• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 16.3°C / 20.5°C
  3 BF
  72%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.0°C / 17.2°C
  2 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 18.3°C / 20.9°C
  4 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  4 BF
  62%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.1°C / 16.5°C
  2 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.4°C / 12.9°C
  3 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.4°C / 19.6°C
  1 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 23.1°C
  2 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 15.9°C / 18.9°C
  3 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 18.8°C / 20.7°C
  5 BF
  76%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.5°C / 15.6°C
  4 BF
  88%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  3 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.5°C
  0 BF
  77%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.1°C / 17.2°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 23.8°C
  2 BF
  56%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 16.5°C / 20.3°C
  3 BF
  69%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.1°C / 13.3°C
  2 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.5°C / 17.3°C
  1 BF
  77%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  2 BF
  61%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανοίκεια επίθεση Πλακιωτάκη σε δύο πρώην υπουργούς

 • A-
 • A+
Γ. Πλακιωτάκης: Συκοφαντούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Δίνουν επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα. ● Δρίτσας-Κουρουμπλής: Διέπραξε μέγα πολιτικό ατόπημα, χαρακτήρισε δύο εκλεγμένους βουλευτές ως υπηρέτες της τουρκικής προπαγάνδας. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωβουλή, υπηρέτες της τουρκικής προπαγάνδας, κατά τον κ. Πλακιωτάκη λοιπόν;

Δύο πρώην υπουργοί Ναυτιλίας και νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Δρίτσας και ο Π. Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του Κώδικα ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής στον νησιωτικό χώρο, την προηγούμενη Πέμπτη, έπραξαν το αυτονόητο.

Απευθύνθηκαν στον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη και τον ρώτησαν για το θέμα των επαναπροωθήσεων, για τις διεθνείς καταγγελίες που υπάρχουν γύρω από αυτό, για τις καταγγελίες ευρωβουλευτών, για την έρευνα της Κομισιόν.

Ειδικότερα ο Θ. Δρίτσας είπε: «Κύριε υπουργέ, επιτέλους αυτή η μυστικοπάθεια και η άρνηση πραγματικών γεγονότων, υποχρεώνοντας εκπροσώπους του ελληνικού κράτους, αξιωματικούς του Λιμενικού να παρανομούν και να αποκρύπτουν, είναι αδιανόητη και υποτιμά το Λιμενικό Σώμα».

Ο Γ. Πλακιωτάκης παίρνοντας τον λόγο, αφού επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι το 2019 είχαμε 67.000 παράνομες αφίξεις στη χώρα μας, το 2020 αυτές κατέβηκαν στις 9.900 και το 2021 μέχρι σήμερα είναι μόνο 2.100, στη συνέχεια επιτέθηκε στους δύο βουλευτές, τους κατηγόρησε ευθέως ότι δίνουν επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα και ότι συκοφαντούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Επί λέξει είπε:

«Με θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι οι κ. Δρίτσας και Κουρουμπλής, πρώην υπουργοί Ναυτιλίας και οι δύο, συκοφαντούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και την ίδια τη χώρα μας. Η Ελλάδα προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά της με αποφασιστικότητα, με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αλλά και με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το Λιμενικό Σώμα διαχειρίστηκε 1.000 περιστατικά το τελευταίο ενάμισι έτος και δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, επομένως καμιά εντολή για παράνομες ενέργειες δεν δόθηκε, ούτε και θα μπορούσε να δοθεί. Αξίζει έπαινος στις γυναίκες και στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την υπερπροσπάθειά τους και όχι ψευδείς κατηγορίες που δίνουν επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα».

Με μια κοινή σκληρή δήλωση Θ. Δρίτσας και Π. Κουρουμπλής απάντησαν στον υπουργό Ναυτιλίας λέγοντας ότι «διέπραξε μέγα πολιτικό ατόπημα, χαρακτήρισε δύο εκλεγμένους βουλευτές ως υπηρέτες της τουρκικής προπαγάνδας», υπενθυμίζοντας ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παγώσει τις χρηματοδοτήσεις της προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να πάρει επαρκείς απαντήσεις από τον κ. Πλακιωτάκη αναφορικά με τις διεθνείς καταγγελίες περί επαναπροωθήσεων και αναρωτήθηκαν: «Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωβουλή, υπηρέτες της τουρκικής προπαγάνδας, κατά τον κ. Πλακιωτάκη λοιπόν;».

Στη συνέχεια επισήμαναν ότι «η αμφισβήτηση του πατριωτισμού δύο εκλεγμένων βουλευτών της ελληνικής Βουλής δεν είναι μόνο αγένεια και αμετροέπεια, αλλά θυμίζει και την πάλαι ποτέ Δεξιά, η οποία βαρύνεται για όλους τους εθνικούς ακρωτηριασμούς. Αν ο κ. Πλακιωτάκης δεν συνειδητοποίησε τι είπε, θα του θυμίσουμε ότι είναι πολύ μικρός για να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μας και την προσφορά μας στο Λιμενικό Σώμα» και υπενθύμισαν ότι η υπεύθυνη και πατριωτική προσφορά, όχι μόνο η δική τους αλλά και των άλλων υπουργών Ναυτιλίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του Φώτη Κουβέλη και του Νεκτάριου Σαντορινιού, εκδηλώθηκε με συνέχεια και συνέπεια και τεκμηριώνεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο όταν:

«Αναγνωρίζοντας το έργο του Λιμενικού, καθιερώσαμε το επίδομα παραμεθορίου, όταν σε όλα τα λιμεναρχεία της παραμεθορίου ήταν καλυμμένες μόνο οι μισές θέσεις λιμενικών και οι υπόλοιποι ήταν αποσπασμένοι στην Αθήνα, όταν συμπληρώσαμε όλες τις οργανικές θέσεις της παραμεθορίου στο 97%, όταν με πρωτοβουλίες μας εξοπλίστηκαν τα λιμεναρχεία με νέα σκάφη και επισκευάστηκαν πολλά ακόμα που ήταν τα περισσότερα παροπλισμένα και βέβαια, όταν αναγνώρισαν και στήριξαν την αξιοσύνη, τον επαγγελματισμό και το ανθρωπιστικό έργο του Λιμενικού Σώματος, που έσωσε από πνιγμό πάνω από 150.000 γυναικόπαιδα, με διεθνή καταξίωση και πρωτοφανή στα χρονικά αναγνώριση από την Ακαδημία Αθηνών και από πάρα πολλά άλλα ιδρύματα κύρους, τα οποία και βράβευσαν το Λιμενικό Σώμα.

Εμείς, καθιερώσαμε με διατάγματα αντικειμενικά κριτήρια για την εξέλιξη και τις μεταθέσεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ενώ σήμερα το υπουργείο Ναυτιλίας στον τομέα αυτό λειτουργεί με αποφάσεις του υπουργού. Καθιερώσαμε τις αδιάβλητες πανελλήνιες εξετάσεις στο Λιμενικό, ενώ σήμερα ο κ. Πλακιωτάκης μεθοδεύει την υπονόμευσή τους, για να ξαναγίνει το Λιμενικό Σώμα κομματικό μαγαζί της Δεξιάς. Μην κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο σε εμάς, κ. Πλακιωτάκη, περί πατριωτισμού και περί υπεράσπισης του Λιμενικού Σώματος, για να αποφύγετε τις τεκμηριωμένες απαντήσεις τις οποίες εσείς οφείλετε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΒΟΥΛΗ
Σοβαρές καταγγελίες Ραγκούση στη βουλή για την τροποποιημένη σύμβαση με την Cosco
Να αποσύρει το συντομότερο τη σύμβαση παραχώρησης που βρίσκεται για κύρωση στη βουλή και αύριο αναμένεται να ψηφιστεί, κάλεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Ναυτιλίας.
Σοβαρές καταγγελίες Ραγκούση στη βουλή για την τροποποιημένη σύμβαση με την Cosco
ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση για το πανάκριβο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας
Με επικεφαλής την αναπληρώτρια τομέαρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το θέμα του πανάκριβου τηλεφωνικού κέντρου του υπουργείου Εργασίας.
Ερώτηση για το πανάκριβο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις επαναπροωθήσεις
Τριάντα οκτώ βουλευτές ζητούν από τους υπουργούς Μετανάστευσης και Ναυτιλίας πλήρη στοιχεία και εξηγήσεις για τις «εξαφανίσεις» προσφύγων από Χίο, Αντικύθηρα και Μεσσηνία και για τις εκατοντάδες ακόμα...
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις επαναπροωθήσεις
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ν. Φίλης: Να συζητηθεί στη Βουλή το πόρισμα-κόλαφος για τη Frontex
«Συγκλονισμένος» με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τη σκοτεινή δραστηριότητα της Frontex στο Αιγαίο, δηλώνει ο Νίκος Φίλης.
Ν. Φίλης: Να συζητηθεί στη Βουλή το πόρισμα-κόλαφος για τη Frontex
ΒΟΥΛΗ
Συνταγογράφηση μοριακών test για τους συνοδούς ασθενών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως επισημαίνουν, ένας συνοδός «είναι απαράδεκτο να επιβαρύνεται από ένα τόσο μεγάλο ποσό ημερησίως (60 ευρώ) - πέρα από τη διαδικασία - προκειμένου να μπορέσει να παρασταθεί σε άνθρωπό του που νοσηλεύεται».
Συνταγογράφηση μοριακών test για τους συνοδούς ασθενών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας