• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.8°C / 31.9°C
  3 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.0°C / 31.6°C
  2 BF
  40%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 28.2°C / 33.2°C
  1 BF
  53%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  27°C 25.9°C / 26.6°C
  2 BF
  36%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 28.0°C
  3 BF
  83%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 25.7°C / 30.0°C
  2 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.1°C / 26.5°C
  2 BF
  28%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  2 BF
  30%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 28.8°C
  2 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 26.2°C / 30.9°C
  3 BF
  42%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.4°C / 28.8°C
  2 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 26.8°C
  2 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  2 BF
  53%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.7°C / 30.9°C
  0 BF
  29%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 28.5°C / 33.3°C
  2 BF
  20%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.8°C / 30.8°C
  4 BF
  42%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.4°C / 31.1°C
  3 BF
  17%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 26.3°C
  3 BF
  76%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 23.9°C / 29.4°C
  3 BF
  60%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  1 BF
  47%

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επικίνδυνη παρωδία

 • A-
 • A+
Η πλειοψηφία όχι μόνο απέρριψε τους μάρτυρες που είχε προτείνει και ο Δ. Παπαγγελόπουλος, αλλά εισηγήθηκε να κληθούν ως «ύποπτοι» ● Για πραξικόπημα και κατασκευασμένο πόρισμα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της προανακριτικής, καταγγέλλοντας ως «αδιανόητη και πρωτοφανή» την απόφαση της πλειοψηφίας να απορρίψει τους μάρτυρες που πρότεινε η πτέρυγα, μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Η πτέρυγα ζήτησε, ειδικότερα, να κληθούν εκτός από τους εισαγγελείς Διαφθοράς (Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης) οι επόπτες αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Παν. Μπρακουμάτσος και Δημ. Παπαδημητρίου, οι εισαγγελείς Γ. Καλούδης και Ηλ. Ζαγοραίος, ο εκδότης Γ. Φιλιππάκης και ο δικηγόρος του Μ. Μαργωμένος, η πρώην γ.γ. Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, καθώς και οι εκπρόσωποι του επιχειρηματία Σ. Μυωνή. Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛΛ. απέρριψαν την πρόταση, όπως άλλωστε και τους μάρτυρες που είχε προτείνει και ο Δ. Παπαγγελόπουλος, εισηγήθηκαν μάλιστα να κληθούν ως «ύποπτοι» τόσο ο ίδιος όσο και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλ. Τάρκας, καθώς και ο εκδότης Γ. Φιλιππάκης.

Διαμαρτυρόμενοι έντονα για την εξέλιξη, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση, καθιστώντας σαφές πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές επιπλέον μεθοδεύσεις. «Δεν μπορούμε να καταστήσουμε πρόσωπα ως υπόπτους, επειδή τους χαρακτήρισε έτσι ένας ιδιώτης, ο Σ. Μυωνής» φέρεται να δήλωσε ο Σπ. Λάππας, με τον Γ. Γκιόλα να συμπληρώνει: «[…] δεν είναι θέσφατο τα όσα καταγγέλλει ο Μυωνής, το αντίθετο μάλιστα. Εμείς ψάχνουμε την αλήθεια κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς καταθέσεις μαρτύρων, χωρίς αποδεικτικό υλικό. Εμμένουμε να εξεταστούν όλοι οι παράγοντες που μπορούν να συνεισφέρουν. Χωρίς τη διασφάλιση των εχέγγυων, εμείς θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν θα συνεχίσουμε να παριστάμεθα μόνον για να προβάλλουμε ενστάσεις στις μεθοδεύσεις σας».

Αδιανόητη απόφαση

Στη συνέχεια, σε κοινή τους δήλωση, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «ένα ακόμη πραξικόπημα» και για «προκατασκευασμένο» πόρισμα, στο οποίο δεν χωρούν μάρτυρες και αποδεικτικό υλικό. «Είναι αδιανόητη και πρωτοφανής η απόφαση της Ν.Δ. να απορρίψει όλους τους μάρτυρες που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση, μάρτυρες οι οποίοι είναι ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία εισαγγελικοί λειτουργοί και που οι καταθέσεις τους καθίστανται υποχρεωτικές και αναγκαίες από την ίδια την πρόταση του διευρυμένου κατηγορητηρίου» σημείωσαν.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει με σκοπιμότητα να παρατείνει τη διαδικασία υποθέτοντας ταυτόχρονα πως «αφήνει εκτεθειμένο» τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. «Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου θέλει να αφήσει τον Δ. Παπαγγελόπουλο στην τύχη του», υποστήριξαν, χαρακτηρίζοντας προσχηματικές τις καταγγελίες. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 2 Ιουνίου, για τα περαιτέρω διαδικαστικά, χωρίς ακρόαση μαρτύρων.

▪ Για παραβίαση της νομιμότητας και των στοιχειωδών δικαιωμάτων πολιτικών προσώπων και πολιτών έκαναν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι του Δ. Παπαγγελόπουλου, Δημ. Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα. «Η αιφνίδια απόφαση της πλειοψηφίας για μετατροπή ως υπόπτων μη πολιτικών προσώπων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει τέτοια απόφαση από την Ολομέλεια της Βουλής για τα μη πολιτικά πρόσωπα και η μη αποδοχή του αιτήματος του Δ. Παπαγγελόπουλου να κληθούν ουσιώδεις μάρτυρες αποτελεί κοινοβουλευτικό και δικαστικό πραξικόπημα» τόνισαν.

Σκληρή δήλωση Φιλιππάκη

Κοινοβουλευτική-νομική σκευωρία και παρωδία που συνεχίζεται χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο εκδότης Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης την απόφαση της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής να τον καλέσει να παραστεί ενώπιόν της και να εξεταστεί ως ύποπτος. Κάνει δε λόγο για αντιποίηση αρχής από την επιτροπή, καθώς δεν είναι αρμόδια να του απευθύνει κατηγορίες αφού «ως μη πολιτικό-κυβερνητικό πρόσωπο δεν εμπίπτω στην αξιολογική δικαιοδοσία και αρμοδιότητά της».

Αναφερόμενος στον Σάμπυ Μιωνή ανάμεσα σε άλλα σημειώνει ότι «στο ποιόν και τα ψεύδη του εν λόγω ατόμου -παλαιόθεν γνωστού ανά το πανελλήνιο και διεθνώς- ομνύουν πλέον τόσο η πλειοψηφία της επιτροπής όσο και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε αμφότερες τις περιπτώσεις». Τέλος, δηλώνει ότι θα προσέλθει στην επιτροπή υπογραμμίζοντας: «Εγώ, όπως πάντα, θα πράξω στο ακέραιο το καθήκον μου, κατά συνείδηση. Η αλήθεια θα κατισχύσει και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

Οργή Παπαδάκου

Ως «μία ακόμα προσπάθεια των σκοτεινών κύκλων που διακινούσαν το μαύρο πολιτικό χρήμα για να την τρομοκρατήσουν, να τη φιμώσουν και να την εξαφανίσουν από τον χώρο της ερευνητικής δημοσιογραφίας» χαρακτηρίζει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την απόφαση της επιτροπής της Βουλής να την καλέσει ως ύποπτη. Στη δήλωσή της αποκαλεί «συκοφάντη» τον Sabby Mioni, ενώ ξεκαθαρίζει ότι «κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει στο να αποκαλύπτω το σκοτεινό και ζοφερό πρόσωπο της εξουσίας, αλλά και τους συνεργούς εκείνων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, λεηλατώντας και καταληστεύοντας τα δημόσια ταμεία».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΒΟΥΛΗ
Λάππας: Απουσιάζουν οι λέξεις «σκάνδαλο», «διαφθορά» από το πόρισμα της Ν.Δ.
Ο βουλευτής αποδομεί το πόρισμα της Ν.Δ. που στηρίχθηκε σε «καταθέσεις υπόδικων» για να δικαιολογηθεί «μια πολιτική απόφαση δίωξης» πρώην υπουργού. 
Λάππας: Απουσιάζουν οι λέξεις «σκάνδαλο», «διαφθορά» από το πόρισμα της Ν.Δ.
ΒΟΥΛΗ
Δεν τους άρεσε η «Κελέση»
Στην κατάθεσή της στην προανακριτική, η προστατευόμενη μάρτυρας «Κελέση» φέρεται να επέμεινε σε όσα έχει πει στις δικαστικές αρχές ● Σε αδιέξοδο βρέθηκαν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Δεν τους άρεσε η «Κελέση»
ΒΟΥΛΗ
Επικίνδυνες ακροβασίες
Την ώρα που η αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων φαίνεται να ναυαγεί, η πλειοψηφία της προανακριτικής αναζητεί εναγωνίως στοιχεία για τον εμπλουτισμό του κατηγορητηρίου εναντίον του Δημήτρη...
Επικίνδυνες ακροβασίες
ΒΟΥΛΗ
Κατάργηση με το έτσι θέλω του νόμου περί προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος
Μεθοδεύσεις για να καταθέσουν αυτοπρόσωπα και χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες.
Κατάργηση με το έτσι θέλω του νόμου περί προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας