• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.8°C / 29.0°C
  2 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.3°C / 27.4°C
  2 BF
  64%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.0°C / 25.4°C
  1 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 18.9°C / 21.6°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.0°C / 23.8°C
  2 BF
  69%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 20.1°C
  1 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  1 BF
  57%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.5°C / 29.1°C
  3 BF
  50%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.9°C / 24.9°C
  1 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.8°C / 27.4°C
  3 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.7°C / 25.7°C
  0 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 25.1°C
  0 BF
  73%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 19.5°C / 28.4°C
  0 BF
  53%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.1°C / 27.8°C
  2 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.8°C / 28.2°C
  0 BF
  49%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.3°C / 27.1°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 26.7°C
  1 BF
  86%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  0 BF
  75%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αυλαία για την προανακριτική με οκτώ αδικήματα σε βάρος Παπαγγελόπουλου

 • A-
 • A+
Ταυτόσημη «ετυμηγορία» από Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ● Ενοχοποιεί τους εισαγγελείς Διαφθοράς ● Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για την εκδίκαση της υπόθεσης από το Ειδικό Δικαστήριο.

Στα πρόθυρα του Ειδικού Δικαστηρίου βρίσκεται από χθες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατηγορούμενος ουσιαστικά από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως ενορχηστρωτής της «σκευωρίας» της Νοvartis και της δίωξης πολιτικών προσώπων για λογαριασμό της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τυπικά η προανακριτική επιτροπή εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής την άσκηση ποινικής δίωξης για οκτώ αδικήματα εναντίον του, προκρίνοντας το πόρισμα της κυβερνητικής πλευράς που υποστηρίζει ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της θητείας του παρενέβαινε σε πολύκροτες υποθέσεις επιδιώκοντας οικονομικά οφέλη για τον ίδιο και πολιτικό κέρδος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το σκεπτικό της πλειοψηφίας ενοχοποιεί τους εισαγγελείς Διαφθοράς ως «φυσικούς» αυτουργούς, ενώ στοχοποιεί ως συνεργούς δημοσιογράφους και έτερα φυσικά πρόσωπα.

ΝOVARTIS

Στην Ολομέλεια της Βουλής η εισήγηση για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Γ. Μπούγα, η προανακριτική «με θεσμική προσήλωση» απάντησε καταφατικά «στο μείζον ερώτημα εάν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση από των πρώην αναπληρωτή υπουργό στην δικαστική εξουσία». Η πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι μετέτρεψαν την προανακριτική σε «κομματικό τους όργανο» και ότι παραπέμπουν στη δικαιοσύνη τον Δημ. Παπαγγελόπουλο με προειλημμένες αποφάσεις και κατασκευασμένο κατηγορητήριο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου», καταγγέλλοντας ακόμη μια φορά την πλειοψηφία για ευτελισμό του Συντάγματος, της νομιμότητας και της αποστολής της προανακριτικής. Οι συνήγοροί του υπογράμμισαν την «ανυπαρξία ενοχοποιητικών στοιχείων», προσθέτοντας και την παράμετρο της σκοπιμότητας, δηλαδή την «απόπειρα παρέμβασης» στη δικαιοσύνη για τις ανοιχτές υποθέσεις πολιτικών προσώπων (Λοβέρδου, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλου).

Η Ολομέλεια της Βουλής, που προγραμματίζεται εκτός απροόπτου για την Τετάρτη 22 Ιουλίου, αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση της κυβερνητικής πτέρυγας και να ασκήσει (με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος, τα άρθρα 153- 159 του ΚτΒ και του νόμου περί ευθύνης υπουργών) δίωξη εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμα για την εκδίκαση της υπόθεσης από το Ειδικό Δικαστήριο.

Tα 8 αδικήματα

● Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ) των εισαγγελέων Διαφθοράς με στόχο τη δίωξη 10 πολιτικών προσώπων και τη μη δίωξη υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015.

● Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ) των εισαγγελέων Διαφθοράς που μεταχειρίστηκαν εκβιαστικά μέσα σε καταθέσεις μαρτύρων.

● Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) για πράξεις και παραλείψεις των εισαγγελέων Διαφθοράς.

● Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) παρεμβαίνοντας στο έργο εισαγγελέων (Τουλουπάκη, Ράικου, Τσατάνη, Αθανασίου).

● Κακουργηματική απόπειρα εκβίασης (385ΠΚ) του ίδιου και του εκδότη Ι. Φιλιππάκη σε βάρος του Σάμπυ Μιωνή.

● Δωροληψία κρατικού αξιωματούχου (159ΠΚ) για τα 350.000 ευρώ που φέρονται να ζήτησαν ο ίδιος και ο Ι. Φιλιππάκης από τον Σ. Μιωνή.

● Δωροληψία υπαλλήλου (235) για την προαναφερόμενη υπόθεση.

● Εγκληματική οργάνωση-συμμορία (187ΠΚ) για τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα που περιγράφονται στο πόρισμα.

Παπαγγελόπουλος: «Παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη»

Δ. Τσοβόλας: Πρόκειται για πορίσματα «μνημεία παράνομης και απαράδεκτης απόπειρας παρέμβασης» στη Δικαιοσύνη που ερευνά τις υποθέσεις Λοβέρδου, Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη

Σκληρή απάντηση έδωσε στους διώκτες του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ και οι συνήγοροί τους προειδοποιούν ότι σύντομα θα μετατραπούν από κατήγοροι σε κατηγορούμενους.

Σε δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για «πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου», κατηγορώντας Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι ολοκλήρωσαν «τον ευτελισμό του Συντάγματος, κάθε έννοιας νομιμότητας και της αποστολής της ως κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογραμμίζει το γεγονός ότι η πλειοψηφία της προανακριτικής επέλεξε να αγνοήσει τα πορίσματα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, αναφερόμενος σε «ανεπάρκεια» του πορίσματος Ζαχαρή, σε σύγκριση με το πόρισμα Σοφουλάκη. Ταυτόχρονα επικρίνει και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την άρνησή της να του χορηγήσει αντίγραφα των πορισμάτων, χωρίς αιτιολογία.

Οπως λέει χαρακτηριστικά, «τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα του παλαιού πολιτικού συστήματος, η φοβική μάλλον ανύπαρκτη αντίδραση της σημερινής κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις, με αποκορύφωμα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η επερχόμενη οικονομική καταστροφή και η διαφαινόμενη παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος δεν πρόκειται να συγκαλυφθούν από την πρωτοφανή, παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου».

Παράλληλα, οι συνήγοροί του Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα χαρακτηρίζουν τα πορίσματα Ν.Δ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ. «μνημεία παράνομης και απαράδεκτης απόπειρας παρέμβασης» στη Δικαιοσύνη που ερευνά τις υποθέσεις Λοβέρδου, Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «η προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι πλέον αδίστακτη και απροσχημάτιστη και θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς της Δικαιοσύνης να προβούν στις νόμιμες ενέργειες».

Κάνοντας λόγο για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων του πρώην υπουργού, οι δικηγόροι σημειώνουν πως «αποδεικνύεται πλήρως ότι η ανυπαρξία ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος του Παπαγγελόπουλου και των φερόμενων αδίκως και παρανόμως ως συμμέτοχων δημοσιογράφων και εισαγγελέων Διαφθοράς, οδηγεί απροσχημάτιστα τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε περαιτέρω υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Η πολιτική σκευωρία δεν θα περάσει».

Το ογκώδες κυβερνητικό πόρισμα για τα περί σκευωρίας

Την άσκηση ποινικής δίωξης για οκτώ αδικήματα -εκ των οποίων τα τέσσερα κακουργηματικού χαρακτήρα- εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου εισηγείται με το ογκώδες πόρισμά της η Νέα Δημοκρατία.

Η κυβερνητική πτέρυγα κατηγορεί τον πρώην υπουργό για ανάμιξη και χειραγώγηση στις δικαστικές έρευνες για πολύκροτες υποθέσεις (Novartis, λίστες φοροδιαφυγής, Marfin κ.ά.), για εκβιασμό του Σ. Μιωνή, για πιέσεις σε εισαγγελείς και μάρτυρες (στους οποίους περιλαμβάνει και τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου της φαρμακευτικής, Φρουζή, Μανία και Μανιαδάκη), για στοχοποίηση δικαστικών και φυσικών προσώπων.

Το σκεπτικό του πορίσματος στηρίζεται, όπως αναμενόταν, στις καταγγελίες των εισαγγελικών λειτουργών που κατέθεσαν στην προανακριτική και στο υλικό του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία.

Ειδικότερα:

● Τα τέσσερα πρώτα αδικήματα που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο, η ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, η ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, η ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και η παράβαση καθήκοντος, αφορούν τις υποθέσεις της Novartis (σύμφωνα με την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελ. Ράικου) και τις υποθέσεις του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, Βγενόπουλου, τραπεζών και φοροδιαφυγής (σύμφωνα με τις καταθέσεις του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Π. Αθανασίου και της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη). Με το σκέλος του κατηγορητηρίου που αναφέρεται στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, η Ν.Δ. στοιχειοθετεί τη θεωρία για τη «σκευωρία» και τον παραδικαστικό μηχανισμό του «Ρασπούτιν» που εξυφάνθηκε «με στόχο τη δίωξη δέκα πολιτικών προσώπων και παράλληλα την παράλειψη δίωξης των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών κατά το έτος 2015».

● Τα τρία ακόλουθα, αυτά της απόπειρας εκβίασης, της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου και της δωροληψίας υπαλλήλου, αφορούν την υπόθεση Μιωνή. Στο πόρισμα περιλαμβάνονται αναλυτικά οι καταγγελίες του επιχειρηματία, το περιεχόμενο του ηχητικού που δημοσιοποιήθηκε, καθώς και το «παράνομο περιουσιακό όφελος 350.000 ευρώ» που σύμφωνα με το σκεπτικό της πλειοψηφίας επιχείρησε να αποκομίσει ο Δ. Παπαγγελόπουλος από τη διευθέτηση της αντιδικίας Μιωνή – Φιλιππάκη.

● Το (όγδοο) αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης – περίπτωση συμμορίας (αρ. 187 παρ. 5 παλαιού Π.Κ. και παρ. 3 νέου Π.Κ.) αποδίδεται στον Δ. Παπαγγελόπουλο, καθώς, όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της πρότασης, «όντας αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης οργανώθηκε με άλλους προκειμένου να διαπράξουν τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα που περιγράφονται στο πόρισμα».

Σημειώνεται ότι δεν προτείνεται η άσκηση δίωξης α) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση διότι όπως αναφέρεται στο πόρισμα «… καίτοι τα όσα ανέφεραν οι προστατευόμενοι μάρτυρες απεδείχθησαν ψευδή, δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήλθε με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή μαζί τους» και β) για το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση κακουργήματος διότι, όπως σημειώνεται, από το αποδεικτικό υλικό προέκυψε ότι οι πιέσεις του σε Ράικου, Αθανασίου, Τσατάνη ήταν σε επίπεδο απειλών και όχι υπόσχεσης αμοιβής, «…καθώς και με την άκρως προβληματική αλλαγή του άρθρου με την τροποποίηση επί ΣΥΡΙΖΑ του Π.Κ. πλέον απαιτείται αμοιβή».

ΣΥΡΙΖΑ: Κατασκευασμένο και προαποφασισμένο κατηγορητήριο

Στην πλήρη αποδόμηση του κατηγορητηρίου που συνέταξαν Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ. προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η προανακριτική επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε ως παρωδία και κατέληξε ως φάρσα.

H αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «κατασκευασμένο κατηγορητήριο και προειλημμένες αποφάσεις» της πλειοψηφίας Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καταγγέλλοντας ότι απέκρυψαν και αγνόησαν βασικούς μάρτυρες και στοιχεία για την υπόθεση.

Οπως εξηγούσαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το πόρισμα κατατίθεται χωρίς να γνωρίζει η προανακριτική τα πορίσματα των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή, οι οποίοι για μήνες πραγματοποίησαν έρευνα για τους χειρισμούς στο σκάνδαλο Novartis.

Παράλληλα, η Ν.Δ. αρνήθηκε να συζητήσει την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου για τη Novartis, όπου «αποκαλύπτεται πλήρως το κύκλωμα διαφθοράς και ο επηρεασμός κυβερνητικών αξιωματούχων, κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά», όπως λένε.

Οσο για τους μάρτυρες στους οποίους βασίζεται το κατηγορητήριο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για καταθέσεις που αποδείχτηκαν ψευδείς, όπως π.χ. του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

«Μπροστά στο αδιέξοδο που βρέθηκαν στην υπόθεση της Novartis, Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. προχώρησαν στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ανακαλύπτοντας ανάμειξη του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε διένεξη ιδιωτών επιχειρηματιών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων για την περίπτωση Μιωνή.

Σε δήλωσή του, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σπύρος Λάππας, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να διατυπώνονται κατηγορίες σε βάρος του πιθανού ηθικού αυτουργού, διότι προκάλεσε σε άλλους, φυσικούς αυτουργούς κάποια αξιόποινη πράξη, και να μην έχουμε ούτε τα ονόματα των φυσικών αυτουργών, ούτε τις συγκεκριμένες πράξεις τους, ούτε στοιχεία και πραγματικά περιστατικά που να τεκμηριώνουν τυχόν ευθύνες τους γι’ αυτά. Ετσι μείναμε με τον ηθικό αυτουργό… στο χέρι».

Ο κ. Λάππας σημειώνει ότι από το 350 σελίδων πόρισμα της Ν.Δ. απουσιάζουν εκκωφαντικά λέξεις όπως «σκάνδαλο Novartis, FBI, τιμολόγηση φαρμάκων, διαφθορά», όπως και οποιαδήποτε αναφορά στους προστατευόμενους μάρτυρες.

Χαρακτηρίζει θλιβερό το γεγονός ότι οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου (Σοφουλάκης, Ζαχαρής) κατέληξαν σε εκ διαμέτρου αντίθετα συμπεράσματα για τους δικαστικούς χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «θεσμική τραγωδία», σημειώνοντας ότι «καταδιώκονται δημοσιογράφοι που ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία και αποκαλύπτουν σκάνδαλα, δεν κρύβουν ρεμούλες, σήψη και διαφθορά, καταμηνύονται εισαγγελείς γιατί ερευνούν κατά νόμο και σύμφωνα με την ιδιότητά τους και τις αρμοδιότητές τους μία υπόθεση, με αποτέλεσμα η εικόνα της χώρας και του πολιτικού μας συστήματος να είναι γκρίζα».

Διώξεις εισαγγελέων και δημοσιογράφων ζητά το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Την ποινική δίωξη του Δ. Παπαγγελόπουλου για οκτώ αδικήματα ζητάει και το Κίνημα Αλλαγής, ταυτιζόμενο πλήρως με τις θέσεις της «γαλάζιας» πλειοψηφίας.

Ωστόσο, στο πόρισμά τους οι τρεις βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ., μέλη της προανακριτικής, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη και Δημήτρης Μπιάγκης, προχωρούν ένα βήμα παραπάνω και ζητούν να κοινοποιηθεί το πόρισμα της επιτροπής στην Εισαγγελία (άρθρο 38 ΚΠΔ) για να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, καθώς και των δημοσιογράφων Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα και Γιάννας Παπαδάκου. Επίσης ζητούν να διερευνηθεί και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων.

Επιμένοντας στη γραμμή «και σκάνδαλο και σκευωρία» οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισημαίνουν ότι «το συμπέρασμα από το έργο της προανακριτικής επιτροπής δεν αφήνει αμφιβολία για τη σκευωρία που έστησε το παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο. Παραδικαστικό κύκλωμα που επιχείρησε να σπιλώσει Ελληνες πολιτικούς».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΒΟΥΛΗ
Κλείσιμο με βαριές σκιές
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διεκδίκησε και χθες τα υπερασπιστικά του δικαιώματα επικαλούμενος ημιτελείς σε βάρος του διεργασίες. Προσερχόμενος στη γραμματεία της προανακριτικής, κατέθεσε αίτημα για να του...
Κλείσιμο με βαριές σκιές
ΒΟΥΛΗ
Ανάβει φωτιές το FBI
Ενα πακέτο αποκαλυπτικών εγγράφων του FBI έφτασε από χθες το μεσημέρι στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Ανάβει φωτιές το FBI
ΒΟΥΛΗ
Επικίνδυνη παρωδία
Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της προανακριτικής, καταγγέλλοντας ως «αδιανόητη και πρωτοφανή» την απόφαση της πλειοψηφίας να απορρίψει τους μάρτυρες που πρότεινε η πτέρυγα.
Επικίνδυνη παρωδία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας