• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 22.9°C / 25.9°C
  2 BF
  77%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.2°C / 22.3°C
  3 BF
  85%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  3 BF
  85%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 17.9°C / 18.8°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  0 BF
  82%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 19.4°C
  2 BF
  85%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 16.5°C
  1 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  2 BF
  89%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 29.4°C
  3 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  3 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.4°C / 25.4°C
  4 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 26.8°C
  4 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 23.6°C / 23.6°C
  4 BF
  82%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 25.1°C
  2 BF
  77%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 19.5°C / 26.6°C
  1 BF
  51%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 27.8°C
  2 BF
  29%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 22.0°C / 26.1°C
  2 BF
  47%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 22.7°C
  2 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 23.9°C
  2 BF
  99%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  85%
EUROKINISSI

Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών και έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα

 • A-
 • A+

Την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών και τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα πιο αδύναμα νοικοκυριά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας με εμφανώς πιο συναινετικό ύφος τη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία.

Αν και δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για το θέμα των πλειστηριασμών ούτε για το θέμα της έκτακτης ενίσχυσης, ανέφερε ότι αποδέχεται σχετικές προτάσεις από τον Κυρ. Βελόπουλο και τον Αλ. Τσίπρα αντίστοιχα.

Για την πρόταση Βελόπουλου για τους πλειστηριασμούς είπε ότι καταγράφεται και θα υπάρξει σχετική ρύθμιση την οποία θα φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για την οικονομική ενίσχυση είπε πάντως ότι θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο και θέλησε να διαβεβαιώσει πως «η κυβέρνηση θα σταθεί, όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα, με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Κατά την τριτολογία του ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε την αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι το «πέσαμε έξω» του κ. Γεωργιάδη ισχύει για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης και όχι για τον τουρισμό.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πάντως παραδέχθηκε πως «η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση», ενώ συμπλήρωσε πως μερίδιο ευθύνης έχουν και οι τοπικοί άρχοντες. Αν γυρίζαμε το ρολόι πίσω, θα έπρεπε να πάρουμε πιο γρήγορα μέτρα, είπε. Αλλά, συνέχισε, λέγοντας ότι «ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω» και ότι «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν». 

Σε αυτό το σημείο ανέφερε πως είναι η σωστή επισήμανση του Αλ. Τσίπρα για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και πρόσθεσε ότι γι' αυτό και το Διαβαλκανικό συμμετέχει στη σημερινή εφημερία.

Όσον αφορά στις ΜΕΘ πάντως και ειιδικότερα το αίτημα της αντιπολίτευσης για επίιταξή τους, ο πρωθυπουργός είπε πως αν το είχαμε κάνει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα είχαμε δαπανήσει πολύ περισσότερα. «Να τις χρησιμοποιούμε όταν είναι πραγματικά απαραίτητο» είπε για τις ιδιωτικές ΜΕΘ και πρόσθεσε: «τώρα είναι και το κάνουμε».  «Αν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες πόλεις», συμπλήρωσε.

Για την παιδεία ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει δίκιο ο κ. Τσίπρας που επισημαίνει ότι υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και αντέτεινε από την άλλη ότι:  και εμείς έχουμε δίκιο που υλοποιούμε πρόγραμμα με tablet και laptop στα σχολεία. Όπως είπε έχουν ήδη μοιραστεί 40.000 στα σχολεία, ενώ τόνισε ότι «δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο παιδί να μην μπορεί να έχει πρόσβαση για τεχνικούς λόγους». Όσον αφορά στο αίτημα για μαζική διεξαγωγή τεστ στους μαθητές έκρινε ότι δεν είναι σκόπιμο σε αυτή τη φάση, αλλά προανήγγειλε στοχευμένα τεστ σε μαθητές γυμνασίου προτού ανοίξουν πάλι τα σχολεία. Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης για μερικές ακόμα εβδομάδες.

Αναφορικά με τα υποψήφια εμβόλια ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα κόμματα να υποδείξουν ένα συγκεκριμένο ομιλητή για τον τρόπο που θα προχωρήσουμε στη στρατηγική εμβολιασμού.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις επισκέψεις σε σπίτια, ενώ τόνισε πως έχει ζητήσει αυξημένους ελέγχους στους χώρους εργασίας και για τη μάσκα αλλά και για την τηλεργασία όπου είναι εφικτή. «Θα χρειαστεί να αντέξουμε κάποιους μήνες ακόμα», είπε.

Στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός κρύφτηκε πίσω από τους επιστήμονες και τις… ευθύνες των νέων, ενώ στη δευτερολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν κολλάει τόσο εύκολα ο κορονοϊός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ειδική αναφορά έκανε και στην αντιπαράθεση για τις πολυδιαφημισμένες ΜΕΘ του Σωτηρία. λέγοντας πως πρέπει να φύγει ή ο διοικητής του νοσοκομείου ή ο Π. Πολάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΒΟΥΛΗ
Μητσοτάκης για ΜΕΘ: Πρέπει να φύγει ή ο δοικητής του Σωτηρία ή ο Πολάκης
« Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής οπότε θα απομακρυνθεί ο διοικητής ή ο Πολακης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε», είπε ο πρωθυπουργός για τις πολυδιαφημισμένες ΜΕΘ του Σωτηρία.
Μητσοτάκης για ΜΕΘ: Πρέπει να φύγει ή ο δοικητής του Σωτηρία ή ο Πολάκης
ΒΟΥΛΗ
Δεν κολλάει τόσο εύκολα ο κορονοϊός στα ΜΜΜ κατά τον Κ. Μητσοτάκη
Κατά τη δευτερολογία στη συζήτηση για την πανδημία ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως με βάση «ουκ ολίγες μελέτες» ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Δεν κολλάει τόσο εύκολα ο κορονοϊός στα ΜΜΜ κατά τον Κ. Μητσοτάκη
ΒΟΥΛΗ
Κρύφτηκε πίσω από τους επιστήμονες και τις… ευθύνες των νέων ο Μητσοτάκης
Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και με άρνηση να παρουσιάσει στοιχεία ο πρωθυπουργός στη Βουλή επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κρύφτηκε πίσω από τους επιστήμονες και τις… ευθύνες των νέων ο Μητσοτάκης
ΒΟΥΛΗ
Μαθήματα… αντιπολίτευσης από τον Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή
Απαντήσεις για την πορεία της πανδημίας προσπάθησε να δώσει ο πρωθυπουργός, καταφέρνοντας, ωστόσο, μόνο να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.
Μαθήματα… αντιπολίτευσης από τον Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή
ΒΟΥΛΗ
«Κύριε Μητσοτάκη δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε»
Σφοδρή κριτική στην διαχείριση της πανδημίας από τον Α. Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για δυσανεξία Μητσοτάκη στις απόψεις της αντιπολίτευσης.
«Κύριε Μητσοτάκη δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας