• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  7°C 3.9°C / 9.0°C
  0 BF
  74%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  7°C 4.6°C / 8.3°C
  2 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.0°C / 10.1°C
  2 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.0°C / 3.9°C
  1 BF
  75%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.6°C / 7.6°C
  2 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  2°C 2.4°C / 2.9°C
  4 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.9°C / 8.6°C
  1 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 5.8°C / 9.2°C
  3 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 4.9°C / 6.9°C
  1 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.1°C / 9.4°C
  1 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 7.6°C
  2 BF
  52%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  2 BF
  77%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.5°C / 4.4°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 1.5°C / 5.6°C
  1 BF
  79%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 4.8°C / 9.9°C
  1 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 4.2°C / 9.2°C
  1 BF
  77%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  7°C 2.3°C / 6.6°C
  2 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.3°C / 8.3°C
  2 BF
  63%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.8°C / 2.8°C
  2 BF
  78%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στη Βουλή από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. οι 155 απευθείας αναθέσεις

 • A-
 • A+
Τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τις αυθαιρεσίες στο ΕΚΔΔΑ, ενισχυμένες με νέα στοιχεία, φέρνει στο Κοινοβούλιο το Κίνημα Αλλαγής με ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών για τα έργα και τις ημέρες του προέδρου του Κέντρου Διονύση Κυριακόπουλου.

Στη Βουλή έφτασαν οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και ειδικότερα για τα έργα και τις ημέρες του προέδρου του Κέντρου, Διονύση Κυριακόπουλου. Με συγκεκριμένα ερωτήματα, σκληρή κριτική, αλλά και πρόσθετες αποκαλύψεις το ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να απαντήσει με τεκμήρια, καθώς η ερώτηση συνοδεύεται και από αίτημα κατάθεσης εγγράφων.

Στην ερώτηση του αντιπολιτευόμενου κόμματος αλλά και στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής υιοθετείται το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» -αν και δεν μνημονεύεται η εφημερίδα μας- και έρχονται να προστεθούν νέα στοιχεία, τα οποία περιγράφουν το μέγεθος των απευθείας αναθέσεων που υπογράφει ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ αλλά και της επιστημονικής απαξίωσης στην οποία οδηγείται δημόσιος φορέας.

Οπως αποκαλύψαμε, στο πρόσωπο του κ. Κυριακόπουλου έχει μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα για απευθείας αναθέσεις. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ελήφθη με επίκληση της πανδημίας και λόγων «ευελιξίας», ωστόσο στο έγγραφο της απόφασης που αναρτήθηκε στη Διαύγεια ουδεμία αναφορά γίνεται σε υγειονομική κρίση -που υποτίθεται ότι επέβαλε τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας- κι επομένως η απόφαση μοιάζει να ισχύει για πάντα και… για τα πάντα.

Οπισθοδρόμηση

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποκαλύπτει ότι ο κ. Κυριακόπουλος σε 10 μήνες προεδρικής θητείας έχει υπογράψει 155 απευθείας αναθέσεις, ο οποίες, εάν εξεταστούν από κάποιον παρατηρητή «με την καλή πρόθεση να τις αποδώσει στα έκτακτα υγειονομικά μέτρα», θα διαπιστωθεί ότι «μόνο 6 ενδεχομένως να σχετίζονται με τον κορονοϊό»! Ενδιαφέρον έχει και το μέτρο σύγκρισης που παραθέτει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.: η προκάτοχος του κ. Κυριακόπουλου στο πρώτο δεκάμηνο της θητείας της «είχε υπογράψει 23 αποφάσεις απευθείας αναθέσεων».

Επιπλέον το αντιπολιτευόμενο κόμμα καταλογίζει στον κ. Κυριακόπουλο:

● Ανευ προηγουμένου οπισθοδρόμηση στο θέμα της διαχείρισης της πληροφορίας της δημόσιας διοίκησης και των ανοιχτών δεδομένων, καθώς «αγνοεί εντελώς τις υποχρεώσεις περί ανάρτησης, επικαιροποίησης, καταλογογράφησης και διαθεσιμότητας ανοιχτών δεδομένων».

● Απαξίωση του ψηφιακού αποθετηρίου (όπου αναρτώνται οι εργασίες-«θησαυροί» των σπουδαστών της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης), το οποίο «δεν λειτουργεί»: όχι μόνο δεν αναρτώνται νέες πηγές και πληροφορίες σε αυτό, αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε στο πλούσιο υλικό που είχε αναρτηθεί στο αποθετήριο τα προηγούμενα χρόνια. Κατά τα λοιπά ο κ. Πιερρακάκης μάς διαβεβαιώνει ότι κάνουμε άλματα προς το ψηφιακό κράτος!» σχολιάζει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα μεταξύ άλλων ζητά «πλήρη διαφάνεια και έλεγχο όλων των απευθείας αναθέσεων της ηγεσίας του ΕΚΔΔΑ», αλλά και την «άμεση προκήρυξη της θέσης γενικού διευθυντή/τριας Οικονομικών Υπηρεσιών, ώστε να υπάρχει ένας ουσιαστικός διοικητικός έλεγχος της κομματικής αυθαιρεσίας των γαλάζιων στελεχών». Οπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.», η συγκεκριμένη διευθυντική θέση συστήθηκε με το νέο οργανόγραμμα του ΕΚΔΔΑ τον Δεκέμβριο του 2019. Η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης με εποπτεία του ΑΣΕΠ αγνοείται, ωστόσο ο κ. Κυριακόπουλος έχει τοποθετήσει πρόσωπο της αρεσκείας του. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην ανακοίνωσή του θυμίζει ότι το ΕΚΔΔΑ συστήθηκε το 1983, επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου. «Δεν ανεχόμαστε να γίνεται κομματικό παραμάγαζο στα χέρια της Ν.Δ.» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣτΕ: Νοθεύτηκε η εκφρασθείσα θέληση εκλογέων
Ενα πρώτο ηχηρό «ράπισμα» στις διατάξεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου, με τις οποίες άλλαξε τον «Κλεισθένη» άμεσα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, δίνει το ανώτατο δικαστήριο της...
ΣτΕ: Νοθεύτηκε η εκφρασθείσα θέληση εκλογέων
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Δύο μέτρα...
...και δύο σταθμά διέπουν την τοποθέτηση της Παρασκευής Δραμαλιώτη στη θέση της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.
Δύο μέτρα...
ΒΟΥΛΗ
Με νέα τροπολογία «μαζεύουν» την «τροπολογία Κακλαμάνη»
Για την «τροπολογία Κακλαμάνη» έχει ειπωθεί ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Δήμο Αθηναίων, ως τον μοναδικό φορέα της χώρας που είχε διπλό προληπτικό έλεγχο.
Με νέα τροπολογία «μαζεύουν» την «τροπολογία Κακλαμάνη»
ΒΟΥΛΗ
Σύγκρουση για τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών
Στην τροποποίηση του εκλογικού νόμου για αυτόματη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στην περίπτωση αμετάκλητης ποινικής καταδίκης ενδέχεται να προχωρήσει εν καιρώ η κυβέρνηση, μετά την απονομή των οριστικών ποινών...
Σύγκρουση για τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών
ΒΟΥΛΗ
Αφαιρείται ο κόφτης του εισοδηματικού κριτηρίου για την απόκτηση ιθαγένειας
Η προϋπόθεση να διαθέτει ο ενδιαφερόμενος ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον ανειδίκευτου εργάτη για την κτήση ιθαγένειας με πολιτογράφηση δέχτηκε κριτική από κόμματα και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
Αφαιρείται ο κόφτης του εισοδηματικού κριτηρίου για την απόκτηση ιθαγένειας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας