Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκληρή κόντρα πριν τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

Σκληρή κόντρα πριν τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

  • A-
  • A+

Μετά από ένα «καυτό» τριήμερο με τοποθετήσεις και συγκρούσεις η Ολομέλεια καλείται να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ο οποίος έχει και έναν χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, αλλά και των αρχηγών της αντιπολίτευσης, ενώ στην ατζέντα αναμένεται να βρεθούν όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. Από τις διατάξεις καθεαυτές του προϋπολογισμού στα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό, την αστυνομική βία κ.α. .

Κόντρα για τα μάτια της μεσαίας τάξης

Στη σημερινή ημέρα τοποθετήθηκαν αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης με τα αίματα να… ανάβουν ανάμεσα στον Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε: «Ταράξατε τη μεσαία τάξη στους φόρους, και τώρα εμφανίζεστε ως όψιμοι υπερασπιστές της». Πρέπει να αποκαλύψουμε ποιοι είναι φτωχοί και ποιοι είναι στη μεσαία τάξη, είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να το κάνουμε και με κίνητρα, διότι μπορεί κάποιος να έχει ακίνητη περιουσία που δεν μπορεί να αξιοποιήσει και να είναι κατεστραμμένος και κάποιος άλλος να φοροδιαφεύγει και να απολαμβάνει ελαφρύνσεις». Είπε επίσης ότι η πολιτεία πρέπει να έχει πολύ καλύτερη εικόνα της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, για να κάνει σοβαρές και δίκαιες πολιτικές και ότι πρέπει να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους που προκύπτουν από φοροδιαφυγή. «Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, για πάνω από 60.000 ευρώ περιουσία, αφορά στο σύνολό της, τη μεσαία τάξη», είπε ο Θ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε ότι η μεσαία τάξη είναι συνάρτηση, και της κινητής και της ακίνητης περιουσίας και των χρεών και των υποχρεώσεων που κανείς δεν έχει υπολογίσει. «Στο σχεδιασμό μας, τα επόμενα χρόνια, περιλαμβάνονται πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, νέες μεγάλες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών, και ολοκλήρωση της μείωσης του φόρου επιχειρήσεων», ανέφερε ο υφυπουργός και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην σπαταλά δάκρυα για τη μεσαία τάξη, γιατί σε λίγο καιρό θα μετανιώνει για όσα λέει σήμερα.

Τσακαλώτος: «Που τα μάθατε αυτά τα οικονομικά;»

Η αναφορά του υφυπουργού Οικονομικών προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Είπατε ότι δεν πρέπει να μιλάμε καθόλου για τα μεσαία στρώματα. Αλλά πείτε μας, πριν την κρίση ποια κυβέρνηση υπήρχε στην Ελλάδα; Την περίοδο 2010-2014 πόσο έπεσε το ΑΕΠ;Συμφωνείτε ότι έπεσε 26%; Και μετά αυξήθηκε πολύ λίγο 2%, επί εποχής μας;», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Είναι δυνατό να ισχυρίζεστε ότι δεν καταστράφηκε η μεσαία τάξη από τη μεγάλη κρίση χρεοκοπίας, της οποίας έχετε την ευθύνη; Είναι δυνατό να μην καταστράφηκε η μεσαία τάξη όταν το ΑΕΠ έπεσε 26% αλλά να καταστράφηκε όταν εμείς είχαμε ανάπτυξη 2%; Που τα μάθατε αυτά τα οικονομικά κύριε Σκυλακάκη; Ότι 26% που ήταν η μεγαλύτερη μείωση οποιασδήποτε οικονομίας, σε εποχή ειρήνης, δεν είχε αποτέλεσμα στη μεσαία τάξη; Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Θα το καταλάβετε όταν δείτε ότι τη μεσαία τάξη με τις δικές σας πολιτικές τη φέρατε εκεί που είναι και δεν θα μπορείτε να την ξαναφέρετε εκεί που ήταν».

Σκυλακάκης: Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει!

«Τριάντα χρόνια σας θυμάμαι να λέτε "ξοδέψτε και άλλα". Δεν είχατε κανένα άλλο επιχείρημα. Τριάντα χρόνια σΆς θυμάμαι να λέτε "Ξοδέψτε! Ξοδέψτε! Ξοδέψτε!". Τριάντα χρόνια! Σας θυμάμαι να το λέτε και στις εκλογές του 2009, παραμονές της κρίσης!», αντέδρασε ο Θ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε: «26% έπεσε το ΑΕΠ, από τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολίτευσης, πράγματι τραγική συνέπεια! 16% μόνος σας, επιπλέον αυτού που ζητούσε ο Σόιμπλε, χρεώσατε τον ελληνικό λαό. 16% μοναχός σας! Κάντε λίγο αυτοκριτική δεν βλάπτει!».

Ν. Μηταράκης: Στις αρχές του 2020 το νέο ασφαλιστικό

Στις αρχές του 2020 θα ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης. «Βασική συνταγματική επιταγή αποτελεί για το κράτος να μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις για τη θωράκιση του συστήματος, απέναντι στη δημογραφική κρίση και μελλοντικούς δημοσιονομικούς κύκλους», είπε ο υφυπουργός και σημείωσε: «Η μετάβαση σε μικτά συστήματα -όπως έχουν κάνει όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου- με στοιχεία κεφαλαιοποίησης, διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές θα έχουν δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση».

Μικτό σύστημα

«Η μεγαλύτερη πρόκληση του συνταξιοδοτικού είναι ξεκάθαρα το δημογραφικό. Τα αμιγώς αναδιανεμητικά συστήματα μπορούν να επιβιώσουν όταν έχουμε τέσσερις εργαζόμενους ανά συνταξιούχο. Σήμερα στη χώρα μας έχουμε 1,64 εργαζόμενους ανά συνταξιούχο και προβλέπεται το 2070 η σχέση αυτή να μειωθεί περαιτέρω στον 1,25 εργαζόμενο ανά συνταξιούχο. Άρα, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης», τόνισε ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε: «Ήδη, με βραχυπρόθεσμα μέτρα, εργαζόμαστε προς την άμβλυνση των πιέσεων του δημογραφικού. Οι προσπάθειες να επιστρέψουν οι Έλληνες του εξωτερικού στη χώρα, η στήριξη των νέων οικογενειών, η παύση του ηλικιακού ρατσισμού, με ουσιαστικό περιορισμό της περικοπής των συντάξεων κατά 60%, στους συνταξιούχους, είναι μέτρα που λαμβάνουμε. Όμως, πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Κανένα σύστημα αμιγώς διανεμητικό δεν επιβιώνει σε δυσμενές δημογραφικό περιβάλλον. Η μετάβαση σε μικτά συστήματα -όπως έχουν κάνει όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου- με στοιχεία κεφαλαιοποίησης διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές θα έχουν δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση».

Το νέο ασφαλιστικό

Ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι στις αρχές του 2020 η κυβέρνηση φέρνει το νέο ασφαλιστικό. «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιούργησε ο γνωστός ως νόμος Κατρούγκαλου», επισήμανε παρατηρώντας ότι «οι πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ δικαίωσαν απόλυτα τις πάγιες θέσεις της ΝΔ, που από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει τη ληστρική συμπεριφορά απέναντι στην παραγωγική Ελλάδα, μέσω των υψηλών εισφορών, την απαξίωση της εργασίας μέσα από τους χαμηλούς συντελεστές αναπλήρωσης και τη μείωση των συντάξεων μέσω του πλαφόν που επιβλήθηκε».

Κικίλιας: «Το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων»

Υποσχέσεις για προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων μοίρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας τα μέτρα που αφορούν τον τομέα ευθύνης του.

Είπε ότι τον Νοέμβριο «περισσότεροι από 900 ογκολογικοί ασθενείς έλαβαν τα φάρμακά τους απευθείας από τις ιδιωτικές κλινικές. Τους τα χορηγήσαμε χωρίς ταλαιπωρία για αυτούς και τους οικείους τους» και ότι με τη νέα χρονιά «το ίδιο θα γίνεται και για τους περιπατητικούς ασθενείς, για τα ογκολογικά φάρμακα, τη σκλήρυνση κατά πλάκας που θα τα παίρνουν από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους, «κόντρα στους καλοθελητές που διέσπειραν ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί».

Αναφερόμενος στην πολιτική των προσλήψεων για την κάλυψη αναγκών στην υγεία, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι προχωρούν οι 175 διορισμοί γιατρών για τα επείγοντα, 1.300 θέσεις κυρίως νοσηλευτών και τραυματιοφορέων, 50 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, δρομολογήθηκε η πρόσληψη 950 μόνιμων γιατρών.

Επίσης, υποστήριξε ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων.

«Νομοθετήθηκε και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων ανά τρίμηνο, με βάση ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχου. Η αξιολόγηση και ο έλεγχος θα είναι συνεχής και διαρκής. Εμείς ταμπού δεν έχουμε, όπου υπάρχουν αστοχίες, θα είμαστε εδώ να τις διορθώνουμε. Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίσαμε όμως, οι διοικητές θα απολύονται αυτοδικαίως και χωρίς αποζημίωση, εάν δεν πετύχουν αυτούς στους στόχους», είπε.

Για τον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πολιτική του αύξησε την εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη κατά 32,45% και μετακύλησε το πρόβλημα στους ώμους της παρούσας κυβέρνησης. Αυξήσεις μεγάλες είχε και η νοσοκομειακή δαπάνη, από 109 εκατ. ευρώ το 2016 σε 178 εκατ. ευρώ την τρέχουσα χρονιά.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη για την αστυνομική βία

Τζανακόπουλος: Πολιτική αναξιοπιστία από τη Ν.Δ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίθεση εφ’ όλης της ύλης προς την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την αναξιόπιστη.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τον προϋπολογισμό ανέφερε ότι «η ΝΔ ισχυριζόταν ότι με τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν ρυθμοί ανάπτυξης που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να επιτύχει όρους κοινωνικής συνοχής. Τη στιγμή που σας δίνουμε την επιλογή να μειώσετε τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2,5 % εσείς επιλέγετε να τα κρατήσετε στο 3,5 %.».

Σημείωσε, ακόμη, ότι «η μεσαία τάξη θα δει το εισόδημά της να επιβαρύνεται γιατί ενώ η φορολογική της ελάφρυνση θα ανέλθει στο ποσό των 17 ευρώ αλλά θα μειωθεί σημαντικά από τις αυξήσεις της ΔΕΗ, μείωση επιδομάτων και μια σειρά άλλων πολιτικών που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός».

Επισήμανε την κυβερνητική κυβίστηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις καθυστερήσεις στο Ελληνικό, συμπεραίνοντας πως «όλα αυτά αναδεικνύουν την απόλυτη πολιτική αναξιοπιστία της ΝΔ».

«Εκεί που τα πράγματα γίνονται πραγματικά επικίνδυνα όμως είναι όταν η ΝΔ παραμένει πιστή στις αρχές της» είπε ο Δ. Τζανακόπουλος εξηγώντας:

Η βασική παραδοχή του προϋπολογισμού είναι ότι θα πετύχουμε ανάπτυξη με τη μείωση της φορολογίας σε ένα πολύ μικρό κομμάτι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και με τη μείωση των μισθών που επιδιώκετε,αλλά δεν ομολογείτε.

Χρησιμοποιείτε το 60% του συνολικού δημοσιονομικού χώρου για να ελαφρύνετε το 2,5% των επιχειρήσεων: 600 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στο 2,5 % του συνόλου των επιχειρήσεων και οι υπόλοιπες 800.000 επιχειρήσεις δεν θα δούνε καμία ελάφρυνση.

Υπάρχει όμως εναλλακτική πολιτική όπως είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. Είναι όμως ιδεολογικά πυρηνικό στοιχείο της αντίληψής σας ότι με την ελάφρυνση μιας πολύ μικρής βάσης επιχειρήσεων θα έρθει ως δια μαγείας η ανάπτυξη.

Όποια επιλογή έχετε κάνει οδηγεί σε μείωση μισθών: κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, άρνησή σας να αυξήσετε τον κατώτατο μισθό το 2020 όπως και η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης.

Αυτή η πολιτική οπουδήποτε κι αν έχει εφαρμοστεί δεν έχει παράξει την παραμικρή επιτυχία. Και αυτό θα το δούνε και τα λαϊκά στρώματα.

Απέναντι σε αυτό πρέπει να αντιπαραβάλλουμε μια πολιτική αναδιανομής, μια πολιτική αύξησης των μισθών, μια πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων για τον αναπροσανατολισμό του παραγωγικού μοντέλου στην πράσινη οικονομία στην καινοτομία και την ποιότητα και μια πολιτική στήριξης του κοινωνικού κράτους.

«Οι πολιτικές σας επιλογές συμπιέζουν τους μισθούς»

«Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όχι απλώς δεν βελτιώνουν, αλλά συμπιέζουν τους μισθούς», ανέφερε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2020, η Έφη Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζοντάς τον «κείμενο διάψευσης των προσδοκιών των πολιτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων, όχι μόνο δεν θα δουν βελτίωση, αλλά θα δουν υποβάθμιση στο εισόδημα και το επίπεδο διαβίωσής τους».

«Από την άνοιξη του 2018 στην άνοιξη του 2019 έγινε μία σημαντική αλλαγή: Επανήλθαν οι συλλογικές συμβάσεις και αυξήθηκε σημαντικά ο κατώτατος μισθός, με αποτέλεσμα να αυξηθεί πάνω από 4% ο μέσος μισθός», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υιοθετεί την ακριβώς αντίστροφη πολιτική συμπίεσης των μισθών, χτυπά τις συλλογικές συμβάσεις και δεν φαίνεται ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, καθώς τίποτα δεν υπάρχει στον Προϋπολογισμό».

Όπως εξάλλου ανέφερε, το 2020 η κυβέρνηση:

  • θα δαπανήσει λιγότερα χρήματα για τα προγράμματα εργασίας, σε σχέση με αυτά που δόθηκαν το 2019.
  • διακόπτει το πρόγραμμα για 4.000 νέους επιστήμονες που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και πρόκειται για 4.000 νέους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, που θα βγουν στην ανεργία και πιθανόν θα μεταναστεύσουν.
  • επιφυλάσσει δαπάνη για τις συντάξεις, μειωμένη κατά 200 εκ. ευρώ: «Είναι μείζον ζήτημα, αυτό το νούμερο δεν συμβαδίζει με τις εξαγγελίες περί αυξήσεων στις συντάξεις και με τις τυμπανοκρουσίες για μεγάλο αριθμό εκκρεμοτήτων», είπε η κ., Αχτσιόγλου και επισήμανε ότι «οι εκκρεμότητες που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν περίπου 100.000, από 400.000 που παρέλαβε».
  • αφήνει χωρίς αντίκρυσμα την πολυδιαφημιζόμενη ελάφρυνση των μισθωτών: «Ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, θα έχει ελάφρυνση μόνο κατά 2 ευρώ τον μήνα. Κι αυτό είναι το μόνο μέτρο στον Προϋπολογισμό που τον αφορά», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
  • δεν περιλαμβάνει τίποτα στον Προϋπολογισμό για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Σχετικά η κ. Αχτσιόγλου εκτίμησε μάλιστα, ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση για τη συντριπτική πλειονότητα, για το 85%, που θα πληρώσει 20% παραπάνω το 2020, για να ελαφρυνθεί ένας ελάχιστος αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών.
  • καταθέτει έναν Προϋπολογισμό «με μειώσεις σε κρίσιμα επιδόματα-θεμέλια του κοινωνικού κράτους. Θα δοθούν λιγότερα χρήματα το 2020 απ' όσα δόθηκαν το 2019 για τα οικογενειακά επιδόματα, για τα επιδόματα των ΑΜΕΑ, για το επίδομα στέγασης».


«Κυβερνητικό θράσος» λέει ο Καραθανασόπουλος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ άσκησε κριτική στα όσα συνέβησαν σήμερα με αφορμή την απεργία στο μετρό..

Μιλώντας επί του προϋπολογισμού 2020, ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν φταίνε οι εργαζόμενοι, που με βάση το οργανόγραμμα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις οδηγών και για τις ελλείψεις ανταλλακτικών που ακινητοποιούν το 50% των συρμών. «Εσείς βέβαια», πρόσθεσε ο κ. Καραθανασόπουλος, «δεν πάτε με το μετρό, όπου πέφτει ξύλο στις αποβάθρες. Φταίνε οι εργαζόμενοι που μετατρέψατε τους συρμούς σε σαρδελοβαγόνια; Πρέπει να ντρέπεστε για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
 

ΒΟΥΛΗ
Την Τετάρτη η ψήφιση του προϋπολογισμού [Live]
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση του σχεδίου νόμου «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020», που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 18ης Δεκεμβρίου με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.
Την Τετάρτη η ψήφιση του προϋπολογισμού [Live]
ΒΟΥΛΗ
Εξακολουθεί να βλέπει «μεμονωμένα περιστατικά» αστυνομικής βίας ο Χρυσοχοΐδης
Σε μία ακόμη απόπειρα υποβάθμισης των περιστατικών αστυνομικής βίας προέβη από το βήμα της βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιχειρώντας να καλύψει την ομιλία του με τον μανδύα της «σκληρή στάσης»...
Εξακολουθεί να βλέπει «μεμονωμένα περιστατικά» αστυνομικής βίας ο Χρυσοχοΐδης
ΒΟΥΛΗ
Άμεσα ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
Στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την ταυτοποίηση των πολιτών, «σύντομα θα προσθέσουμε και τους κωδικούς του τραπεζικού συστήματος, όπως προβλέπει ευρωπαϊκή οδηγία», είπε από τη βουλή ο Κυριάκος...
Άμεσα ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
ΒΟΥΛΗ
Αυθαίρετο προνόμιο διόρθωσης του «πόθεν έσχες» για βουλευτές
Μια νέα προκλητική απόφαση εξέδωσε η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των δηλώσεων «πόθεν έσχες» για τους βουλευτές.
Αυθαίρετο προνόμιο διόρθωσης του «πόθεν έσχες» για βουλευτές
ΒΟΥΛΗ
Μετωπική εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή
Σκληρή κριτική από Φλαμπουράρη, Δραγασάκη, Γεροβασίλη. Απέρριψε τα περί ταξικού προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. Νίκησαν οι ιδέες μας, εξευτελίστηκαν οι δικές σας, είπε ο υπουργός...
Μετωπική εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή
ΒΟΥΛΗ
Ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ προανήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης
Την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 49%, αλλά με ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας, ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ προανήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας