8°C
    2 BF
    33%
  • Καβάλα
    Αίθριος καιρός
    26°C 24.3°C / 26.0°C
    2 BF
    41%
  • Κατερίνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    25°C 25.3°C / 26.7°C
    2 BF
    52%
  • Καστοριά
    Αυξημένες νεφώσεις
    22°C 22.2°C / 22.2°C
    1 BF
    56%
EUROKINISSI

Βουλευτής για μια ημέρα

  • A-
  • A+

Εκδόθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το τροποποιητικό Προεδρικό Διάταγμα για τη σύγκληση της νέας Βουλής την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου να γίνει η καθιερωμένη ορκωμοσία. Συγκεκριμένα, στις 6 μμ, θα διεξαχθεί η ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ την Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 10:30 πμ, οι βουλευτές θα εκλέξουν τον πρόεδρο του σώματος. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Βουλή θα διαλυθεί με τη θυροκόλληση του νέου ΠΔ  για την προκήρυξη των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Οι «300» της Βουλής, στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα καθίσουν στα έδρανα και μετά τις δεύτερες εκλογές.

Σε αυτή τη βραχύβια κοινοβουλευτική περίοδο, οι βουλευτές δεν απολαμβάνουν κανενός είδους προνομίου, όπως έλεγαν υψηλόβαθμες κοινοβουλευτικές πηγές. Δεν δικαιούνται βουλευτικής αποζημίωσης, επιστημονικών συνεργατών, μετακλητών ή αποσπασμένων υπαλλήλων ή αυτοκινήτου.

Ο επικρατέστερος για υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Στο μεταξύ, μέχρι τις 28 Μαΐου θα πρέπει να έχει οριστεί από την ΠτΔ η υπηρεσιακή κυβέρνηση ώστε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός να υπογράψει και εκείνος με τη σειρά του τη διάλυση της Βουλής.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος για υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου, ωστόσο ακούγονται ακόμη δύο ονόματα, εκείνο της Μαρίας Γεωργίου, προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά και της Ευαγγελίας Νίκα, προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Κυριακή που θα στηθούν οι κάλπες θα είναι η 25 Ιουνίου, ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι διαδικασίες να τρέξουν με γοργό ρυθμό.

Από τη διάλυση της Βουλής χρειάζονται 9 ημέρες μέχρι να γίνει ανακήρυξη των συνδυασμών από το αρμόδιο τμήμα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.


Η τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να καλεί στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 11 το πρωί, τους πολιτικούς αρχηγούς των πέντε κομμάτων που εισέρχονται στη νέα Βουλή.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΒΟΥΛΗ
Ο Τασούλας εξελέγη πρόεδρος της «φευγαλέας» Βουλής
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας αναδείχτηκε ξανά πρόεδρος του κοινοβουλίου, με 270 ψήφους καθώς οι 26 βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών». Σήμερα η διάλυση της Βουλής και η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος
Ο Τασούλας εξελέγη πρόεδρος της «φευγαλέας» Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές στις 25 Ιουνίου με το τιμόνι της χώρας στον Ιωάννη Σαρμά
Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα οδηγήσει τη χώρα ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Η πορεία προς τις κάλπες και το παρασκήνιο που προηγήθηκε.
Εκλογές στις 25 Ιουνίου με το τιμόνι της χώρας στον Ιωάννη Σαρμά
ΒΟΥΛΗ
Βουλευτές για μια ημέρα: Την Κυριακή ορκίζονται τα νέα μέλη
Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι ορκωμοσίες των νέων βουλευτών, με τη Βουλή να ανοίγει για μια ημέρα και να κλείνει τη Δευτέρα, όταν και θα ξεκινήσει η επόμενη προεκλογική περίοδος.
Βουλευτές για μια ημέρα: Την Κυριακή ορκίζονται τα νέα μέλη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας