Την τακτική της έντασης επέλεξε για ακόμη μία φορά η ναζιστική οργάνωση κατά την ονομαστική ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια.
Ο Κ. Μπαρμπαρούσης φώναξε «Όχι στην προδοσία», με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης να παρέμβει για να δηλώσει ότι η ψήφος είναι άκυρη.
Ακολούθησαν φωνές και ύβρεις εκ μέρους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που σηκώθηκαν όρθιοι στα έδρανά τους, με τον Γ. Λαγό, ο οποίος πρωτοστάτησε τις προηγούμενες μέρες στην απόπειρα εισβολής στη Βουλή, να συγκρατείται από βουλευτές της Χ.Α.
Με την ψύχραιμη στάση του ο Νίκος Βούτσης δεν επέτρεψε να κλιμακωθεί η ένταση, λέγοντας: «Δεν θα αφήσω να γίνει επεισόδιο όσο κι αν προσπαθήσετε. Η ψήφος είναι ναι, όχι ή παρών. Ψήφος που να έχει μαζί πολιτικό περιεχόμενο δεν μετριέται».
Τελικά ο υπόδικος Μπαρμπαρούσης αποφάσισε να ψηφίσει έγκυρα «όχι».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας