Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επέμεινε πως η Αναστασία Ξεπαπαδέα ενήργησε «και νόμιμα και ηθικά» και ότι δεν είχε καμία δραστηριότητα ως συνεργάτις του

EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν»

  • A-
  • A+
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για «άδικη και επικίνδυνη» στοχοποίηση στο πρόσωπο της Αναστασίας Ξεπαπαδέα, ενώ υποστήριξε ότι ο Αρτεμίου έχει δαιμονοποιηθεί και αναρωτήθηκε ποιο ποινικό αδίκημα μπορεί να αποδοθεί στον Πετσίτη.

Με προεκλογικές αλλά και «άλλες» σκοπιμότητες, τις οποίες ο ίδιος αρνήθηκε προς το παρόν να αποκαλύψει, συνέδεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τις καταγγελίες περί διαπλοκής που απευθύνουν Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ προς τη γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα.

«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας χθες στη Βουλή στις σχετικές ερωτήσεις των Χάρη Θεχάρη (Ν.Δ.) και Θόδωρου Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ), οι οποίοι, βάσει των δημοσιευμάτων που εμφανίζουν την κ. Ξεπαπαδέα ως νομική σύμβουλο κυπριακής offshore εταιρείας του Αρ. Αρτεμίου, αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. οικογενειακής εταιρείας ανάληψης δημοσίων έργων, έκαναν λόγο για «ξεκάθαρη και καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

«Υπάρχει και κάτι άλλο...»

«Θα αποφύγω να πω περισσότερα, αλλά, πέρα από την πολιτική σκοπιμότητα των ερωτήσεων, ίσως υπάρχει και κάτι άλλο…», δήλωσε ο υπουργός, υποστηρίζοντας νωρίτερα ότι τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και η ΔΗΣΥ «πυροβολούν τον Παπαγγελόπουλο, που είναι σάκος του μποξ», ώστε να προκαλέσουν αντικυβερνητικό θόρυβο στον δρόμο προς τις εκλογές.

Αναφερόμενος στους νομικούς που στελεχώνουν τα επιτελεία πολιτικών προσώπων, μίλησε για «άδικη και επικίνδυνη» στοχοποίηση, τονίζοντας πως, αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει σε χαοτικές διαδικασίες. «Ολοι οι υπουργοί και οι βουλευτές έχουν ειδικούς συνεργάτες που ασκούν δικηγορία, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν αρχίσουμε να ψαχνόμαστε… Επιπλέον πολλοί βουλευτές είναι διακεκριμένοι δικηγόροι και ασκούν νομίμως δικηγορία και στην αντιπολίτευση, όπως ο κ. Βορίδης, και ενδέχεται και να υπουργοποιηθούν ίσως, στο μακρινό μέλλον. Να αρχίσουμε να ψάχνουμε τις υποθέσεις τους;», είπε.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επέμεινε πως η Αναστασία Ξεπαπαδέα ενήργησε «και νόμιμα και ηθικά», πως δεν είχε καμία δραστηριότητα ως συνεργάτις του και ότι ανέλαβε ως δικηγόρος την εκπροσώπηση της κυπριακής εταιρείας «Ηi-Med Solutions (Cyprus) LTD», διεκπεραιώνοντας την «απλή και πολύ συγκεκριμένη εντολή», να εισπράξει δηλαδή το καταβληθέν ποσό από την ανώνυμη εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η κυπριακή εταιρεία είναι περιορισμένης ευθύνης και όχι offshore, όπως επανειλημμένα αναφέρεται και πως δεν ανήκει ούτε στον Αρτεμίου ούτε στον Λαυρεντιάδη, παρά εκπροσωπείται νόμιμα από Κύπριο πολίτη. «Ο Λαυρεντιάδης συνδέεται με άλλη εταιρεία, που είναι θυγατρική μιας άλλης εταιρείας για την οποία είχε απαίτηση η κυπριακή», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, προσθέτοντας, προκειμένου να καταδείξει «το μέγεθος της ανακρίβειας» πως η κ. Ξεπαπαδέα ως νομική εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας «δεν στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου αλλά κατά των συμφερόντων Λαυρεντιάδη». Οσο για τη συμμετοχή της στο Δ.Σ. τεχνικής εταιρείας, δήλωσε πως «παραιτήθηκε έγκαιρα από την οικογενειακή της επιχείρηση» και πολύ πριν αναλάβει την υπόθεση της κυπριακής εταιρείας.

«Πέτσινο σκάνδαλο»

Σχολιάζοντας, τέλος, τις αναφορές των κ. Θεοχάρη και Παπαθεοδώρου σε Αρ. Αρτεμίου και Μ. Πετσίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως με «το μεγάλο σκάνδαλο Ξεπαπαδέα» έδεσε «όχι το γλυκό, αλλά το κατασκεύασμα της κατασυκοφάντησης».

«Αυτός ο Αρτεμίου έχει δαιμονοποιηθεί… Μπήκε στο Μαξίμου, έγκλημα! Ταξίδεψε το '13 στη Βενεζουέλα με τον Παππά, να βρούμε ποιοι άλλοι ταξίδεψαν τότε. Βάζουμε και λίγο Λαυρεντιάδη και Πετσίτη… Θέλω να ρωτήσω, ποιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον κ. Πετσίτη; Ψάχνω να το βρω… Γιατί πολύ φοβάμαι ότι ο Θεός, η μοίρα, έδωσε το όνομα αυτό, γιατί ήξερε ότι κάποιος Πετσίτης κάποτε θα πρωταγωνιστούσε σε πέτσινο σκάνδαλο! Το αδίκημα είναι ότι “μπαινοβγαίνει” στο Μαξίμου και η εσχάτη προδοσία ότι προέβλεψε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές;».

Καταλήγοντας, ο Δ. Παπαγγελόπουλος παραποίησε το ρητό της εισαγωγής του, λέγοντας «πονούσε θεόρατο βουνό, αλλά, όλα είναι ψεύτικα. Ο λαός μας έχει συγκεκριμένη λέξη για την ψεύτικη εγκυμοσύνη…».

ΒΟΥΛΗ
«Να ρίξουν οι ‘‘κύκλοι’’το προσωπείο τους»
Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφερόμενη στις καταγγελίες του περιβάλλοντος της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, προειδοποίησε με «ενδιαφέρουσες» αποκαλύψεις όταν και εφόσον οι «κύκλοι»...
«Να ρίξουν οι ‘‘κύκλοι’’το προσωπείο τους»
ΒΟΥΛΗ
Υπεράκτιες κόντρες στη Βουλή
Με 190 θετικές ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης (το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε με επιφυλάξεις), επτά «παρών» από την Ενωση Κεντρώων και απόντες τους βουλευτές της Ν.Δ. ψηφίστηκε η τροπολογία...
Υπεράκτιες κόντρες στη Βουλή
ΒΟΥΛΗ
Νομοθετικό έργο με συνοπτικές διαδικασίες
Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση προχωρεί στο νομοθετικό της έργο –μετά την πρώτη φάση του Αυγούστου– εισάγοντας προς ψήφιση τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής σοβαρές ρυθμίσεις για τα δικαιώματα του...
Νομοθετικό έργο με συνοπτικές διαδικασίες
ΒΟΥΛΗ
Ευθύνες στη Ν.Δ. για την «πολιτικοποίηση» της διαδικασίας
Τσαλαγαννίδης, Ζωντανού, Αλειφεροπούλου υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου. Παραβίαση του Συντάγματος και ευτελισμό της διαδικασίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ευθύνες στη Ν.Δ. για την «πολιτικοποίηση» της διαδικασίας
ΒΟΥΛΗ
Το άσυλο καταργήθηκε, το δημόσιο Πανεπιστήμιο συκοφαντήθηκε
Στην αστυνόμευση των ΑΕΙ προχωρεί ακάθεκτη η κυβέρνηση που νομοθέτησε χθες στη Βουλή και χωρίς ευρύτερη συναίνεση την προεκλογική της εξαγγελία για...
Το άσυλο καταργήθηκε, το δημόσιο Πανεπιστήμιο συκοφαντήθηκε

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας