Την απαράδεκτη κατάσταση των εκατοντάδων ελλείψεων εκπαιδευτικού και μη προσωπικού των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης των δήμων της Β΄ Πειραιά, έξι μήνες μετά την έναρξη του διδακτικού έτους 2021-22, ανέδειξε με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης, την οποία υπογράφουν ακόμα 21 βουλευτές.
Στην ερώτηση επισημαίνεται η «κυβερνητική αδιαφορία» και η «ταξική της επιλογή» σε βάρος των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών της Β΄ Πειραιά να μη στελεχωθούν όλα τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, σύμφωνα με το θεσμοθετημένο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και τη σχετική νομοθεσία.
«Διανύουμε ήδη τον 6ο μήνα από την έναρξη του διδακτικού έτους 2021-22 και οι θέσεις των εκπαιδευτικών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού στα dημόσια σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης των δήμων της Β΄ Πειραιά (Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Κορυδαλλός, Νίκαια-Αγ. Ι. Ρέντης, Πέραμα, Σαλαμίνα) ακόμα δεν έχουν καλυφθεί», τονίζουν και αναφέρουν ότι το «υπουργείο Παιδείας διά της αρμόδιας υπουργού αναλώνεται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς της υπόθεσης, αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που τίθενται διαμέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αδιαφορεί για την πραγματική κατάσταση που βιώνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί».
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι Ενώσεις τους και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, και τα οποία οι βουλευτές καταθέτουν στην ερώτησή τους, οι συνολικές ελλείψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού γενικής και ειδικής αγωγής ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των 300. Ειδικότερα, στους πέντε δήμους της Β΄ Πειραιά, 30 τμήματα δεν κάνουν Αγγλικά, 50 Γυμναστική, 134 Μουσική, 179 Πληροφορική, 150 Εικαστικά, 88 Θεατρική Αγωγή, 14 Γαλλικά, 3 Γερμανικά και τουλάχιστον 60 τμήματα Νηπιαγωγείου δεν διδάσκονται καθόλου Αγγλικά, μια «μεταρρύθμιση» που έφερε η κ. Κεραμέως με τυμπανοκρουσίες.
Εξι τμήματα Δημοτικού και τρία τμήματα Νηπιαγωγείου δεν έχουν καθόλου δάσκαλο-νηπιαγωγό, χωρίς να υπολογίζονται οι έκτακτες απουσίες βραχείας διάρκειας από ασθενείς λόγω Covid-19, με αποτέλεσμα, λόγω και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι μαθητές τους να μη διδάσκονται τίποτα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας