Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παρέμβαση της Βουλής ζητά η Τουλουπάκη

Η Ελένη Τουλουπάκη

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παρέμβαση της Βουλής ζητά η Τουλουπάκη

  • A-
  • A+
Νέα συνεδρίαση της προανακριτικής σήμερα, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: κλήση μαρτύρων, ακόμη και προστατευόμενων ή και διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Tην παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής, Ιωάννη Μπούγα, ζητά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μετά το αίτημα των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη και όχι ως μάρτυρας. Με επιστολή της, η κ. Τουλουπάκη καταγγέλλει ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς της και ζητά ακόμη και την εξέταση λήψης πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των βουλευτών, βάσει του Κανονισμού της Βουλής.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά επικρίνοντας το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο δεν φαίνεται να στηρίζει ούτε η Ν.Δ. πλέον, «είναι φανερό ότι το διατυπωθέν αίτημα, καθώς και σχετικές διαρροές στον Τύπο τη στιγμή που όπως είναι γνωστό στο πανελλήνιο διενεργείται σε βάρος μου προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ζαχαρή και Σοφουλάκη, παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητάς μου, καθόσον η ως άνω προανακριτική επιτροπή είναι αρμόδια κατά νόμο να κρίνει μόνο για ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα».

Για τον λόγο αυτό, προσθέτει, «επισημαίνεται ότι ενέργειες όπως η προαναφερόμενη συνιστούν ευθεία παρέμβαση από τα συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής που υπέβαλαν το ανωτέρω αίτημα στη δικαστική έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιοι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου».

Σήμερα η επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι για να αποφασίσει τη σειρά των επόμενων μαρτύρων μέχρι τη λήξη των εργασιών της επιτροπής, καθώς και το τι θα γίνει με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Παράλληλα, αναμένεται να απορρίψει τα αιτήματα του Δ. Παπαγγελόπουλου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, κ.λπ., αλλά στο τραπέζι είναι πιθανόν να τεθεί και ζήτημα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εναντίον του, κάτι που θα απαιτήσει απόφαση της Ολομέλειας. Την Πέμπτη θα κληθεί να καταθέσει η αντεισαγγελέας Εφετών, Ευγενία Κυβέλου.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝ.ΑΛΛ.) ζήτησε χθες στην επιτροπή να αποστείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης όλες τις ανώνυμες καταγγελίες που διαθέτει το υπουργείο για θέματα διαφθοράς. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η κατάθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, η οποία συνέχισε να κατηγορεί ανοιχτά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Η σοβαρότητα ενός ανθρώπου κρίνεται από τη σχέση της λογικής με τα έργα του. Στον κ. Παπαγγελόπουλο αμφισβητώ αυτή τη σοβαρότητα», φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων και να πρόσθεσε ότι «την αμφισβητώ γιατί, με την εξουσία που είχε, πίστευε ότι μπορούσε να επέμβει στην εισαγγελική μου κρίση. Νόμιζε ότι ήμουν διαβλητή. Δεν ήμουν. Είμαι πεντακάθαρη και ποτέ δεν υπήρξα διαβλητή σε τίποτε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσατάνη υποστήριξε ότι έχει αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που αποδεικνύει τα τηλέφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο και δεσμεύτηκε ότι θα το καταθέσει. Αναφερόμενη στην υπόθεση Βγενόπουλου, έκανε λόγο για «εμμονή» του κ. Παπαγγελόπουλου και φέρεται να σημείωσε ότι «παρά τη στοχοποίηση εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλον αυτόν τον βρόμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογενείας μου».

Οπως κατήγγειλε, «υπήρχε αφόρητη πίεση. Αυτή η πίεση πέρα από τα δημοσιεύματα προερχόταν από τον Παπαγγελόπουλο. Σε καμία περίπτωση αυτά που υπέστην δεν ταιριάζουν σε κράτος δικαίου. Οσα υπέστην ήταν πρωτόγνωρα». Η εισαγγελέας σημείωσε ακόμη ότι παρόλο που ήταν στόχος επιθέσεων, της είχε αφαιρεθεί η φύλαξη που είχε από το 2011. Περιέγραψε μάλιστα και πως είχε διαμαρτυρηθεί στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, όταν τον είχε συναντήσει τυχαία στο αεροδρόμιο. Το 2018 είπε ότι κατέθεσε αυτοβούλως και υποστήριξε ότι θα μπορούσε να αναγνωρίσει και πρόσωπα που την παρακολουθούσαν.

Ερωτηθείσα από τον Γ. Μπούγα για υπονοούμενα της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κοτζαμάνη, το 2016, περί εξωδικαστικών παρεμβάσεων, η κ. Τσατάνη φέρεται να είπε ότι η κ. Κοτζαμάνη αναφερόταν στον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Δήλωση Παπαγγελόπουλου για Τσατάνη

Η κ. Τσατάνη ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και επανέλαβε τα ανόητα ψέματά της.

Παρέλειψε όμως για άλλη μια φορά να εξηγήσει με ποιον τρόπο και με ποιο κίνητρο κατάφερε μόνο μέσα σε 72 ώρες να μελετήσει και να κατανοήσει χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας του σκανδάλου Βγενόπουλου με ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα και την Κύπρο και να συντάξει πράξη αρχειοθέτησης εκατοντάδων σελίδων.

ΒΟΥΛΗ
Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο... Σαμαράς;
Μετά τις θυελλώδεις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής στρέφεται τώρα στα πολιτικά πρόσωπα.
Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο... Σαμαράς;
ΒΟΥΛΗ
Δεν τους άρεσε η «Κελέση»
Στην κατάθεσή της στην προανακριτική, η προστατευόμενη μάρτυρας «Κελέση» φέρεται να επέμεινε σε όσα έχει πει στις δικαστικές αρχές ● Σε αδιέξοδο βρέθηκαν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Δεν τους άρεσε η «Κελέση»
ΒΟΥΛΗ
Βήματα πίσω από τη Ν.Δ. για την ενοχοποίηση Τουλουπάκη
Σήμερα η επίσημη τοποθέτηση των κυβερνητικών βουλευτών στην αδιανόητη πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να μετατραπεί με το «έτσι θέλω» σε... ύποπτη η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς
Βήματα πίσω από τη Ν.Δ. για την ενοχοποίηση Τουλουπάκη
ΒΟΥΛΗ
Στο στόχαστρο η Τουλουπάκη
Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. θέλουν να καλέσουν την εισαγγελέα Διαφθοράς ως ύποπτη και όχι ως μάρτυρα ● Πρωτοφανές περιστατικό με παρέμβαση του Αδώνιδος Γεωργιάδη στην επιτροπή τιμολόγησης φαρμάκων επί υπουργίας του,...
Στο στόχαστρο η Τουλουπάκη
ΒΟΥΛΗ
«Φοβόμουν για τα παιδιά μου»
Σειρά αντιφάσεων και μη πειστικών απαντήσεων διαπίστωναν στελέχη της αντιπολίτευσης μετά το τρίτο και τελευταίο μέρος της κατάθεσης της Ελένης Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής κατά του Δημήτρη...
«Φοβόμουν για τα παιδιά μου»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας