Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Πες το για Πετσίτη κι... έγινε
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πες το για Πετσίτη κι... έγινε

  • A-
  • A+
Ασυζητητί αποδεκτό έγινε από την Τ. Χριστοδουλοπούλου το αίτημα της Ν.Δ. να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή και να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, Αννα Ζαΐρη, να κληθεί όμως και το ΕΣΡ για τα fake news ● Υπόθεση Πετσίτη στη Θεσμών ● Σχόλιο Τζανακόπουλου στην Ολομέλεια.

Με την υπόθεση Πετσίτη, αλλά και τα fake news θα ασχοληθεί σύντομα η Βουλή, αφού θα προσκληθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε σχετική ακρόαση -μετά τις 15 Απριλίου- η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, Αννα Ζαΐρη. Αμέσως μετά, θα κληθεί η διοίκηση του ΕΣΡ προκειμένου να εκπονηθεί ειδική έκθεση για τα κατασκευασμένα δημοσιεύματα.

Το αίτημα για κοινοβουλευτική διερεύνηση του θέματος που κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας η Νέα Δημοκρατία έγινε ασυζητητί αποδεκτό από την κυβερνητική πτέρυγα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, με την πρόεδρό της, Τασία Χριστοδουλοπούλου, να προκαταλαμβάνει την πρόθεση εξαγωγής «πολιτικής υπεραξίας» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία η ίδια αναφέρθηκε ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Επειδή είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει μια απίστευτη νοσηρότητα στην πολιτική ζωή και δεν μπορούν να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις γιατί αρρωσταίνουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων που τα ακούν, είτε είναι σκάνδαλο είτε είναι συμψηφισμός σκανδάλων, εγώ συναινώ στο να έρθει η κ. Ζαΐρη, να έρθει και ο υπάλληλος που παραιτήθηκε και έφυγε από την υπηρεσία, ώστε μέσα από την ακρόαση αυτών να αποκτήσουμε κάποια γνώμη» δήλωσε, τονίζοντας πως η Ν.Δ. εμπλέκει για άλλη μια φορά τις κομματικές της ανάγκες στο έργο της Επιτροπής Θεσμών.

Ταυτόχρονα, η αντιπρόεδρος της Βουλής διατύπωσε την πρόταση -για την οποία δεν υπήρξαν αντιρρήσεις- να προσκληθεί στη συνέχεια και το Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να τοποθετηθεί αρμοδίως για τα «fake news» ώστε να συνταχθεί η σχετική έκθεση. «Ολόκληρη η ανθρωπότητα ασχολείται με τα fake news, το πώς προσβάλλουν τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου. Δεν μπορούν να λειτουργούν το κράτος, η Δικαιοσύνη, οι Αρχές με βάση τα δημοσιεύματα του Τύπου κι εμείς να τα θεωρούμε δεδομένα και να δρομολογούμε πρωτοβουλίες πολιτικές» εξήγησε.

Προς επίρρωση του επιχειρήματος περί πολιτικής σκοπιμότητας, η κ. Χριστοδουλοπούλου υπενθύμισε πως η Αρχή για την καταπολέμηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ως διωκτική, λειτουργεί βάσει καταστατικού με τους κανόνες του απορρήτου και της εχεμύθειας. «Πιστεύετε ότι θα πείτε στην κ. Ζαΐρη π.χ. ότι έδιωξε έναν υπάλληλο γιατί δεν έκανε τη δουλειά και θα σας απαντήσει;» ρώτησε χαρακτηριστικά τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας. «Εχει το δικαίωμα να κρίνει αν ένα θέμα είναι απόρρητο ή όχι και να απαντήσει σε όσα θέλει» απάντησε ο Γ. Τραγάκης, ο οποίος από την πλευρά του επιχείρησε να ανεβάσει τους τόνους λέγοντας «…το πικρό ποτήρι θα το πιείτε μέχρι το τέλος!».

«Να δούμε ποιος θα το πιει…» απάντησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οταν δε ο κ. Τραγάκης ζήτησε να κληθεί σε ακρόαση από την Επιτροπή και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκος, λέγοντας πως στην κατάθεσή του «είχε προσκομίσει το σημείωμα εισόδου του κ. Πετσίτη στη ΔΕΠΑ ως εκπροσώπου του μεγάρου Μαξίμου», η αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε «θα καλέσουμε εδώ όσους θέλετε, θα την κάνουμε εδώ τη δίκη… Στην προεκλογική περίοδο θα λέω σε όλα ναι!». Ζήτησε στη συνέχεια από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιορίσει τις απαιτήσεις της παράταξής του, σχολιάζοντας «…θα τη βγάλετε την υπεραξία σας όταν έρθει η κ. Ζαΐρη, από σήμερα θέλετε; Κάνατε την πρόταση, τη δώσατε στα ΜΜΕ, κάνατε ντόρο, συγκρατηθείτε!».

«Αντιπερισπασμός»

Την ίδια ώρα, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης στην Ολομέλεια, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας αντίστοιχα πυρά των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέδιδε το θέμα σε πολιτικό αντιπερισπασμό της Νέας Δημοκρατίας λόγω των διώξεων που ασκήθηκαν για τα δάνεια των κομμάτων.

«Το θέμα του κ. Πετσίτη είναι ένα θέμα ανύπαρκτο, παίζει σε ιστοσελίδες που πρωταγωνιστούν στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που είναι αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που θέλει να δημιουργήσει το παλαιό καθεστώς. Ενορχηστρώνεται από τη Ν.Δ. για πολιτικό αντιπερισπασμό και έχει σχέση με την πολιτική εξέλιξη των διώξεων που ασκήθηκαν για τα 200 εκατ. ευρώ δανεικά και αγύριστα που πήρε η Ν.Δ.» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΒΟΥΛΗ
«Μια προαποφασισμένη εξέλιξη»
Στην τακτική Δικαιοσύνη παρέπεμψε η κυβέρνηση τον «φάκελο» Πολάκη, με την αξιωματική αντιπολίτευση να αποχωρεί από την Ολομέλεια πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του, ώστε να μη νομιμοποιήσει...
«Μια προαποφασισμένη εξέλιξη»
ΒΟΥΛΗ
Διακομματική συναίνεση στο μίνι φορολογικό
Συμβολικό χαρακτήρα στο πρώτο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που ψηφίστηκε χθες το βράδυ επιχείρησε να δώσει ο Κ. Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τις φορολογικές ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν με τη...
Διακομματική συναίνεση στο μίνι φορολογικό
ΒΟΥΛΗ
Αλλαξαν οι ρόλοι, χαμήλωσαν οι τόνοι
Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση ολοκληρώνεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών...
Αλλαξαν οι ρόλοι, χαμήλωσαν οι τόνοι
ΒΟΥΛΗ
Φεύγει ικανοποιημένος
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στην αποχαιρετιστήρια συνάντησή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δήλωσε υπερήφανος για το έργο της κυβέρνησης και τα πεπραγμένα της θητείας του.
Φεύγει ικανοποιημένος
ΒΟΥΛΗ
Ζητά τώρα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας
Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, επιμένοντας πολιτικά. Πρόβαλε το έργο της κυβέρνησης σε αντιδιαστολή με το πρόγραμμα της Ν.Δ. παραμερίζοντας την προσωπική σύγκρουση με τον Κυρ....
Ζητά τώρα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας
ΒΟΥΛΗ
Μάχη χαρακωμάτων πίσω από τις κάλπες
Νέα κόντρα προκάλεσαν στη Βουλή οι τροπολογίες με τις εκλογικές τροποποιήσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για...
Μάχη χαρακωμάτων πίσω από τις κάλπες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας