Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η πλειοψηφία καλεί τον Ν. Παππά, απορρίπτει την πρόταση για Σαμαρά και Παπασταύρου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η πλειοψηφία καλεί τον Ν. Παππά, απορρίπτει την πρόταση για Σαμαρά και Παπασταύρου

  • A-
  • A+

Σε πλήρη σύμπνοια τα μέλη της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Προανακριτική επιτροπή για τους χειρισμούς του Δ. Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο Novartis, αποφάσισαν να καλέσουν τον Νίκο Παππά, απορρίπτοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κλήση μαρτύρων.

«Αν εκτιμάτε ότι πρέπει να έρθει ο Παππάς τότε θα πρέπει επίσης να έρθουν οι κύριοι Σαμαράς, Παπασταύρου, Φιλιππάκης και η κυρία Παπαδάκου», φέρεται να αντέτεινε ο Γιάννης Ραγκούσης στην πρόταση της πλειοψηφίας.

Απορρίφθηκε όμως και έτσι αλλάζει η σειρά με την οποία καλούνται να καταθέσουν οι μάρτυρες. Κατόπιν αυτού την Τρίτη θα καταθέσει ο Νίκος Παππάς, την Τετάρτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και την Πέμπτη η Ελένη Τουλουπάκη.

Η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς είχε κληθεί να καταθέσει σήμερα, αλλά διαβίβασε επιστολή μέσω της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε πως δεν θα προσέλθει και διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.

Κατά τις ίδιες πηγές, η εισαγγελική λειτουργός εκφράζει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε με τον νόμιμο, επίσημο και ενδεδειγμένο τρόπο, αλλά με ένα τηλεφώνημα, μόλις χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απέναντι στους ισχυρισμούς που προέβαλε χθες ο Σάμπυ Μιωνή, ο Γ. Ραγκούσης φέρεται να είπε «θέλω να σας υποβάλω και εγώ ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Ο κ. Σαμαράς μεσολάβησε προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός μεταξύ εσάς και του κ. Φιλιππάκη;»

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Σας θυμίζω ότι το 2013, όχι τότε, τον Νοέμβριο του 2013 έγινε συμβιβασμός. Και είχε γίνει διότι ο Σαμαράς είχε ζητήσει από τον Σταύρο να με πείσει να το κάνω. 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ναι, εσείς λέτε τώρα –και καλά κάνετε- αναλυτικά όλη την αλυσίδα. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι απ' αυτό που μας λέτε ότι ο Φιλιππάκης ζήτησε από τον Σαμαρά μεσολάβηση, ο κ. Σαμαράς, ο πρώην Πρωθυπουργός, αποδέχθηκε να μεσολαβήσει, μεσολάβησε στον κ. Παπασταύρου, ο κ. Παπασταύρου έπεισε εσάς και το αποτέλεσμα αυτού του κύκλου που ξεκίνησε, όπως λέτε με πρωτοβουλία του κ. Φιλιππάκη, ήταν να οδηγηθείτε στον πρώτο συμβιβασμό με τον κ. Φιλιππάκη...

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Σωστά, σωστά.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Να το θέσω διαφορετικά. Ο κ. Παπασταύρου σας ενημέρωσε ότι η πρωτοβουλία είναι του κ. Σαμαρά;

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Ναι και μου ζήτησε...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Άρα, δεν σας το απέκρυψε. Άρα, γνωρίζατε...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Είναι κρίσιμο αυτό για τον κ. Παπασταύρου. Δεν σας απέκρυψε ο κ. Παπασταύρου ότι σας κάνει αυτήν την πρόταση συμβιβασμού εσάς προσωπικά, μετά από πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά. Δεν σας το απέκρυψε. Σας το είπε.

ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ (Μάρτυς): Καθόλου δεν μου το απέκρυψε. Και ο Σταύρος ήταν αυτός ο οποίος διαπραγματεύτηκε τον συμβιβασμό, γιατί μου είχε δώσει προσωπική εγγύηση ότι θα διαπραγματευτεί τον καλύτερο συμβιβασμό που γίνεται ...

Ν. Παππάς: Διαμεσολάβηση για την υπόθεση Μιωνή είχε γίνει και το 2013 επί Ν.Δ.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με για τις αναφορές Μιωνή τόνισε πως «η συνάντηση στην οποία αναφέρεστε έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Φαντάζομαι το ίδιο είχε γίνει και επί Σαμαρά, όταν, όπως αποκαλύφθηκε, είχε γίνει και πάλι προσπάθεια διαμεσολάβησης».

«Η δική μας παρότρυνση, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Ελλάδας και τις διμερείς σχέσεις με μια χώρα της περιοχής, ήταν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Σαμαράς προσπάθησε, επίσης. Εύχομαι και εκείνη η προσπάθεια να έγινε κατόπιν αιτήματος της άλλης πλευράς και όχι από “ελατήρια” δικά τους, διότι και ο Παπασταύρου και ο Μιωνή ενέχονταν στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ» πρόσθεσε.

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πως «σε σχέση με το προσφυγικό, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε ενώπιον της επιλογής της ΝΔ που υποθέτει ότι το πρόβλημα μπορεί να απομονωθεί. Εμείς κάναμε μία πρόταση: Να πάρουν πίσω την ΠΝΠ, να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε ένα διάλογο για να λυθεί το θέμα».

 

 

ΒΟΥΛΗ
Αναβολή στην εξέταση Τουλουπάκη, λόγω μη νόμιμης κλήτευσης
Η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς επρόκειτο να εξεταστεί σήμερα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά ενδεχόμενη εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.
Αναβολή στην εξέταση Τουλουπάκη, λόγω μη νόμιμης κλήτευσης
ΒΟΥΛΗ
Πήγαν για Παπαγγελόπουλο τους βγήκε… Σαμαράς
Σε νέο ηχηρό φιάσκο, μετά την «αποκάλυψη» των προστατευόμενων μαρτύρων, οδηγούνται Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛΛ. που «έπαιξαν τα ρέστα τους» με την κατάθεση Μιωνή στην προανακριτική της Βουλής προκειμένου να...
Πήγαν για Παπαγγελόπουλο τους βγήκε… Σαμαράς
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η απάντηση Παπαγγελόπουλου στη μήνυση Μιωνή
Στο δήθεν εκβιασμό του, προς τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, απαντά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο Μιωνή, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, κατέθεσε μήνυση για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό σε...
Η απάντηση Παπαγγελόπουλου στη μήνυση Μιωνή
ΒΟΥΛΗ
Δ. Παπαγγελόπουλος: Κατασκοπία η καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μιωνή - Παππά
Το έγκλημα της κατασκοπίας, καθώς αποκαλύπτει κρατικά μυστικά, συνιστά η καταγραφή και δημοσιοποίηση του διαλόγου, επεσήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, βάζοντας στο «κάδρο» Μιωνή και μέλη της επιτροπής
Δ. Παπαγγελόπουλος: Κατασκοπία η καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μιωνή - Παππά
ΒΟΥΛΗ
Δ. Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς μου ζήτησε να βοηθήσω τον Παπασταύρου
Συνάντηση που είχε κάποια στιγμή, το 2015 ή 2016, με τον Αντώνη Σαμαρά, στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, περιέγραψε στη σημερινή του κατάθεση ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Δ. Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς μου ζήτησε να βοηθήσω τον Παπασταύρου
ΒΟΥΛΗ
Δ. Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου ήταν το μακρύ χέρι του Σαμαρά
Τη σχέση της Ελένης Ράικου με τον Αντώνη Σαμαρά αναλύει κατά τη σημερινή του παρουσία ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής ο Δημήτρης Παπαγγελοπουλος
Δ. Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου ήταν το μακρύ χέρι του Σαμαρά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας