Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βούτσης: Καταδικάστε το σχέδιο των οργανωμένων ακροδεξιών ομάδων

EUROKINISSI

Βούτσης: Καταδικάστε το σχέδιο των οργανωμένων ακροδεξιών ομάδων

  • A-
  • A+

Από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν το σχέδιο επίθεσης στη Βουλή. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «ένα σχέδιο με πρωτοφανείς μεθόδους, από μερικές εκατοντάδες ακροδεξιών φιλοφασιστικών, απόλυτα οργανωμένων ομάδων».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης, «είναι λάθος ότι έχουν περάσει δύο τρεις ημέρες, ότι έχουν βγει οι εκθέσεις -και από τη Βουλή και από την ΕΛ.ΑΣ.- και δεν υπάρχει, από όλες τις πλευρές, μια σαφής καταδίκη του σχεδίου για επίθεση στη Βουλή»

Η αναφορά του προέδρου της Βουλής, προκάλεσε αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έλεος! Αυτό που έγινε την Κυριακή συνάντησε την απολύτως αμυντική στάση της αστυνομίας σε πέντε διαφορετικά σημεία, ώστε να αποτραπεί χτύπημα στο Κοινοβούλιο. Ήταν κάτι συνταρακτικό και ιστορικά χωρίς προηγούμενο!», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε:

Μην προσπαθείτε να αποκρύψετε αυτό το πρόβλημα. Διότι είναι πρόβλημα που έρχεται και επανέρχεται στην Ευρώπη. Έρχονται μπροστά μας τέρατα και φαντάσματα του παρελθόντος αλλά η δημοκρατία πρέπει να μείνει όρθια.

Ο κ. Βούτσης κάλεσε επίσης τα κόμματα να δουν τις εκθέσεις της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει λόγο για «προσπάθειας κατάλυσης της Δημοκρατίας με τη βίαιη είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων», παραθέτοντας σχετικό βίντεο «με μία από τις δεκάδες οργανωμένες επιθέσεις που δέχτηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις». 

ΒΟΥΛΗ
«Οργανωμένη επιχείρηση από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή»
Οργανωμένο σχέδιο από ακραίες ομάδες, διάρκειας τουλάχιστον δύο ωρών, για την ταυτόχρονη εισβολή στη Βουλή από πέντε διαφορετικά σημεία, δείχνουν τα...
«Οργανωμένη επιχείρηση από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το πεδίο της μάχης αποκαλύπτει
Επτά τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ανάμεσα στους οποίους τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που δέχτηκαν στοχευμένες φασιστικές...
Το πεδίο της μάχης αποκαλύπτει
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Μονόφθαλμη μιντιακή δεοντολογία
Με απόλυτο σεβασμό και προσοχή στη... δεοντολογία αντιμετωπίζει από χθες μέχρι σήμερα το πρωί μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων την πραγματική ταυτότητα...
Μονόφθαλμη μιντιακή δεοντολογία
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κόντρα Μαξίμου - Ν.Δ. για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο
Την παραίτηση τής πολιτικής ηγεσίας τού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα επεισόδια στο συλλαλητήριο. Ωστόσο, η...
Κόντρα Μαξίμου - Ν.Δ. για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο