• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.8°C / 18.4°C
  1 BF
  72%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.6°C / 17.5°C
  2 BF
  68%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  17°C 13.7°C / 17.1°C
  1 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 5.9°C / 11.1°C
  0 BF
  78%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.9°C / 11.9°C
  0 BF
  87%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.0°C / 14.6°C
  2 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 10.1°C
  1 BF
  71%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.2°C / 14.2°C
  1 BF
  70%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.8°C / 16.6°C
  2 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.5°C / 13.5°C
  2 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.4°C / 18.8°C
  2 BF
  52%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.2°C / 18.2°C
  1 BF
  56%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.9°C / 13.4°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  17°C 13.9°C / 17.7°C
  0 BF
  57%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  2 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.0°C / 18.2°C
  1 BF
  59%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.7°C / 17.7°C
  1 BF
  76%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.7°C / 15.3°C
  2 BF
  74%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  0 BF
  72%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αδύναμα SMS και αοριστίες Καλογρίτσα

 • A-
 • A+
Απέφυγε να κατονομάσει πρόσωπα ο Χρ. Καλογρίτσας κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην προανακριτική και δήλωσε ότι δανείστηκε τα 8 εκατ. € για να διεκδικήσει την τηλεοπτική άδεια, κάτι που διαψεύδεται από έγγραφο του γιου του ● Σχετικά με τα τηλεφωνικά μηνύματα που παρουσίασε, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως «προκαλούν θυμηδία».

Με αόριστες αναφορές και αδύναμα… SMS συνεχίζει την αφήγησή του εναντίον του Νίκου Παππά ο Χρήστος Καλογρίτσας, που από προχθές καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Οπως έγινε γνωστό, ο εργολάβος επέμεινε πως υποκινήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το εγχείρημα του τηλεοπτικού σταθμού, προσκόμισε στην επιτροπή γραπτό μήνυμα που αντάλλαξε με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής πριν από τη συνάντησή του με εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι και υποστήριξε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε ζητηθεί η συνεισφορά του στη συγκρότηση φίλιου πεδίου ΜΜΕ.

Ωστόσο ο ίδιος, παρότι φέρεται να μίλησε ακόμη και για «εκβιασμό» του, απέφυγε να κατονομάσει πρόσωπα και πράγματα, ενώ δήλωσε πως δανείστηκε το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για να διεκδικήσει την τηλεοπτική άδεια, τη στιγμή που, σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε χθες η αξιωματική αντιπολίτευση, ο γιος του και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας που συμμετείχε στον διαγωνισμό διαβεβαίωνε δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή του πως δεν είχε δανειοδοτηθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλε προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τον Ιούλιο του ‘16 ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, βεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η υπό σύσταση εταιρεία του δεν έλαβαν δάνειο από εγχώρια τράπεζα ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του εξωτερικού που να αφορά τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το συγκεκριμένο έγγραφο φέρει ημερομηνία 12/07/2016, υπογράφτηκε δηλαδή 11 ημέρες μετά την έκδοση της εγγυητικής επιστολής της Τράπεζας Αττικής (01/07/2016) που επίσης έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., από την οποία προκύπτει ότι η εταιρεία «Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» διέθετε στα ταμεία της το ποσό των 8 εκατ. ευρώ δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού (30/08/2016).

Στη διάρκεια της χθεσινής του κατάθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Χρ. Καλογρίτσας υποστήριξε παρά ταύτα πως το ποσό των 8 εκατ. ευρώ ήταν προϊόν δανεισμού, καθώς προκλήθηκε από τον εκπρόσωπο της πτέρυγας Παύλο Πολάκη, με βάση την εγγυητική της Τράπεζας Αττικής, να απαντήσει πού βρήκε τα χρήματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, προηγουμένως ο επιχειρηματίας είχε αυθόρμητα αποκριθεί «80 εκατομμύρια είχα!», με αποτέλεσμα οι ίδιες πηγές να εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία του μάρτυρα.

Στο Πόρτο Χέλι

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πτέρυγα της Ν.Δ., ο κ. Καλογρίτσας παρουσίασε στην επιτροπή ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που είχε προαναγγείλει και συγκεκριμένα το SMS που απέστειλε προς τον Νίκο Παππά, ενόψει της συνάντησής του στο Πόρτο Χέλι με την πλευρά της λιβανέζικης κατασκευαστικής. Ο επιχειρηματίας εμφανίζεται να ζητά βοήθεια από τον πρώην υπουργό, διότι ο ίδιος «δεν καταλαβαίνει πολλά», εκφράζοντας και την ανησυχία του για την έκδοση της απαραίτητης για τον διαγωνισμό εγγυητικής επιστολής και τις σχετικές προθεσμίες.

Ο κ. Παππάς απαντά «να μιλήσουμε», ο επιχειρηματίας τον ρωτάει πού θα βρεθούν και ο πρώην υπουργός τού γράφει «περίμενε λίγο». Σημειώνεται πως σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Π. Πολάκης σχολίασε το συγκεκριμένο SMS λέγοντας «… τι λέει, τίποτα! Θα σε δω, θα δούμε... Εκείνη την περίοδο ο Παππάς μιλούσε με όλους, από Μαρινάκη μέχρι Βρυώνη…».

Πηγές της συμπολίτευσης ενημέρωσαν επίσης πως ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστήριξε πως είχε κληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμει ως «μπροστινός» όχι μόνο για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού αλλά και άλλων μέσων (ότι προετοιμαζόταν συγκεκριμένα η έκδοση εφημερίδας), ενώ αναφέρθηκε και σε «ομάδα» του Ν. Παππά που, όπως φέρεται να δήλωσε, εργαζόταν στα γραφεία του στη Ν. Σμύρνη. Ο ίδιος δεν θυμόταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ποια πρόσωπα τη συγκροτούσαν, υποστηρίζοντας πως θα ανατρέξει στο αρχείο του.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστήριζαν πως τα SMS του Χρ. Καλογρίτσα προκαλούν «θυμηδία» και ότι ο ίδιος ψεύδεται όταν δηλώνει πως δανείστηκε το ποσό των 8 εκατ. ευρώ. «Προκύπτει σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα…» σημείωναν.


Η Ν.Δ. για την κατάθεση

«Η αλήθεια δεν κρύβεται»

Κύκλοι της «γαλάζιας» πτέρυγας υποστήριξαν πως μετά τη χθεσινή κατάθεση του Χρ. Καλογρίτσα επιβεβαιώθηκε ο «οργανωτικός ρόλος του Ν. Παππά στην προσπάθεια ποδηγέτησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες». Σχολιάζοντας τo sms που παρουσίασε ο εργολάβος, η πλευρά της Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι «πλέον η αλήθεια δεν κρύβεται», πρόσθεσε στις κωδικές ονομασίες «White House» και «White Porscha» (που αναφέρονται στα e-mail, τα οποία περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία) και τις προσφωνήσεις «λεβέντη» και «καμάρι» (που απευθύνει στο μήνυμά του προς τον πρώην υπουργό ο επιχειρηματίας).

Μήνυση του Νίκου Παππά κατά του προέδρου της προανακριτικής

Αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής από την κατάθεση Καλογρίτσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Tην εγκυρότητα των πρακτικών της προανακριτικής αμφισβήτησε χθες ο Νίκος Παππάς, καταθέτοντας έγκληση-μήνυση σε βάρος του προέδρου της Σταύρου Κελέτση. Σε πρωτοφανή αυθαιρεσία «παραποίησης» αποδεικτικού υλικού αναφέρθηκε η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αίτηση που απέστειλε χθες στην επιτροπή, ο εγκαλούμενος πρώην υπουργός ζήτησε τη μαγνητοφώνηση του πρώτου σκέλους της εξέτασης του Χρήστου Καλογρίτσα, υποστηρίζοντας πως από την ανάγνωση των πρακτικών της προχθεσινής συνεδρίασης (17/5) προκύπτουν σοβαρές ελλείψεις σε ουσιώδεις δηλώσεις του μάρτυρα, όπως η «ανάκληση του ισχυρισμού του περί ύπαρξης γραπτών μηνυμάτων («sms») που δήθεν επιβεβαιώνουν τους κατατεθέντες ισχυρισμούς του», αλλά και αφαίρεση αποσπασμάτων όπως το σεξιστικό σχόλιο (περί κομμωτηρίου) που δέχτηκε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Θεοδώρα Τζάκρη από τον πρόεδρο της επιτροπής Σταύρο Κελέτση.

Βάσει των κείμενων διατάξεων ο κ. Παππάς αιτήθηκε την ακρόαση, διά του συνηγόρου του, της μαγνητοφώνησης της συγκεκριμένης συνεδρίασης (ή σε διαφορετική περίπτωση να δοθεί η σχετική δυνατότητα στους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στην επιτροπή) και στη συνέχεια τη διόρθωση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών. Υπενθυμίζοντας πως η μη αποδοχή του αιτήματός του συνιστά ευθεία παραβίαση των αρχών της δίκαιης δίκης (σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ) και απόλυτη ακυρότητα (κατά το άρθρο 171 παρ. 1 περ.δ ΚΠΔ) της διαδικασίας.

Ο Σταύρος Κελέτσης παραδέχτηκε πως ο ίδιος έδωσε εντολή να διαγραφεί από τα πρακτικά το σχόλιό του προς την κ. Τζάκρη, επικαλούμενος δικαίωμα του προέδρου της επιτροπής βάσει του Κανονισμού της Βουλής, όπως επίσης και οι παρεμβάσεις βουλευτών που επίσης αφαιρέθηκαν, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν το δικαίωμα ερωτήσεων κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής τοποθέτησης του μάρτυρα. «Δεν έγινε καμία αλλοίωση πρακτικών» δήλωσε, πρόσθεσε πως «ό,τι κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας καταγράφηκε μέχρι κεραίας», ενώ αρνήθηκε πως ο επιχειρηματίας ανακάλεσε τις δηλώσεις του σχετικά με τα sms.

«Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;» διερωτήθηκαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο συνήγορος του Ν. Παππά, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, χαρακτήρισε την ενέργεια «πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά και επικίνδυνη για τη δημοκρατία».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΒΟΥΛΗ
Η κυβέρνηση θολώνει το τοπίο της δυστοπίας
Ολα τα διαθέσιμα χρονικά περιθώρια επιχειρεί να αξιοποιήσει το Μαξίμου προκειμένου να θολώσει περισσότερο το τοπίο, ώστε να συντηρηθεί το «απυρόβλητο» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Η κυβέρνηση θολώνει το τοπίο της δυστοπίας
ΒΟΥΛΗ
Εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις στη Βουλή
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προσέρχονται αργά το μεσημέρι οι επικεφαλής της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή για τους «κοριούς» που εντοπίζονται πλέον και στα τηλέφωνα των...
Εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις στη Βουλή
ΒΟΥΛΗ
Σφίγγει ο κλοιός για τον «κοριό» στον Ανδρουλάκη
Συνεχίστηκε στην Ολομέλεια ο καταιγισμός πυρών εναντίον του Μαξίμου ● Επείγουσα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με τους επικεφαλής της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.
Σφίγγει ο κλοιός για τον «κοριό» στον Ανδρουλάκη
ΒΟΥΛΗ
«Απεταξάμην» για... έλεγχο ευρω-κονδυλίων
Ανυποχώρητη μπροστά στην εκδοχή διακομματικού ελέγχου για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων εμφανίστηκε η κυβέρνηση και στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας στην πτέρυγα της...
«Απεταξάμην» για... έλεγχο ευρω-κονδυλίων
ΒΟΥΛΗ
Εξηγήσεις ζητούν τα κόμματα από την κυβέρνηση
Καθαρές εξηγήσεις από το Μαξίμου ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση χθες στη Βουλή, εγείροντας μείζον πολιτικό ζήτημα μετά την απόπειρα παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. από...
Εξηγήσεις ζητούν τα κόμματα από την κυβέρνηση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας