Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Και ραδιούργος και τρομοκράτης ο Παπαγγελόπουλος

Από τη χτεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής. «Τιμώμενο» πρόσωπο ξανά ο Δημ. Παπαγγελόπουλος

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Και ραδιούργος και τρομοκράτης ο Παπαγγελόπουλος

  • A-
  • A+
Ούτε λίγο ούτε πολύ ως... εγκέφαλο των «Πυρήνων της Φωτιάς» περιέγραψε τον πρώην αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης η πρώην εισαγγελέας Εφετών. Επιπροσθέτως, «καρτερεί την ώρα» της παραπομπής του σε Ειδικό Δικαστήριο (διότι την απειλούσε και την εκβίαζε για την υπόθεση Βγενόπουλου) και προσδοκά την τιμωρία του, επικαλούμενη την πίστη της στον Θεό και τη Δικαιοσύνη! Και μετά δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν γνωρίζει το παραμικρό για εμπλοκή Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis...

Ενα βήμα παραπάνω από τους συναδέλφους της που προηγήθηκαν στην προανακριτική της Βουλής προχώρησε η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, περιγράφοντας στη δική της κατάθεση τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όχι μόνον ως «Ρασπούτιν», αλλά και ως… εγκέφαλο των «Πυρήνων της Φωτιάς». Και αυτό διότι, εκτός του ότι επανέλαβε όσα είχε καταγγείλει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το 2016, υποστήριξε χθες πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης όχι μόνον την απειλούσε και την εκβίαζε για την υπόθεση Βγενόπουλου, αλλά έφτασε στο σημείο να προκαλέσει και τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον της!

«Ο,τι είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι, αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των “Πυρήνων της Φωτιάς” μετά την επίθεση σε βάρος μου…» φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή της. Ενώ, όπως έγινε επίσης γνωστό, η ίδια στη συνέχεια εμφανίστηκε να αδημονεί για την τιμωρία του προσδοκώντας την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. «Καρτερώ την ώρα!» σχολίασε χαρακτηριστικά, επικαλούμενη την πίστη της πρώτα στον Θεό και ύστερα στη Δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Τσατάνη προσμετρήθηκε ως η τέταρτη κατά σειρά –από τους πρώην και νυν εισαγγελικούς λειτουργούς που κλήθηκαν στην προανακριτική– που δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν γνωρίζει το παραμικρό για εμπλοκή Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Στοχοποιήθηκε

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια των καθηκόντων της η Γεωργία Τσατάνη είχε εγκληθεί από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που αφορούσε την υπόθεση Βγενόπουλου στο «παρά πέντε» της άσκησης διώξεων.

Η ίδια έκανε αναφορά στον Αρειο Πάγο καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της, στη συνέχεια ωστόσο διώχθηκε πειθαρχικά από το ανώτατο δικαστήριο για συμπεριφορά αντίθετη προς την ιδιότητά της που έθιγε συνολικά το κύρος της Δικαιοσύνης. Με το αιτιολογικό, ειδικότερα, πως αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς (κατά την περίοδο της Ελένης Ράϊκου) ενώ είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης για τη Λαϊκή Τράπεζα και πως αρχειοθέτησε ταυτόχρονα και το σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε τη δωροδοκία στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από στέλεχος της Marfin.

Συνοπτικά και σύμφωνα πάντα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η κ. Τσατάνη ισχυρίστηκε προς τα μέλη της προανακριτικής πως στοχοποιήθηκε από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο λόγω της «εμμονής» του με τον Αδρέα Βγενόπουλο και πως η Βασιλική Θάνου από τν θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου μετατράπηκε από κριτή σε διώκτη της.

Καταφέρθηκε επίσης εναντίον του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, υποστηρίζοντας πως, μέσα από τα έντυπά του, την παρουσίαζε διαρκώς ως διεφθαρμένη εισαγγελέα – επικαλέστηκε μάλιστα και τηλεφωνική τους συνδιάλεξη τον Αύγουστο του 2015 κατά την οποία ο κ. Βαξεβάνης της επιτέθηκε για το γεγονός πως επέτρεψε να είναι υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ο Ισίδωρος Ντογιάκος. O εκδότης της «Documento» δημοσιοποίησε άμεσα την πρόθεσή του να απαντήσει δικαστικά στην πρώην εισαγγελέα Εφετών, καταθέτοντας αγωγή εναντίον της.

Δεν ενέδωσα...

Επανέλαβε, όπως έγινε γνωστό, πως ο Δημ. Παπαγγελόπουλος σε συνάντησή τους στις 14.11. 2015 της ζήτησε να επιστρέψει τον «φάκελο» Βγενόπουλου στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Ράικου προκειμένου να ασκηθούν διώξεις. Οπως υποστήριξε, λίγες ημέρες αργότερα ο ίδιος την εκβίασε τηλεφωνικά, λέγοντάς της πως εάν δεν επέστρεφε αμέσως τη δικογραφία θα ξεκινούσε άγριος πόλεμος σε βάρος της και πως θα έπρεπε να συμμορφωθεί προκειμένου να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της.

Αποκαλυπτικοί, πάντως, της στρατηγικής που αναπτύσσει στην προανακριτική η πλειοψηφία (Ν.Δ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.) προκειμένου να διαμορφώσει –ακόμη και με λογικά άλματα όπως αυτά της κ. Τσατάνη– κατηγορητήριο εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου (που θα εξυπηρετήσει συνακόλουθα και το σενάριο περί «σκευωρίας» για τη Novartis), ήταν και οι διάλογοι που έγιναν γνωστοί από τη χθεσινή συνεδρίαση:

Θ. Πλεύρης (Ν.Δ.): «…Καταγγέλλετε δηλαδή, ότι δεχθήκατε πιέσεις εκβιαστικές από κ. Παπαγγελόπουλο, δεν ενδώσατε και υπήρξε πόλεμος σε βάρος σας με δημοσιεύματα και πειθαρχικά; Διότι τα ίδια λένε και άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί, η κ. Ράικου, ο κ. Αθανασίου, ο κ. Αγγελής…»

Γ. Τσατάνη: «Εγώ αρνήθηκα να ενδώσω σε πιέσεις και δέχθηκα όχι μόνο δημοσιεύματα αλλά και πειθαρχικά και τρομοκρατική επίθεση…».

Θ. Πλεύρης: «Την πειθαρχική σας δίωξη την ανέλαβε η κ. Θάνου, τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και μετέπειτα νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ είχε αρχειοθετηθεί η υπόθεση;»

Γ. Τσατάνη: «Ναι».

Δ. Μπιάγκης (ΚΙΝ.ΑΛΛ.): «Κυρία Τσατάνη, όλες οι υποθέσεις με τους εισαγγελείς έχουν κοινά χαρακτηριστικά, έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε όλους, υπάρχουν δημοσιεύματα που χτυπούν τον πυρήνα της προσωπικότητάς τους, παντού με τον α’ ή β’ τρόπο έχουμε την παρουσία του κ. Παπαγγελόπουλου και προηγουμένως μας αναφέρατε για την παρουσία ειδικά του κ. Βαξεβάνη, ότι ήταν όργανο, ήταν τελευταίος τροχός… Εχοντας όλα αυτά τα δεδομένα πού οδηγείται η σκέψη σας;»

Γ. Τσατάνη: «Είναι ακριβώς έτσι. Υπήρξε μεθοδολογία και λυπάμαι, γιατί αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε στις εγκληματικές οργανώσεις…»

Η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Εφετών συνεχίζεται το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.

Η απάντηση Παπαγγελόπουλου για τους «επίορκους» εισαγγελείς

Με την αμετάκλητη πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου «για την πρωτοφανή και σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Βγενόπουλου» απαντά στην κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Εφετών ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Υπενθυμίζοντας τα γεγονότα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης συνυπολογίζει τη Γεωργία Τσατάνη στους «επίορκους» εισαγγελείς (αναφερόμενος σε Ράικου, Αγγελή και Αθανασίου) που θέλησαν, όπως υποστηρίζει, να τον εκδικηθούν γιατί δεν τους ικανοποίησε χατίρια και ρουσφέτια.

«Οι ψευδείς, αχαρακτήριστες και ανάξιες για Εισαγγελικό Λειτουργό δήθεν αποκαλύψεις ιδιωτικών συνομιλιών μας με αναγκάζουν να αποκαλύψω τις πραγματικές συνομιλίες μας και τα ρουσφέτια που μου ζητούσαν όταν με συναντούσαν με δική τους πρωτοβουλία» σημειώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Ως εισαγγελέας και ως υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς. Αυτό δεν μου το συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, επίορκους εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά» καταλήγει.

ΒΟΥΛΗ
Η ώρα του Δικαστικού Συμβουλίου
Στο μικροσκόπιο του Δικαστικού Συμβουλίου –που θα συγκροτηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή– τοποθετείται η παραπομπή του Δημ. Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.
Η ώρα του Δικαστικού Συμβουλίου
ΒΟΥΛΗ
Αυλαία για την προανακριτική με οκτώ αδικήματα σε βάρος Παπαγγελόπουλου
Ταυτόσημη «ετυμηγορία» από Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ● Ενοχοποιεί τους εισαγγελείς Διαφθοράς ● Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για την εκδίκαση της υπόθεσης από το Ειδικό Δικαστήριο.
Αυλαία για την προανακριτική με οκτώ αδικήματα σε βάρος Παπαγγελόπουλου
ΒΟΥΛΗ
Κλείσιμο με βαριές σκιές
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διεκδίκησε και χθες τα υπερασπιστικά του δικαιώματα επικαλούμενος ημιτελείς σε βάρος του διεργασίες. Προσερχόμενος στη γραμματεία της προανακριτικής, κατέθεσε αίτημα για να του...
Κλείσιμο με βαριές σκιές
ΒΟΥΛΗ
«Απαγορευτικό» από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής
Mε την κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου –που προγραμματίστηκε να ξεκινήσει σήμερα το πρωί– φαίνεται πως θα πέσει η αυλαία της προανακριτικής, αφού το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απαγόρευσε τις...
«Απαγορευτικό» από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής
ΒΟΥΛΗ
Επικίνδυνη παρωδία
Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της προανακριτικής, καταγγέλλοντας ως «αδιανόητη και πρωτοφανή» την απόφαση της πλειοψηφίας να απορρίψει τους μάρτυρες που πρότεινε η πτέρυγα.
Επικίνδυνη παρωδία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας