• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.8°C / 28.5°C
  4 BF
  45%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.6°C / 25.9°C
  5 BF
  43%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.4°C / 26.6°C
  2 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.9°C / 26.6°C
  1 BF
  28%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  49%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.2°C / 26.0°C
  2 BF
  33%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 20.9°C / 22.4°C
  3 BF
  27%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 27.4°C
  2 BF
  41%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.4°C / 28.8°C
  3 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.9°C
  3 BF
  44%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.8°C / 25.8°C
  2 BF
  38%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 21.8°C / 24.7°C
  2 BF
  50%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  4 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.1°C / 26.9°C
  4 BF
  32%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.5°C / 28.8°C
  3 BF
  41%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 27.8°C
  4 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.1°C / 28.8°C
  4 BF
  26%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 23.3°C
  4 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 24.7°C
  2 BF
  51%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  2 BF
  52%

Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

«Η Ν.Δ έχει αποτύχει, λύση είναι η δημοκρατική παράταξη»

 • A-
 • A+

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η πρόταση μομφής αυτή έχει σημασία, όχι γιατί την κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά γιατί η κυβέρνηση έχει αποτύχει να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις της προς τους πολίτες. Ωστόσο, τάχθηκε κατά των εκλογών, λόγω της πανδημίας, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, που τις ζητά όταν καθημερινά καταγράφονται τόσοι θάνατοι.

Όπως είπε, με την πρότασή του ο  ΑλέξηςΤσίπρας προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον Μητσοτάκη, γιατί ξέρει ότι αυτή δεν θα έχει κανένα θεσμικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε, υποερψηφίζει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. την πρόταση δυσπιστίας, γιατί δεν αξίζει στη χώρα αυτή η κυβέρνηση, αλλά δικαιούται μια κυβέρνηση που μόνο η Σοσιαλδημοκρατία μπορεί να προσφέρει.

Βασικό στοιχείο της κριτικής του ήταν ότι αυτή η χιονοκαταιγίδα κατέδειξε ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν σε αδιέξοδο. Ενώ τόνισε ότι επιτελικό κράτος δεν είναι η υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά η ουσιαστική αντιμετώπιση των κρίσεων την ώρα που παρουσιάζονται.

«Η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα. Άλλο πράγμα είναι η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να γίνεται αποτελεσματικός συμπαραστάτης του πολίτη κι άλλο να βαφτίζεις επιτελικό κράτος την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και μιας ομάδας στελεχών», είπε συγκεκριμένα.

Όπως τόνισε, διαψεύστηκαν και οι τρεις υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Όσον αφορά την υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ασφάλεια, τόνισε ότι αυτό δεν αφορά μόνο τη «σωστή», όπως είπε ενίσχυση της αστυνομίας, αλλά αφορά την ασφάλεια του πολίτη και την προστασία της υγείας του, της εργασίας και της προστασίας από τις φυσικές καταστροφές.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με πολλές δεκάδες νεκρούς καθημερινά, πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και αποδόμηση του συστήματος υγείας. Επισήμανε ότι επιλογή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι ένα δημόσιο σύστημα υγείας.

«Η ασφάλεια του πολίτη περιλαμβάνει όλο το εύρος της ζωής του: αξιοπρεπή εργασία και ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες. Γι' αυτό οι πολίτες κοιτούν την σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την οικονομία, επισήμανε ότι οι πολίτες βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης που περιορίζουν την προστασία της μισθωτής εργασίας, ενώ αναφέρθηκε και στην ακρίβεια, την οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει φροντίσει να στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά μπροστά στο κύμα την εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας.

Επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν και να στηριχθούν οι ευάλωτοι πολίτες ουσιαστικά, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει και την παιδεία, τονίζοντας ότι οι κυβερνώντες πρέπει να κατανοήσουν ότι Παιδεία και Υγεία δεν έχουν μόνο οικονομικά χαρακτηριστικά, αλλά πρέπει να στηρίζονται ως βασικοί πυλώνες της κοινωνίας και της οικονομίας.

Επισήμανε την ανάγκη για αποφασιστική δημόσια παρέμβαση ώστε να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς όροι διαβίωσης για όλους, την ώρα που αναμένεται ένα νέο ράλι τιμών της ενέργειας, των τροφίμων και των άλλων αγαθών. Τόνισε ότι εκτός από τα επιδοματικά και οριζόντια μέτρα χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως μεταξύ άλλων η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Σημαντικό εργαλείο το Ταμείο Ανάκαμψης

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο, που δεν θα υπάρχει «για πάντα», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση γιατί αποκλείει από τους πόρους του τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επιλέγοντας να ενισχύσει τους ήδη ισχυρούς, με κίνδυνο να διαλύσει τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση μομφής είναι αναποτελεσματική, δεν θα οδηγήσει αντικειμενικά στις εκλογές, ενώ στην ουσία επαναβεβαιώνει τη δεδηλωμένη στη Βουλή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με την πρότασή του, είπε, ο Αλέξης Τσίπρας προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον Μητσοτάκη, γιατί ξέρει ότι αυτή δεν θα έχει κανένα θεσμικό αποτέλεσμα. Συσπειρώνει την Κ.Ο. της Ν.Δ.

Επιλέγοντας τη γραμμή των ίσων αποστάσεων, υποστήριξε ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν ότι απειλούνται από το Κίνημα Αλλαγής και επιλέγουν τη μεταξύ τους κοκορομαχία.

Ωστόσο, σχολίασε και την απόφαση του Κώστα Τασούλα να απαγορεύσει τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, αναφέροντας ότι είναι πρωτόγνωρο στα δημοκρατικά χρονικά, αναγκάζοντας το κόμμα να συνεδριάσει στις 8 το πρωί.

Όσον αφορά το θέμα των εκλογών, είπε ότι ποτέ αυτές δεν έρχονται έπειτα από μια πρόταση δυσπιστίας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατανοεί την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία και ζητώντας τες ουσιαστικά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΒΟΥΛΗ
Μπλόκο Τασούλα στη μεσημεριανή συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη και με θέμα την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προγραμμάτιζαν στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη χωρίς να...
Μπλόκο Τασούλα στη μεσημεριανή συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
ΒΟΥΛΗ
Ανδρουλάκης εκθέτει Μητσοτάκη
Την τελευταία πράξη της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής επιχείρησε να στήσει η Ν.Δ. με την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά εις μάτην.
Ανδρουλάκης εκθέτει Μητσοτάκη
ΒΟΥΛΗ
Ν. Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης έπρεπε να κάθεται στην καρέκλα της Εξεταστικής»
Σφοδρή επίθεση προς την Εξεταστική Επιτροπή, που με ευθύνη των βουλευτών της Ν.Δ. δεν κάλεσε άλλα πολιτικά πρόσωπα -κυρίως τον πρωθυπουργό ως εποπτεύοντα την ΕΥΠ- να καταθέσουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών,...
Ν. Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης έπρεπε να κάθεται στην καρέκλα της Εξεταστικής»
ΒΟΥΛΗ
«Διπλό το σκάνδαλο των υποκλοπών: παρακολουθήσεων και συγκάλυψης»
Κατάθεση Ανδρουλάκη στην Εξεταστική: Κουρελόχαρτο το απόρρητο • Χορηγήσατε ασυλία στους εκπροσώπους της Krikel και της Intellexa • Αναξιόπιστη η κυβέρνηση για προφορική ενημέρωση
«Διπλό το σκάνδαλο των υποκλοπών: παρακολουθήσεων και συγκάλυψης»
ΒΟΥΛΗ
Με «μανιφέστο διαφάνειας» καταθέτει σήμερα ο Ν. Ανδρουλάκης στην εξεταστική
Με την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, συνεχίζονται -και πιθανώς ολοκληρώνονται- οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Με «μανιφέστο διαφάνειας» καταθέτει σήμερα ο Ν. Ανδρουλάκης στην εξεταστική
ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τον Ν. Ανδρουλάκη
Η ανεξάρτητη Αρχή έχει διατάξει εδώ και λίγες μέρες τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αναστείλουν την καταστροφή δεδομένων που αφορούν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τον Ν. Ανδρουλάκη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας