• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 14.6°C / 20.1°C
  0 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 14.3°C
  3 BF
  74%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.3°C / 18.3°C
  2 BF
  84%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.7°C
  1 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.7°C
  2 BF
  88%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 13.2°C
  2 BF
  84%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 8.4°C / 9.1°C
  3 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.6°C / 18.6°C
  1 BF
  89%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.5°C / 17.5°C
  2 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.9°C
  2 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 16.1°C / 19.4°C
  3 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  4 BF
  75%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  2 BF
  94%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  13°C 12.5°C / 12.9°C
  0 BF
  94%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.5°C / 14.5°C
  0 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 17.8°C / 20.4°C
  2 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 20.3°C
  0 BF
  96%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 16.0°C
  1 BF
  89%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.1°C / 13.9°C
  1 BF
  85%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  2 BF
  84%
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Πυρ ομαδόν στη Βουλή για την οικονομία και τα μέτρα στήριξης

 • A-
 • A+

Τα πυρά της αντιπολίτευσης εισέπραξε ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση συνολικά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις», που ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ανεπαρκή στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, με τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα να επιχειρεί να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα.

Εκτός από το μέτωπο της οικονομίας, η κυβέρνηση δέχθηκε πυρά και για την αυταρχικότητα που επιδεικνύει, φέρνοντας νομοσχέδια όπως αυτό για την παιδεία και την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Η ομιλία Σταϊκούρα

Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι επέδειξε εγρήγορση και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που γεννά η πανδημία του κορονοϊού, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να ενεργεί με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα και με έγκαιρες και στοχευμένες παρεμβάσεις, επεκτείνει και εμπλουτίζει τα μέτρα στήριξης και προστασίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Απαντώντας στα περί ανεπαρκούς στήριξης της εστίασης, είπε ότι μόνο από τις επιστρεπτέες προκαταβολές η εστίαση έχει πάρει 815 εκατομμύρια ευρώ και από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας έχει πάρει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό, είπε ο υπουργός, κάνει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακολούθως, είπε ότι έχουμε επίσης την αποζημίωση ειδικού σκοπού στις ατομικές επιχειρήσεις στην πρώτη φάση, άλλα 50 εκατομμύρια, έχουμε τη μείωση ενοικίων, έχουμε τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα, είχαμε τη μείωση της προκαταβολής φόρου πέρσι το καλοκαίρι, έχουμε τις αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων, έχουμε τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, έχουμε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Για τον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι στην 5η επιστρεπτέα προκαταβολή 16.264 ταξί μοιράστηκαν κατά μέσο όρο 1.191 ευρώ το καθένα. Στις πέντε επιστρεπτέες προκαταβολές, δόθηκαν 55,4 εκατομμύρια ευρώ σε 18.800 ταξί από τα 27.000 που λειτουργούν στη χώρα. Δηλαδή, το κάθε ταξί της χώρας έχει πάρει κατά μέσο όρο 2.947 ευρώ, περίπου 3.000 ευρώ, μέχρι σήμερα, καλύπτοντας το 70% των ταξί που λειτουργούν. Παράλληλα, έχουμε καθιερώσει εδώ και πολλούς μήνες, όπως ζήτησαν τα ταξί, χαμηλότερο ΦΠΑ στις μετακινήσεις είπε ο κ. Σταϊκούρας και τόνισε: "Δεν πανηγυρίζουμε, δεν θριαμβολογούμε, δεν καλύπτουμε το σύνολο των απωλειών των κλάδων που πράγματι υφίστανται τεράστια ζημιά, αλλά αποδεικνύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να περιορίσουμε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες. Και αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί κάποια στιγμή και από την αντιπολίτευση".

Ο υπουργός Οικονομικών επέφερε και ορισμένες βελτιώσεις στο νομοσχέδιο: Στο άρθρο 27 με το οποίο στηρίζονται οι εκμισθωτές από τη μη είσπραξη μισθωμάτων, ώστε να «περιλαμβάνονται ρητώς και τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα». 

Στη ρύθμιση του άρθρου 28 με το οποίο αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων, είπε ότι επεκτείνονται κι άλλο τα χρονικά διαστήματα και ότι αποκτά αναδρομικότητα η ρύθμιση μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νομοσχεδίου. Επίσης στο άρθρο 34, για τη μετάταξη αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, είπε ότι διορθώνεται, ώστε να μην καταβάλλουν οι αγρότες πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων μεταβολών, παρατείνοντας παράλληλα την προθεσμία υποβολής δηλώσεων μεταβολών μέχρι 31/3/2021 για το έτος 2021.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σταϊκούρας στη θέσπιση του προσωρινού μέτρου κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή της επιδότησης δαπανών, με στόχο την περαιτέρω στήριξη και προστασία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και των προληπτικών περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού, στις οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών-μελών.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

«H εικόνα που δίνει η κυβέρνηση είναι αυτή ενός παρακολουθητή των εξελίξεων. Αντιλαμβάνεται τον ρόλο της περισσότερο ως χειριστή ενός διακόπτη, του λοκ-ντάουν, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, κανέναν έλεγχο και καμία πρόληψη» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «εξελίσσεται μια προδιαγεγραμμένη πορείας ύφεσης και μαρασμού. Η μη ουσιαστική στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και εργαζομένων οδήγησε σε τεράστια ύφεση - τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη - και απώλεια εισοδήματος». [...] Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν από τη σώρευση χρεών και έχουν τεράστια αβεβαιότητα. Ήδη ξεκίνησαν τα λουκέτα στην εστίαση, όπου εργάζονται σχεδόν 400.000 άτομα», τόνισε.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο σημείωσε ότι «έχει μερικές εύλογες αλλά εντελώς ανεπαρκείς ρυθμίσεις. Αντανακλά την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει ακριβώς την ίδια πολιτική που είχε το 2020», ενώ για την κρατική χρηματοδότηση της Aegean υπογράμμισε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να γίνει χωρίς όρους: προστασία του δημοσίου συμφέροντος, απόκτηση μετοχών από το Δημόσιο και διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι δεν δέχεται καμία κριτική. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε  για την πατέντα που τώρα μιλάει όλη η Ευρώπη ο κ. Μητσοτάκης τον ειρωνεύτηκε και τόνισε ότι η ΝΔ δεν εμπλέκεται καν στη συζήτηση. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε την αδυναμία του κ. Σκυλακάκη να κατανοήσει πως δουλεύει η οικονομία όταν αυτός λέει ότι όποιες δαπάνες γίνονται αφαιρούν πόρους από το μέλλον. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Σταϊκούρα να του εξηγήσει γιατί είναι τεράστιο λάθος να λέει αυτό το πράγμα ένας Υπουργός Οικονομικών, να του εξηγήσει ότι όπως διδάσκεται στο δεύτερο έτος στις οικονομικές σχολές, όταν υπάρχει ανεργία οι δαπάνες του κράτους οδηγούν σε επενδύσεις, δουλεύουν οι επιχειρήσεις και δημιουργείται νέος πλούτος και άρα δεν δανειζόμαστε από το μέλλον.

Στη συνέχεια εγκάλεσε την ΝΔ ότι απουσιάζει από την συζήτηση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της Ευρώπης και  διερωτήθηκε ποια είναι η άποψή της ΝΔ για το Σύμφωνο Σταθερότητας ή το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Στο ζήτημα της ενίσχυσης της AEGEAN ο Ε. Τσακαλώτος ρώτησε την ΝΔ γιατί δεν επέλεξε να πάρει μετοχές ώστε να έχει λόγο και στην διοίκηση της εταιρίας. Προσέθεσε δε ότι κατανοεί γιατί δεν το κάνει η κυβέρνηση αφού «αν δεν έχεις αναπτυξιακή στρατηγική τι να την κάνεις τον λόγο στην εταιρία». Και ζήτησε από την ΝΔ να βάλει κριτήρια για να δείξει στον ελληνικό λαό ότι τέρμα αυτό που είχαμε μέχρι την κρίση -«τα κέρδη ιδιωτικά και οι ζημιές δημόσιες»

Τέλος, κατηγόρησε την ΝΔ ότι «επιστρέφει στον σκληρό αυταρχισμό» και ότι «βάζει σε  κίνδυνο την ίδια την δημοκρατία». «Δεν μπορεί η ΝΔ να λέει ότι λόγω πανδημίας δεν υπάρχουν συναθροίσεις, διάλογος, και ταυτόχρονα να νομοθετεί μη επείγοντα νομοσχέδια άσχετα με την πανδημία σαν να μην συμβαίνει τίποτα», υπογράμμισε και έκλεισε λέγοντας ότι «έχουμε κρίση της Δημοκρατίας». 

Το νομοσχέδιο εισήχθη προς συζήτηση μέσα σε ένα κλίμα απαγόρευσης των συναθροίσεων είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αικ. Παπανάτσιου: «Η κυβέρνησή σας επιχειρεί εν μέσω πανδημίας ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνία και τα δικαιώματα» ανέφερε η κ. Παπανάτσιου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τη μία μεριά μας μιλάτε συνεχώς για μια έκτακτη συνθήκη και από την άλλη συνεχίζετε την απορρύθμιση της εργασίας και των δομικών χαρακτηριστικών της δημόσιας παιδείας». Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για την εστίαση, ρώτησε τον κ. Σταϊκούρα εάν συμφωνεί.

Μ. Κατρίνης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης είπε ότι «οι εργαζόμενοι αγωνιούν, οι επιχειρήσεις φυτοζωούν, το κράτος - ο δημόσιος τομέας - κλυδωνίζεται και η κυβέρνηση παρατηρεί και πελαγοδρομεί μεταξύ των ιδεολογικών της εμμονών, της αμηχανίας της και της πραγματικότητας». Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση «σπεύδει να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΕΒ για αύξηση του πλαφόν για τις επιδοτήσεις παγίων δαπανών από 3 εκατ. ευρώ σε 10 εκατ. ευρώ, δηλαδή, υψηλότερα ποσά σε λιγότερες επιχειρήσεις». Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής όπως είναι η αύξηση του ποσού της επιστρεπτέας στα 5,5 δισ. ευρώ και η μετατροπή των 3 πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας σε 50% επιδότηση.

Μ. Κομνηνάκα

Η αγορήτρια του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα είπε ότι το νομοσχέδιο συμπυκνώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο «ότι τα μέτρα με τα οποία επιχειρεί να στηρίξει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας και της βαθιάς οικονομικής κρίσης που είναι σε εξέλιξη, δεν μεταφράζονται με τον ίδιο τρόπο για όλους [...] Εκατομμύρια ζεστό χρήμα, αλλά και πληθώρα διευκολύνσεις κατευθύνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την ίδια ώρα πετάτε όσα ψίχουλα περισσεύουν στους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, φτωχούς αγρότες και τους ζητάτε με αυτά να είναι και ευχαριστημένοι».

Χαρακτηριστικά ανέφερε την "παχυλή επιδότηση" των 120 εκατομμυρίων ευρώ στην Aegean και από την άλλη τα διάφορα προσωρινού χαρακτήρα μέτρα που αναστέλλουν για λίγους μήνες οφειλές, όπως την παράταση για έναν μήνα της ημερομηνίας πληρωμής των επιταγών, οι οποίες, βέβαια, προστίθενται μαζί με άλλες τόσες και γίνονται χρέη, «που για χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες της εστίασης, τα εμπορομάγαζα, άλλες μικρές επιχειρήσεις θα μετατραπούν σε οριστικό λουκέτο το αμέσως επόμενο διάστημα».

Βαρουφάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποδειχθεί το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο

"Προβιά του 5ου μνημονίου" χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να πάψει να "στρουθοκαμηλίζει" και να προβεί σε κουρέματα των συσσωρευμένων χρεών και οφειλών.

"Είναι πολλά τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης" αλλά όχι μόνο είναι για πολύ λίγους, είναι και "δημοσιονομικά ασήμαντα και δεν μπορούν να σώσουν τη χώρα από το 5ο μνημόνιο και το βάθεμα της χρεοκοπίας" είπε ο κ. Βαρουφάκης. 

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποδειχθεί το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. "Δεν είδατε ότι έπεσε η ιταλική κυβέρνηση και τώρα το διευθυντήριο αποφάσισε να μηνύσει στους Ιταλούς, ότι θα έχουν ως πρωθυπουργό τον αγαπημένο τους τεχνοκράτη, πρώην της Γκόλντμαν Σακς, και πρώην της ΕΚΤ" ρώτησε ο κ. Βαρουφάκης και υπογράμμισε: "Το ταμείο ανάκαμψης, όχι μόνο θα είναι το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο, αλλά πολύ γρήγορα ο λαός θα καταλάβει ότι είναι η προβιά του 5ου μνημονίου, μέσα στην οποία περιτυλίγεται ο λύκος της επόμενης λιτότητας".

Επίσης, επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η ύφεση το 2020 θα φτάσει το -15%, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έλεγε ότι θα πήγαινε στο -3%.

Για την απογραφή είπε ότι είναι σπουδαίο εργαλείο για την πολιτεία, εξέφρασε ωστόσο αμφιβολία κατά πόσον "θα γίνει αξιοπρεπής απογραφή με ηλεκτρονικό τρόπο" και ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να εξασφαλίσει ότι τα ευαίσθητα δεδομένα της θα καταλήξουν στο ελληνικό ψηφιακό κράτος και όχι σε εξυπηρετητές ιδιωτικών εταιρειών στο εξωτερικό.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, πρότεινε αντί να δοθούν εκατομμύρια σε εταιρείες συμβούλων, να υπάρξει ένας απλός αλγόριθμος και να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τους λογιστές με μια μικρή αμοιβή, ώστε να γίνουν αυτοί οι υπολογισμοί και να δίνονται προσωρινά τα 2/3 της σύνταξης τους.

Κλ. Γρηγοριάδης

Σε παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στο πανσπουδαστικό συλλαλητήριο που εξελισσόταν εκτός κοινοβουλίου και επέκρινε την Αστυνομία για επίθεση στην "ουρά" των διαδηλωτών, που «δεν είχαν πετάξει ούτε ένα μπουκάλι νερό».

Β. Βιλιάρδος

Στην ομιλία του, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Β. Βιλιάρδος είπε ότι η επερχόμενη απογραφή θα αποκαλύψει μια συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού, ο οποίος αντικαθίσταται από αλλοδαπούς, ώστε να είναι η κοινωνία μας ευκολότερα ελεγχόμενη από τους δανειστές της. Είπε επίσης ότι η συλλογή στοιχείων από την απογραφή είναι πολύ πιθανόν να δρομολογηθεί προς τα ξένα funds που θα χειριστούν τους πλειστηριασμούς των ακινήτων των Ελλήνων. Για τη στήριξη της Aegean είπε ότι το ελληνικό κράτος συμμετέχει στις ζημίες της εταιρείας, χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη της.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ρυθμίσεις για επιταγές, ενοίκια, Aegean και επιδοτήσεις παγίων
Σειρά μέτρων, όπως η επιδότηση παγίων για τις επιχειρήσεις, το πλαίσιο στήριξης της Aegean, το θέμα των επιταγών αλλά και οι αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια, ενεργοποιεί νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την...
Ρυθμίσεις για επιταγές, ενοίκια, Aegean και επιδοτήσεις παγίων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρ. Σταϊκούρας: Ισχύει η δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%
Η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δεν θα οδηγήσει σε αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ παρά «μόνον στις περιοχές όπου πρέπει να αυξηθεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επανέφερε την προ...
Χρ. Σταϊκούρας: Ισχύει η δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αχτσιόγλου: Ύφεση διαρκείας αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική
Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποίησε τα περιθώρια ευλιξίας στην οικονομία από την Ε.Ε. και γενικά για τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.
Αχτσιόγλου: Ύφεση διαρκείας αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική
ΒΟΥΛΗ
Πυρά Σταϊκούρα κατά Τσίπρα-Βαρουφάκη, μεγάλα λόγια για το Ελληνικό
«Εάν δει κανείς τη φρασεολογία των κκ Τσίπρα και Βαρουφάκη για "ανίκανους, ψεύτες, τρωκτικά και κυβέρνηση καφενείο" φαίνεται γιατί είχαν συμπορευτεί, είπε ο υπουργός Οικονομικών που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση...
Πυρά Σταϊκούρα κατά Τσίπρα-Βαρουφάκη, μεγάλα λόγια για το Ελληνικό
ΒΟΥΛΗ
Επίθεση Σταϊκούρα στον ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς μετά τη μομφή
Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε σε βάρος του ο Αλέξης Τσίπρας.
Επίθεση Σταϊκούρα στον ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς μετά τη μομφή
ΒΟΥΛΗ
Στη σύγκριση με άλλες χώρες και μέσους όρους επέμεινε ο Χρ. Σταϊκούρας
Στο να αντικρούσει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Στη σύγκριση με άλλες χώρες και μέσους όρους επέμεινε ο Χρ. Σταϊκούρας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας