• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.4°C / 9.6°C
  3 BF
  78%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 3.0°C / 4.9°C
  3 BF
  62%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  9°C 5.9°C / 9.4°C
  3 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C -2.1°C / 3.3°C
  1 BF
  67%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 3.5°C
  2 BF
  75%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.3°C / 4.3°C
  0 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -1°C -0.6°C / 0.6°C
  2 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.6°C / 5.6°C
  2 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.4°C / 10.4°C
  1 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 5.7°C / 6.9°C
  4 BF
  81%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 8.8°C / 10.8°C
  5 BF
  58%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  3 BF
  79%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  2 BF
  76%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  0 BF
  70%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 3.5°C / 6.2°C
  1 BF
  84%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  3 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.2°C / 9.0°C
  0 BF
  83%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 3.3°C / 4.9°C
  2 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 3.1°C / 5.0°C
  1 BF
  80%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -0.9°C / -0.9°C
  1 BF
  73%
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Live το σφυροκόπημα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη εν μέσω κατακραυγής

 • A-
 • A+

Συνεχίζονται οι θυελλώδεις αντιδράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που θεσπίζει εισοδηματικά κριτήρια για τις παροχές του ΟΑΕΔ κι αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως επίσης στις δύο τροπολογίες Χατζηδάκη, που καταργούν κυριακάτικες αργίες για τους εκπαιδευτικούς σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών αλλά και σχετικοποιούν την απονομή συντάξεων, συντάξεων self service στις οποίες ελαχιστοποιείται ο έλεγχος των στοιχείων για τα προ του 2002 ένσημα.

Το σχέδιο νόμου του με τίτλο «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις» συζητείται για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί το μεσημέρι. Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας έχουν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ενώ και η Ν.Δ. κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για μία σειρά άρθρων.

Έξω από το κοινοβούλιο πραγματοποιείται, όπως και χθες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ εντός συνεχίζεται η αντιπαράθεση μέσω των τοποθετήσεων βουλευτών, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει πυρά για τις επίμαχες διατάξεις, την ακρίβεια και την απουσία βούλησης της κυβέρνησης να πατάξει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια.

Στη χθεσινή του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε με έκκληση στους εργοδότες να… βάλουν πλάτη στην αύξηση μισθών και υποσχέσεις για φτηνή στέγη στους εργαζόμενους από μελλοντική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΔ και προσπάθησε να εξωραΐσει το νομοσχέδιο με εύηχα επίθετα για να δεχτεί ιοβόλα βέλη από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. «Δουλειές ποτέ ξανά» ερμήνευσε το ν/σ το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ έδωσε τη δική του εκδοχή με το «Χρυσές δουλειές ξανά», υπονοώντας προφανώς για τους εργοδότες. (Βλ. Περισσότερα ΕΔΩ).

Το αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας της Ν.Δ. αφορά στα εξής άρθρα:

 • Στο άρθρο 15 «Διαδοχή Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών».
 • Στο άρθρο 17 «Ψηφιακό Ατομικό Δελτίο Δράσης».
 • Στο άρθρο 19 «Εισοδηματικές προϋποθέσεις για παροχές προς ανέργους και αναζητούντες εργασία».
 • Στο άρθρο 20 «Υποχρεώσεις ΔΥΠΑ προς αναζητούντες εργασία».
 • Στο άρθρο 22 «Συνέπειες σε παράβαση υποχρεώσεων των αναζητούντων εργασία».
 • Στο άρθρο 23 «Κυρώσεις περίπτωση αναληθών δηλώσεων για εγγραφή ή παραμονή στο Ψηψιακό Μητρώο Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης».
 • Στο άρθρο 25 «Παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας».
 • Στο άρθρο 35 «Ατομικός Λογαριασμός Δεξιοτήτων».
 • Στο άρθρο 36 «Επιλεξιμότητα και πληρωμή παρόχων επιδοτούμενης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης».
 • Στο άρθρο 38 «Πλαίσιο αξιολόγησης και λογοδοσίας επιλέξιμων παρόχων επιδοτούμενης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης».
 • Στο άρθρο 48 «Δράση "Δημιουργία χώρων φύλαξης εντός των επιχειρήσεων"».
 • Στο άρθρο 49 «Δικαιούχοι και ωφελούμενοι Δράσης "Δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών επιχειρήσεων" Ελάχιστες προϋποθέσεις ένταξης».
 • Στο άρθρο 50 «Οργάνωση, λειτουργία και στελέχωση του χώρου φύλαξης στο πλαίσιο υλοποίησης Δράσης "Δημιουργία χώρων φύλαξης εντός των επιχειρήσεων».
 • Στο άρθρο 51 «Καταβολή αξιών τοποθέτησης (vouchers) Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και τροφείων Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας»
 • Στο άρθρο 55 «Ενίσχυση υποχρεώσεων φορέων κοινωνικής προστασίας -Τροποποίηση άρθρων 7 και 54 ν. 4837/2021».
 • Στην τροπολογία για τις fast track συντάξεις και τις συντάξεις «εμπιστοσύνης».

Νέα Δημοκρατία

«Δικαίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ο κ. Χατζηδάκης έβαλε ονομαστική ψηφοφορία, για να γίνει πλέον πλήρως κατανοητό στους συμπολίτες μας ποιοι θέλουν να προχωρήσουν τα πράγματα, να εκσυγχρονιστούν, να αλλάξουν, να πάνε προς το καλύτερο και ποιοι θέλουν να μη γίνει τίποτα σε αυτή τη χώρα», ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια, ο βουλευτής της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης και πρόσθεσε: «Οι συμπολίτες μας, ειδικά αυτήν την περίοδο, με όλα αυτά που συμβαίνουν, απαιτούν λύσεις και αποτελέσματα. Κρινόμαστε. Εμείς, εξ αρχής, από την πρώτη μέρα αυτής της κυβέρνησης, έχουμε αποφασίσει ότι αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα και σε αυτά θα δίνουμε λύσεις με απτά αποτελέσματα, λύσεις που θα διευκολύνουν τη ζωή των συμπολιτών μας, λύσεις που θα διευκολύνουν τον άνεργο, γιατί κανείς από εμάς δεν πιστεύει ότι ο άνεργος απλά θέλει να βρίσκεται στο Ταμείο Ανεργίας. Εμείς θεωρούμε ότι ο άνεργος δεν θέλει να ζει με ένα επίδομα».

«Κατορθώσαμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Και θα την κρατήσουμε ξανά όρθια, παρά τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα σε ό,τι αφορά την ακρίβεια. Και ακριβώς για να την κρατήσουμε όρθια, το υπουργείο Εργασίας φέρνει μία ρύθμιση, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική και αφορά τη γρήγορη απονομή των συντάξεων», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε πως όλοι όσοι είναι βουλευτές τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο παράπονο των ψηφοφόρων ήταν η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, καθυστέρηση εξαιρετικά μεγάλη και άδικη χωρίς καμία αμφιβολία. «Ήταν μία διαδικασία γραφειοκρατική, πολύ δύσκολη και πολύ επίπονη, η οποία οδηγούσε σε αυτές τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και στα δίκαια παράπονα των πολιτών», επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Με τις νέες ρυθμίσεις που φέρνει ο κ. Χατζηδάκης και το υπουργείο Εργασίας, με τις "fast track" διαδικασίες από τη μια και τις "συντάξεις εμπιστοσύνης" από την άλλη, νομίζω ότι δίνεται επιτέλους μία λύση σε αυτό το πρόβλημα».

ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος σας είναι να διαγραφούν οι άνεργοι από τα μητρώα για να εμφανίζετε μικρότερη ανεργία, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου. Σχολιάζοντας όσα είπε χθες ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δηλαδή ότι με το νομοσχέδιο θα διασφαλίζονται οι κατάλληλες δουλειές, δουλειές ανάλογες με το προφίλ των ανέργων, η κ. Ελευθεριάδου κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει αν θα είναι δουλειές πλήρους απασχόλησης. «Γελάνε και τα πόμολα του υπουργείου με όσα λέει ο κ. Χατζηδάκης για τους εργαζόμενους και τη δήθεν φιλεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Σε λίγο θα μας πει ότι η κ. Στρατινάκη είναι η Μητέρα Τερέζα των εργαζομένων», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το όνομα του κ. Χατζηδάκη θα μείνει στις μαύρες σελίδες του εργατικού δικαίου.

«Από το καλοκαίρι του 2019 και μετά, η απόκλιση των στοιχείων που δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ με την απογραφή του ΟΑΕΔ είναι μεγάλη. Αυτό σας χαλάει τη σούπα. Γι' αυτό φέρνετε αυτό το νομοσχέδιο. Υπάρχει διαφορά μεταξύ της δειγματοληψίας της ΕΛΣΤΑΤ και της απογραφής που διενεργεί ο ΟΑΕΔ», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κατάρτιση για την εισαγωγή τιμωρητικών διατάξεων και σε αυτό το κλίμα κάλεσε την κυβέρνηση να αναλογιστεί αν έφερε καλά αποτελέσματα η διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Κίνημα Αλλαγής

«Μας έχει συνηθίσει πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη να εισάγει νομοσχέδια που αποτυπώνουν τις συντηρητικές εμμονές της και αναδεικνύουν τις ιδεοληψίες των υπουργών της», τόνισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Τόνια Αντωνίου συμπληρώνοντας ότι «τα νομοσχέδια του υπουργείου Εργασίας έχουν μία ιδιαιτερότητα. Αυτό το υπουργείο όχι μόνο διέπεται από ιδεοληπτική προκατάληψη και πραγματική αντιπαλότητα προς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, αλλά φαίνεται να είναι και ο πρωταθλητής στην προσπάθεια να συγκαλύψει αυτές τις επιλογές πίσω από διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα και ισχυρισμούς».

«Μετονομάζει τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, που θα έχει ως βασικό σκοπό να κρύβει τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας, αλλά και ενίοτε να τιμωρεί τους ανέργους», είπε η κ. Αντωνίου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για στρατηγικές επιλογές, πολιτικές επιλογές του ίδιου ακριβώς κόμματος που ευθύνεται για την είσοδο της χώρας στα μνημόνια και τις βαθιές πληγές που προκάλεσε στο σώμα της κοινωνίας η νεοφιλελεύθερη ατζέντα των μνημονίων».

«Είστε η κυβέρνηση που κορυφώνετε τον λαϊκισμό», επεσήμανε, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, υπογραμμίζοντας: «Προεκλογικά είχατε δεσμευτεί ότι θα καταργήσετε τον "νόμο Κατρούγκαλου". Είχατε πει, μάλιστα, ότι δεν διορθώνεται, γι' αυτό θα τον καταργήσουμε. Τον διατηρήσατε επακριβώς, με επουσιώδεις τροποποιήσεις. Καταγγείλατε την κατάργηση του ΕΚΑΣ, δεν την επαναφέρατε ποτέ. Την είχατε στην πρώτη σελίδα του προεκλογικού σας προγράμματος. Καταγγείλατε την κατάργηση των κατώτατων ορίων της σύνταξης. Ποτέ δεν τα επαναφέρατε. Με ψευδοερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ, που την κάνατε μάλιστα και διάταξη νόμου, αρνείστε να καταβάλετε στους χαμηλοσυνταξιούχους τα κομμένα δώρα, τις κομμένες περικοπές του εντεκάμηνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016».

ΚΚΕ

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να αντλήσουν οι όμιλοι φθηνό εργατικό δυναμικό, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να δώσει τους εργαζόμενους ως «τζάμπα κρέας» στις επιχειρήσεις και να φτιάξει χρυσές δουλειές για τους επιχειρηματίες.

«Δεν ντρέπεστε, εσείς που παριστάνετε τους Αριστερούς, να πιπιλάτε τους κοινωνικούς εταίρους; Είναι το ίδιο ο εργάτης και ο εργοδότης; Ποιος στηρίζει το νομοσχέδιο; Ο ΣΕΒ που μίλησε για το πόσο καλό είναι το νομοσχέδιο. Το έκανε γιατί θα αντλήσει φθηνό εργατικό δυναμικό. Το υποστήριξαν οι ενώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, οι εκπρόσωποι των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, γιατί αντιλαμβάνονται ότι θα έχουν τεράστια κέντρα. Αντίθετοι ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, που τους τσακίσατε στο ξύλο γιατί πήγαν να συνεδριάσουν στον χώρο της δουλειάς τους. Αντίθετοι και οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και απευθύνθηκε και στην κυβέρνηση, αναφερόμενος στις διατάξεις που προβλέπουν εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για τα ωφελήματα του ΟΑΕΔ. «Δεν ντρέπεστε να λέτε καταχραστές τους ανέργους; Πείτε μας έναν που έχει εισόδημα 250.000, όπως μας είπατε χθες. Αυτός που έχει τέτοιο εισόδημα έχει ανάγκη να πάρει το μετρό; Εσείς ζείτε με 400 ευρώ τον μήνα; Εσείς ζείτε με 200 ευρώ που παίρνουν οι μακροχρόνια άνεργοι; Ό,τι και να πείτε, η ανεργία συνοδεύει τον καπιταλισμό, όπως η χελώνα το καβούκι», σημείωσε ο κ. Παφίλης.

«Είναι νομοσχέδιο που θέλει να εξασφαλίσει φθηνούς, ευέλικτους εργαζόμενους, να προωθήσει τα λεγόμενα κοινωνικά κονδύλια στους ομίλους επανακατάρτισης, στις μεγάλες επιχειρήσεις. Θέλετε να επιβάλλετε στους εργαζόμενους να αποδεχθούν ό,τι θέλει η εργοδοσία και όποιος δεν πάει θα σβήνεται από το μητρώο. Δεν λέτε, όμως, ότι αν απολυθεί ο εργαζόμενος δεν υπολογίζεται ο χρόνος εργασίας και διαγράφεται από οποιοδήποτε επίδομα», τόνισε για τις διατάξεις που αναφέρονται στις συνέπειες για τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ που θα παραβούν τις υποχρεώσεις τους.

Ελληνική Λύση

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει πόσο θα στοιχίσει η αλλαγή επωνυμίας του ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. «Ξέρετε καλά ότι ο εργαζόμενος συμφωνεί με τον εργοδότη να απολυθεί για να εγγραφεί στο Ταμείο Ανεργίας και παίρνει τα χρήματα ο εργοδότης. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν», είναι μία από τις περιπτώσεις που επικαλέστηκε ο βουλευτής για να περιγράψει τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά εργασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΒΟΥΛΗ
Kατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Νύχτα εισήχθη το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για τη θέσπιση νέου κεφαλαιοποιητικού συστήματος επικουρικών συντάξεων
Kατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
ΒΟΥΛΗ
Μήνυμα για τις Πρέσπες σε εσωτερικό και εξωτερικό
Αυστηρό μήνυμα έστειλε στην ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός για την τήρηση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα λεγόμενα του περί «ανταλλαγής του Σκοπιανού με τις...
Μήνυμα για τις Πρέσπες σε εσωτερικό και εξωτερικό
ΒΟΥΛΗ
Κατατέθηκε το ν/σ με την κατάργηση μείωσης των συντάξεων
Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη μη περικοπή των συντάξεων, θα εισαχθεί στην επιτροπή για επεξεργασία και θα ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη, πριν την...
Κατατέθηκε το ν/σ με την κατάργηση μείωσης των συντάξεων
ΒΟΥΛΗ
Αποχώρησαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μετά τη «βροχή» τροπολογιών
Εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων, η συζήτηση στη Βουλή επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Αποχώρησαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Για «μαύρες στιγμές του...
Αποχώρησαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μετά τη «βροχή» τροπολογιών
ΒΟΥΛΗ
Πέρασε το ν/σ που καταβαραθρώνει την ανακουφιστική φροντίδα
Με αυτό τον νόμο η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία ενός συστήματος βασισμένου σε ιδιωτικούς φορείς, κερδοσκοπικούς ή μη, ακόμα και στον ευαίσθητο τομέα της παρηγορικής φροντίδας
Πέρασε το ν/σ που καταβαραθρώνει την ανακουφιστική φροντίδα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας